Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Last week
 2. Min egen redigeringsdator är så gammal att jag är egentligen fel person att svara. Men om du liksom de flesta vill redigera i hög upplösning så är ett bra tips att satsa på snabb flytt av material mellan hårddiskarna.
 3. Gokväll gott folk! Har en budget på ca 30 lax och vill bygga en grym redigeringsdator. Jag klipper i Premiere. Uppskattar ifall någon vänlig själ kan i detalj berätta vilka komponenter jag behöver...har absolut inte hängt med i den utvecklingen de senaste 15 åren. Har jobbat med Mac-datorer... Länka gärna till färdiga byggen. Tack!
 4. Min bästa julklapp till mig själv var när jag valde att investera för ett långsiktigt mål för min ekonomiska status och många andra personliga skäl. Mitt råd är att innan du fattar ett investeringsbeslut sätta dig ner och utvärdera hela din ekonomiska situation - särskilt om du inte har gjort en ekonomisk plan tidigare. Det första steget till framgångsrika investeringar är att känna till dina mål och tolerera risker - antingen på egen hand eller med hjälp av en finansiell expert. Det finns ingen garanti för att du kommer att tjäna pengar på dina investeringar. Men om du får fakta om sparande och investeringar och följer en smart plan bör du få ekonomisk trygghet under åren och njuta av fördelarna med att förvalta dina pengar. Kolla in den här länken som jag hittade om du vill lära dig mer: INVESTERAI.SE Observera att alla investeringar innebär en viss risk. Om du planerar att köpa värdepapper - till exempel aktier, obligationer eller värdepappersfonder - är det viktigt att du förstår innan du investerar att du kan förlora en del av eller alla dina pengar.
 5. Earlier
 6. Hej igen! Jag har missat dina notiser. Mejlar asap!
 7. Fantastiskt fin film! Kul att få se en så tidig roll med Martin Wallström också, han är ju jättestor idag. Skulle du vara okej med att jag lyfter fram filmen på Filmextra? PM:a mig för mer info om hur jag tänker kring saken! 🙂
 8. Alice, har du teknikstrul eftersom jag inget hört från dig?
 9. RBJ

  Kontakter

  Tack för ditt svar.
 10. Efter vårens tolv poddavsnitt släpper nu Storypodden ännu fler avsnitt. I den nya podcasten samt på dess bloggsida Storybloggen diskuterar manusförfattarna, filmvetarna och pedagogerna Olof Tiderman och Rickard Eklund berättelser och berättande från hela världen - film, litteratur, tv, teater, radio, spel, vardagshändelser, politik, historia, myter och legender. Frågan hur berättelser är uppbyggda är alltid central och mycket kretsar kring genrer, manus, skrivande, dramaturgi, karaktärer, teman, gestaltningar, författarskap, berättartekniker och fiktiva världar. Samtalen rör sig från högt till lågt och tillbaka - populärt, akademiskt, humoristiskt, nördigt, tidlöst och förhoppningsvis underhållande! I våras släpptes avsnitt om Hollywooddramaturgi, inledningar och slut, hjältar och skurkar, världsbyggen och genrer. Höstens första avsnitt och texter fokuserar på "hjältens resa" och inspiration från myter och historia utifrån exemplet Star Wars. Inom kort kommer avsnitt och texter om karaktärer, alternativa dramaturgier och manusförfattarens roll i Sverige och Hollywood. Mer information, artiklar och avsnitt finns på Storypoddens webbsida: www.storypodden.se Du hittar Storypoddens avsnitt via "Avsnitt" eller på Apple Podcasts, Google Podcasts, Podcaster, Spotify och Podbean, samt på följande länk: https://storypodden.podbean.com/ Följ Storypodden på Facebook och Instagram för fler nyheter, tips, avsnitt, trailers och info! https://m.facebook.com/storypodden https://www.instagram.com/story_podden/ För kontakt: info@storypodden.se
 11. Videokameror har sämre kontrastomfång än vi människor. Det gäller även dyra kameror. Så prova att låta omgivningen vara mindre mörk. Gör lägerelden på en skuggig plats dagtid, och se om bakgrunden blir lagom mörk. Ett alternativ är att du fixar elden framåt kvällen, och sedan filmar med ett antal minuters mellanrum. Första inspelningarna får för ljus bakgrund, men allteftersom solen kommer närmare horisonten så blir bakgrunden mörkare.
 12. Vet att Film100 består av en hel del duktiga filmskapare, som jobbar parallellt med filmredaktion + produktion. De har garanterat stenkoll på den här biten och ett gott nätverk. Länge sedan jag gjorde det men tror att man fortfarande också kan hyra prylar av dem. Skulle kontakta dem eller din regionala filmförening.
