Gå till innehåll

ketri

Medlemmar
  • Inlägg

    43
  • Blev medlem

Allt postat av ketri

  1. ketri

    speaker!

    Det ger inget vidare serriöst intryck att bete sig kortkat i ett forum när man är helt ny! Fyra likadana trådar i olika ämneskategorier men du har struntat i "Annonsering"...
  2. ketri

    Lås oss göra en kanonfilm!

    [citat=Yadis]Så istället för "vi gör en kanonfilm" så blir det "jag ska göra en kanonfilm, nån som vill hjälpa till?" :)[/citat] Jag är intresserad av att hjälpa till med musik/ljud/pålägg... Ja, det som har med ljud att göra. Tänker du göra en skräckfilm är jag lätt med!!!
  3. ketri

    Inget ljud i Cubasis

    hmmm Vad väljer du för filformat? Vet du att du kan spela den typen i din mediaspelare?
  4. ketri

    Inget ljud i Cubasis

    Beskriver bara hur det fungerar i SX2... Först måste du markera det som ska "hamna" i din steraofil. Det gör du på tidlinjen. Sen väljer du: File-> Export-> Audio mixdown. Ge filen ett namn, välj var den ska sparas på hårddisken och välj sedan vilken filtyp och upplösning. Vänta... Sen spelar du upp den i din mediaspelare. Skulle du nu inte lyckas så är mitt förslag att du tar fram manualen och börjar att läsa. Sedan fortsätter du tills det inte finns fler sidor.
  5. ketri

    Inget ljud i Cubasis

    Jag har ingen erfarenhet av Cubasis men jag kör Cubase SX2 och så mycket kan väl inte skilja... Vad menar du med "Lägga ner"? Menar du att göra hela projektet till en stereofil som du sedan kan lyssna på i en mediaspelare eller bränna ut på cd?
  6. Kul, kul, kul!!! Svarar lite lätt... Det som ser ut som en strobeffekt behöver ni inte bry er om... Jag ska ta bort det klippet helt eftersom det suger! Trummorna är gjorda i Reason men stråkarna är både från Reason och från EW/QL Silver som jag kör i Cubase. Det enda jag gjort tidigare är en "video" som innehåller mestadels stillbilder och som inte är färdig... Tack för all trevlig feedback! Blir jätteglad av sådant!!! ...och peppad.
  7. OK! Här kommer min allra första färdiga videoproduktion någonsin. (Inte helt färdig dock...) Jag har skrivit musiken, filmat, klippt osv. Sångerskan har skrivit text och melodi. Redigerat i Vegas 5. Har lärt mig programmet under tiden. Musiken är gjord/inspelad i Cubase SX2, Pro Tools 6.? och Reason 2.5. Tyvärr blev bilden lite mörk när jag komprimerade den... Ge mig/oss feedback!!! http://www.sprocket.se/media.php?id=760
  8. ketri

    Hjälp tack

    Två frågor... Finns det inte redan "dokumetärfilmer" om Elvis' liv? Vad ska du använda för musik och bilder?
  9. Fan! Jag tyckte det såg riktigt bra ut!!! Jag skulle oxå vilja lära mig AE och PS eftersom folk lyckas göra riktigt snygga saker i dem.
  10. [citat=Black Star] Vissa låtar var väldigt bra, tror ni att dom får damp om man snor några... Visserligen så är det lagligt att ta 20sek från en låt.[/citat] HAHA!!! Du får inte använda 1 millisekund av någon låt som du inte har rättighet till!!!! Var har du fått det ifrån? 20 sekunder var nog det högsta av alla myt-tal... 4 takter har man ju hört förr.
  11. Reasons stråkljud kommer inte i närheten av hur bra man kan få det att låta med ett riktigt orkesterbibliotek! Jag brukar alltid att tipsa om EW/QL silver edition. Det tillsammans med Cubase är en väldigt bra kombination. Då kan du spela in gitarr och sång eller vad du nu vill i Cubase... Men det finns ju ingenting färdigt i programmet så så får skriva musiken själv. http://www.soundsonline.com/sophtml/details.phtml?sku=EW-161 Lyssna på de demolåtar som finns där! Låter riktigt bra... Såg att priset var kraftigt reducerat nu oxå.
  12. ketri

