Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Past hour
 2. Today
 3. Hello there, I have a problem in my 3D , I cann't use 3D in photoshop , what should i do ???? ----------------------------------- Get Best Christmas Toys and Gifts For your Kids. List of All the Christams Best Toys for kids of all ages to make these holidays special.
 4. Yesterday
 5. Last week
 6. Var i landet? Hur snart? Hur lång film har du tänkt dig? Då det är obetalt så är ett alternativ att du kontaktar någon filmutbildning eller filmskaparorganisation. Jag förmodar du tänkt dig att filmaren använder sin egen utrustning.
 7. Jag söker någon som vill filma och klippa en musikvideo för en eller flera hiphoplåtar som ska släppas på Spotify. Tanken är att videon lanserar på Youtube. - Målet är en estetisk och visuellt vacker musikvideo - Berättande/Narrativ (kan filmas som en kortfilm) - Det ska alltså INTE vara en typisk musikvideo i förorten med gäng eller folk i bakgrunden Du kan vara ambitiös nybörjare men behöver ha något filmat referensmaterial sedan tidigare som finns att se på. Detta är en privat förfrågan. Ingen ersättning utgår.
 8. OK, jag börjar förstå hur det ska skrivas. Avs Trelby verkar den inte fungera för Mac. Men mallen är bra. Dels har den alla delar för scenrubrik, action etc. Dessutom bygger den index register över scener. Så jag kör med den. Enkel och bra, kommer nya behov så kollar jag på det då.
 9. Nej, du ska inte skriva "de pratar". Skriv ut replikerna i stället. Du ska inte skriva "en kille (RÅTTAN) smyger fram". Du ska skriva : RÅTTAN smyger fram. Jag använder gratisprogrammet Trelby. Fungerar helt okej så prova gärna.
 10. Hej på er. Désirée - jag läser nu scen rubriker och action texten. Bra tips. Ser hur stor del dialogen tar. Ändrar detta. Ghijohansson -Jag har gått från Celtx till Pages med en mall för film. Gör om manuset och ändrar detta så ":" och annat tas bort. Om en karaktär kommer in med en replik skriver jag t.ex. "de pratar och en kille (RÅTTAN) smyger fram". På så sätt finns nu karaktären presenterad. Tack båda för bra tips.
 11. Nu blir jag lite fundersam när jag tittar på den här gamla tråden igen. När jag tittar på filmerna från 8an som du länkar in så ser man ju tydligt att kvalitén är lite sisådär ärligt talat och kommer inte ens i närheten av vad en vanlig mobil av känt märke klarar och nån skillnad mot 6an som jag har finns inte överhuvudtaget, förr tvärt om faktiskt. Den här är tagen med en vanlig nalle och när det har mojjat till sig lite så är det bättre faktiskt. Här är en med en blackmagic cinema pocket camera (1080 versionen) och då blir det riktigt tydligt att en gopro in
 12. Nu har även jag laddat ner ditt manus. Googla how to format screenplay så hittar du fler detaljer. Några detaljer skiljer sig dock åt när man skriver på svenska. Givetvis använder man ej engelska uttryck när man skriver på svenska. Så stryk "fade out" i slutet. Det normala i Sverige är att skriva "slut". Det är riktigt att du på varje scens första rad anger tidpunkt, men tidpunkten ska stå sist, inte före platsangivelsen. Du tenderar att göra det vanliga nybörjarfelet med för långa scenanvisningar samt för långa dialoger med för långa repliker. Alla rollfigur
 13. Hej Désirée, Tack för förklaringen. Då vet jag bättre hur jag ska skriva om det. Med vänlig hälsning, Fredrik
 14. Nej, förlåt, du missförstod mig. Scenrubrikerna ska bara tala om vad det är för plats och tid på dygnet. Men actiontexterna ska - tillsammans med scenrubrikerna - ge ett sammanhang och "spela upp" historien.
 15. Hej Désirée, Stort tack. Jag ska skriva om det och behöver lite tankar på det. Det du skriver är sant. Att scen-rubrikerna ska visa hur storyn går framåt visste jag inte. Så istället för: INT. KONTORET Kenneth sitter vid ett rörigt skrivbord. Han skriker rakt ut. INT. KONTORET - KENNETHS SAMMANBROTT Kenneth sitter vid ett rörigt skrivbord. Han skriker rakt ut. Avs Namn: så var det programmet som kom på idén 2016. Det är borta numer.
 16. Hej, jag tänker skriva en kortfilm. Ser dina idéer och ett par tycker jag om. Jag märker hur trög min idébank arbetar. Jobbar med att bli enkel att förstå, vara övertygande och lösa problem. Fel sida av hjärnan har tränats länge. Så jag tar ett par och skriver något. Tack för att du delar med dig.