 13. Hej har ett problem som jag är säker på att ni kan hjälpa mig med då det finns många kunniga här. Jag har en IPhone 11 PRO max och vill filma en eld (eldplats utomhus) när det är mörkt från början till slut. Problemet när jag gör detta är att det inte känns så 4k😬 i eldens mitt blir det bra, men runt om stenar mark mm blir det kornigt/dålig kvalité. Kan inte mycket om filning men kan tänka mig att det har att göra med en liten lins och förliste ljus? frågan är då hur gör jag?kan jag tillföra mer ljus, som ute syns så jag vill att det ska vara mörkt runt om? Eller är det bara att köpa en kamera med större lins? En riktig videokamera? Om det är så vilken? Bra förslag på begagnat? Tack på förhand om någon kan tänka sig att förbanna sig över mig😁
 14. Det krävs mycket tålamod, engagemang och passion för att följa en historia i en dokumentärfilm. Det hjälper att ha goda kommunikationsfärdigheter och en uppskattning för visuell konst. Dokumentärfilmer är en djupgående och informativ resurs som kan användas för att väcka diskussioner. Dokumentärfilmer ger inte bara en möjlighet att förstå och få kontakt med världen, utan de är också ett utmärkt sätt att samlas med vänner för att titta på och delta i diskussioner om viktiga frågor i vår tid; jag ser många bra dokumentärer på Netflix. Du kan titta på den om du vill få en idé eller strategi. Detta kommer att vara till stor hjälp för dig när du strävar efter att bli ännu bättre.
 15. Alice, för en minut sedan skickade jag dig PM med min e-postadress.
 16. Jag rekommenderar Netflix, trots att du har sagt att du redan känner till det. För mig är detta en av de bästa leverantörerna av streamingtjänster. Det var tillfredsställande för mig. Netflix. Trots det höga priset gör Netflix stora samling tv-program och filmer, inklusive kritikerrosade originalfilmer, Netflix till en av de bästa videostreamingtjänsterna hittills. Njut av det!
 17. De bästa konstnärerna har både en exceptionell teknik och en extraordinär talang. Skådespelartekniker som att projicera rösten och röra sig på scenen kan läras och förfinas, vilket förbättrar varje talang. Den överlägsna fördel som en exceptionell naturbegåvning ger kan inte läras ut, och det är detta som utmärker stora artister. En annan sak som hjälper dem är dock att läsa eller titta på filmer, särskilt de som finns på Netflix. De har många fantastiska skådespelare som är bra på att agera som alla som tittar kan lära sig av och lätt anpassa sig till, så ett av de tips som kan ges är att titta på en film på Netflix.
 18. Hej, Jag har varit filmälskare sedan unga år när min pappa brukade bjuda med mig på bio. Jag har också arbetat på videobolag runt om i Sverige. Mitt intresse för film är fortfarande enormt och jag är just nu etablerad skribent på tidningen Filmguide. Skulle däremot vilja ta mitt skrivande om film till att skriva för film. Är därför intresserad av ta del av din handledning. Var kan jag hitta mer information? Mvh Alice Svensson
 19. Hej Alla Fantaster Min utrustning behöver uppdateras precis som jag själv, har tyvärr inte kunnat ägna mig åt film o redigering under väldigt lång tid. Jag är mycket tacksamt för tips om val av tillräckligt bra dator för redigering av råmaterial i 4K. Jag använder Premiere pro (behöver även uppdatera program) och vill även nosa på After effects. Dvs dessa 2 program i datorn. Jag är huvudsakligen amatörfilmare men behöver mycket god bild för teknisk dokumentation i delar av mitt arbete, i övrigt enklare dokumentärfilmer. Vad jag förstår och så som jag själv distribuerat dokumentation under senare år är det moln/dropbox som gäller? Mina blue ray-brännare är väl helt ute så något sådant behöver väl inte medräknas. Är det även så att programvarutillverkarna inte längre anger särskilda krav på grafikkorten av denna kaliber och tillverkare för att garantera god funktion, någon har nämnt detta för mig? Gällande skärmar är jag van vid 2st, en med verktygsyta timeline och en med fullskärmsbild under redigering eller finns det någon anledning att välja en större skärm för allt? Nedanstående specifikationer hoppas jag räcker för ett kort svar/råd för vilket jag är mycket tacksam. Med förhoppning om en bra redigeringshöst när mörkret och rusket sätter in. Bästa hälsningar Tomas Magnusson Dator Tillverkare Taurus Gaming Elite RTX 3080 