    Dramatisk melodi

    [citat=Dawey]Skämtar du eller?[/citat] Det hörs ju att det är en riktigt gitarr... Jag håller med, den passar nog inte så bra till en dramatisk scen.
  13. Jag hade nog oxå försökt med en EQ och skära diskant och en del mid. Vet inte hur man gör det i redigeringsprogram men gör en kurva för hur eq'n arbetar. Om det är ett stereospår så kan du ju också testa att göra ljudet "smalare". Gör en kurva för panoreringen som följer den som är på eq'n....
  14. ketri

    Ebay "Ett klipp"

    Jag vet inte hur mycket det är från UK men köper man från USA och varans värde överstiger $50 så får man betala tull och moms. Men köper du av en privatperson brukar man alltid kunna be dem att, på paketet, skriva att det är en gåva eller att värdet på varan är mindre än det du betalat. Jag har bara fått betala tull och moms en enda gång av de ca 50 köp jag gjort från USA. Kolla tullverkets hemsida. Det borde stå info där.
  15. Visst har ni tagit det korta ljudet i början när filmens namn visas från "New Noise" av Refused!?!?!
  16. ketri

    sport affär?

    [citat=palle]hejsan, jag försöker få någon att sälja min DVD som nu är klar. Så om någon känner någon inom någon sport kedja eller nån lokal sportaffär så vore jag tacksam om dom ville kolla på filmen och ev. sälja den. peace[/citat] Om det var så att jag kände ngn som hade en sportaffär så hade det varit bra om man visste vad det är för typ film du har gjort.
  17. ketri

    Slowmotion i musikvideos

    [citat=darko]om vi säger att det är en scen där ett helt band ska filmas. dom står och spelar på sina instrument, och sångaren sjunger. hur får man ihop det? låter man bandet få lyssna på sin egnam uppspeedade version av låtet samtidigt som dom försöker "träffa rätt" eller?[/citat] Ja, se till att du vet hur många procent du har ökat uppspelningshastigheten på musiken så är det ju lätt att veta hur mycket långsammare filmen ska rulla sen.
  18. Tack så mycket! Ska läsa lite mer ikväll och testa lite...
  19. ketri

    Ljud program ?

    inte för att jag helt förstår vad du menar men... http://audacity.sourceforge.net/ testa den! är gratis och verkar ha de viktigaste funktionerna.
  20. Håller på för fullt med mitt examensarbete som ska innehålla minst två låtar med video till. Jag skulle vilja göra en meny till dvd'n... Har DVD architect och har precis börjat sätta mig in i det men har lite tidsbrist och kollar om ngn här kan hjälpa mig. Det jag vill göra är att innan menyn med dess val kommer upp så ska en kort "film" på ca 5 sekunder spelas. Denna ska bara visas en gång och sen ska menyn "loopas". Hoppas att ni förstår vad jag menar. Ska se om jag hittar förslag på olika dvd's så att ni själva kan kolla om ni inte vet hur jag menar. Kom på en sak till... Hur gör man om man vill att det ska finnas en knapp som heter ex. "Play all" och sedan knappar för varje låt/scen? Ska man rendera allt som ett "klipp" eller ska de vara för sig och sen fixar man det i programmet? Kan man placera ut knappar på en färdig bild utan att de syns. Är det ngt ni inte fattar vad jag menar, bara fråga så ska jag försöka förklara bättre...
  21. ketri

    timelapse sthlm

    Ser skitbra ut!!! Men nu måste du berätta hur du har gjort!
  22. ketri

    Förtexter för tusan!

    Jag vill inte verka sur eller liknande... Är också ny här. Men hade det inte varit bättre om du postade alla dina frågor i en och samma tråd? Nu har du startat tre olika som alla handlar om manus...
  23. Ja, Oldboy såg jag för några månader och ska nog se den snart igen. Är en av de bättre filmer jag sett. Rekommenderas varmt!!!
  24. ketri

    Animerad Film

    [citat=_nemo_]Cigarett snutten var grymt snygg[/citat] Håller helt med. Hur lång tid tar det att göra ngt sådant?
  25. ketri

    Tecknad Serie

    Tre säsonger med hur många avsnitt? Du lär nog behöva ett antal medarbetare. Både med det kreativa och det praktiska/tekniska.
×
×
  • Skapa nytt...