 17. Hejsan Det ska inte vara kolon efter namnet i dialog. Jag känner att dialogen berättar för mycket om vad som händer och vad folk tänker. Det blir långt, skriver på näsan och inte särdeles visuellt. Vad händer i bilden när vi lyssnar på dialoger och nyhetsuppläsare? Det är det största problemet med historien. Om jag scannar genom manuset och bara läser scenrubriker och action-text så förstår jag inte alls vad det handlar om. Det finns inget intressant att se. Och det är trots allt ett visuellt media. Jag ska förstå vad som händer av att läsa på det viset. Inte detaljerna, men övergrip
 18. Upphovsrätt går ut på att du inte ska kunna tjäna pengar på andras arbete, eller hindra någon från att tjäna pengar på sitt arbete. Om du filmar ett helt videoklipp så har du mer eller mindre gjort en kopia på någon annans jobb, vilket inte är okej. En del av ett videoklipp är känsligt, men man behöver ju inte se själva bilden tydligt och man kan göra något med ljudet. Säkraste kortet är att fråga och få ett skrivet OK.
 19. Earlier
 20. Vet heller ej. Men hur ljust är det? Just det ja, för att projicera så bör det ju helst vara mörkt. Annars orkar ju inte projektorns lampa lysa upp bilden. Personligen misstänker jag att är det tillräckligt mörkt så kan du projicera bild på nästan vilken vit yta som helst. Men prova själv.
 21. Jag är ej jurist, så jag välkomnar fler svar. Men så här tänker jag. Om klippets upphovsrättighetsinnehavare ger sitt tillstånd så kan du göra som du vill. Om handbollsspelaren skymmer det mesta av klippet, och ljudet i praktiken ej hörs så kan du också göra som du vill. Motsvarande om kameran är så långt ifrån datorn att det ej framgår vad som finns på videoklippet. Om videoklippet är för trivialt för att nå upp till verkshöjd så kan du också göra som du vill.
 22. Hej Eka. Svaret är nej, jag raljerar inte med kristendomen. Jag skriver en serie som visar att den kristna tron är sann. Min ”hjälte” Kenneth är troende och vi följer honom och teamet som har osannolik framgång trots stora problem och de ber om hjälp regelbundet. Så detta är en serie som dels ska motverka allt hemskt som visas idag (en polis löser brott men har kidnappat ett barn och är pedofil är en ny serie i USA som kommer), dels motverka islamifieringen och maktlösheten i samhället. Flera har fått åter hoppet när det lär känna Jesus. Så jag vill visa styrkan i Jesus. Ditt
 23. Är det en ny raljering och mobbning av den kristna minoriteten i Sverige? Vore verkligen trist i så fall. Jag har ett manus på gång om den autistiska minoriteten mobbning och invandrare med handikapp där jag i stället vill låta kyrkan få en räddande plats i filmerna. Jag har själv blivit mobbad och vet vilka spår det ger i livet. Om du är inne på samma spår som jag då kan du kontakta mig via forumet.
 24. Prova lägga kameran på en handduk som du drar över en plan yta, du kommer bli förvånad av resultatet! ;)
 25. Hej på er. Har någon orkat läsa scriptet? Jag är spänd på er feedback. Dels för att skriva om avsnittet så det blir bättre, dels ta med det till de andra avsnitten jag har samt långfilms manuskriptet jag skriver. Ha en skön vecka! Fredrik
 26. Inte en aning. Men vilken intressant ide! Med tanke på alla tomma skyltfönster så har man en fin marknadsföringsmöjlighet. Provfilmer som rullar som reklam för sin produktion.
 27. Jag känner inte alls igen mig i det du skriver att något skulle vara spikat i och med att man skrivit loglinen. Det är manuset du säljer. En logline används för att sälja in manus, men du kan ju inte sälja manuset utan att ha skrivit det, så det finns inget som hindrar att du skriver manuset först. Nu ska sägas att jag gav upp att försöka sälja manus till den svenska filmbranschen för tio år sen eller så, när jag bara fick vet att jag var konstig som skrev manus utan att vilja regissera. De regissörer jag kontaktade förstod inte vad de skulle med ett filmmanus till - ville de ha något skr
 28. I grund och botten finns inget nytt under solen. Och ofta så spelar samtiden roll, och i den samtiden kommer ofta flera personer på ungefär samma sak. Både historier såväl som tekniska genombrott. Som att ungefär samtidigt finns det flera som uppfinner glödlampan, ångmaskinen osv... Förutsättningar strålar samman. Med detta sagt så har jag själv upplevt mina idéer grusas, ofta för att jag inte jobbar vidare och försöker få det producerat. Så när Matrix kom 1999 så kunde jag inte fortsätta på mitt projekt, för att då hade det sett ut som jag rippat Matrix. Inte exakt, men tillräckligt likt.
 29. Hej! Jag håller på med ett videoreportage om en handbollsspelare. Jag har tänkt filma honom när han kollar på ett Youtube/Facebook-klipp på datorn. Är det någon som vet vad som gäller då? Är det okej ur rättighetssynpunkt? // Jon
 30. Nu kan man nog lugnt köpa den billigaste Mac Mini M1 den verkar kunna kicka rumpa på det mesta även den billigare versionen. Den lirar up Red Raw 6k filer med effekter utan problem.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...