Ti-5900X AMD Processortyp Ryzen 9 Processornummer 5900X Processorkylare Corsair iCUE H100i RGB PRO XT Antal kärnor 12 st Antal trådar 24 st Hastighet 3.7 GHz, 4.8 GHz Med turbo Grafikkort Tillverkare Nvidia Grafikkort GeForce RTX 3080 Ti Minne 12 GB Minne Internminne 32 GB Minnestyp DDR4, (Corsair VENGEANCE LPX 3600MHz) Lediga minnesplatser 2 st Maximal minnesstorlek 128 GB Lagring Primär lagringsenhet 1 000 GB, (Samsung 980 Pro) Anslutning m.2 PCIe NVMe Gen 4 x4 Kommunikation Bluetooth Nej Nätverk Ja, (10/100/1000 Mbit/s) Trådlöst nätverk Nej Anslutningar HDMI-utgång Ja, (2st, 2.1) DisplayPort-utgång Ja, (3st, 1.4a) USB 3.0/3.1 Gen1 6 st, (varav 2st i fronten) USB 3.1 Gen2 Ja, (4st (1st Type-C+ 3st Type-A)) Mått Bredd 210 mm Djup 395 mm Höjd 456 mm Vikt 16 kg Övrigt Optisk enhet Nej Moderkort ASUS ROG STRIX X570-F GAMING Ljudkort Ja, (SupremeFX S1220A) Minneskortläsare Nej Installerade fläktar 1st 140mm fram & 1st 120mm bak Nätaggregat 850W, (Corsair RM) Fönstersida Ja Operativsystem windows 10 2st bildskärmar som följer: 27" 4K UHD-skärm med HDR Asus ProArt PA279CV Artikelnummer: 1051564 27" 4K-skärm med bakgrundsbelyst LED-panel USB-C, Displayport, HDMI och USB-A HDR-10 och ljusstyrka upp till 350 nits 100% sRGB, Rec. 709 och DCI-P3 färgrymd Calman verifierad och fabrikskalibrerad Justerbar skärm med porträttläge
 20. Bestäm först och främst vilken vinkel du vill ha på bilden. Du kan fotografera från sidan, i en vinkel eller direkt framför eller bakom spegeln. Kameran ska aldrig placeras rakt framför spegeln. Det är alltid tillrådligt att hålla kameran i en vinkel där den inte syns tydligt i spegeln. Du måste repetera med teamet för att få den perfekta bilden du behöver.
 21. Hollywoodproduktioner klistrar röd eller orange tejp på sina gröna skärmar, men om du arbetar med en liten budget och en liten besättning vill du inte spendera extra tid och pengar på att maskera dessa markeringar. Vandeput testade den här tekniken med grönt tejp och kunde inte bara använda dem som spårpunkter i efterhand utan även ta ut dem tillsammans med sin gröna skärm.
 22. Om du vill hitta den mest prisvärda drönaruthyrningen i Stockholm är den här webbplatsen ett måste. "Rent a Drone - Din enkla drönarpartner" är en webbplats du kan titta på för att hyra en ordentlig drönare till ett billigt pris. Här är kontaktuppgifterna: Rent a Drone | Barr Bureau: John Ericssonsgatan 5, 11222 Stockholm. ✉️: info@rentadrone.se.
 23. OK, jag har inte varit varit aktiv påm detta forum sedan drygt 10 år tillbaka. Så det var ett nytt sätt för mig som jag inte kände till. Trodde det passade här för det handlar om att ta hand om celluloidfilm.
 24. Har tittat lite på statistroller. Oftast är de på dagtid och då blir antalet roller jag kan ta väldigt begränsat eftersom jag har ett vanligt dagtidsjobb med lön. Det hade ändå varit kul att vara med någon gång ibland. Då kommer vi till problemet, d v s arvodet. Arvodena brukar ligga på under 1000-lappen och många vill ha en faktura. Om jag startar företag blir det en väldigt liten verksamhet/omsättning i det. Hur gör andra som gör detta vid sidan av? Kan man använda en fakturera-utan-företag-tjänst för sådant här?
 25. Jag vet inget om produkten men en tumregel som ofta fungerar är att frågor om en viss produkt brukar besparas bäst på forumet för den specifika produkten. Nej, jag har ingen aning om ifall det finns något forum för den produkt du nämner.
 26. Har någon på forumet provat konsumentprodukten Wolverine Movie Maker Pro för att skanna 8mm/Super-8 film? Den skapar en 1080P MP4 fil, men codec och kompressionsgrad okänt för mig. Några råd om värdet på en sådan utrustning och möjligheter till efterbearbetning av det digitaliserade materialet tar jag tacksamt emot. Jag är väl medveten om att en professionell scanning ger så väldigt mycket bättre kvalitet och överväger det alternativet också men vill ha lite mer info om Wolverine.
 27. Tyvärr kan jag ej ge sifferuppgifter, men jag hoppas du förstår att det är "botten ur" när det gäller ersättning. Så många kan redigera att jag insett att det lönar sig inte ens för mig att söka redigeringsuppdrag. Dessutom förstår jag ej varför inte dina lärare gett dig uppgifter om ersättning. Men det är kanske så att du studerar utomlands.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...