Jump to content

Ljudövergång, sjunker i vatten


tomgrejs

Recommended Posts

Jag ska försöska korta av en låt i en actionsportfilm genom att låta ljudet sjunka tillsammans med en skoter som sjunker i vatten. hur kan jag gå tillväga?

finns det något ljudplugin för att göra detta? eller någon ljud transision? eller ska man sänka ljudet på nått speciellt vis?

alla tips är bra tips. låten ska kostas ner på ett dumt ställe. typ dierekt efter första refrängen, alt. före eller i första refrängen.. så därför måste det till med nått speciellt.

Link to comment
Share on other sites

Ok, jag hade nog provat att eq´a bort mycket diskant och övre mid på musiken. Sedan letat upp nåt fräckt undervattensljud från fx arkiv och blandat upp med. Nu vet jag ju inte hur filmen ser ut men är det ett snabbt klipp mellan att man är över vatten och under så kan det funka att helt abrubt växla mellan orginalljudet och det modifierade ljudet. Typ som det är gjort i "Saving private ryan" i inledningsscenen när dom hoppar överbord och kameran är under vattnet till och från.

Link to comment
Share on other sites

enklaste sättet att tona en effekt är att klippa och lägga på en cross fade. jag skulle för övrigt också testa att dra ner hastigheten på ljudet lite. det är väl inte helt fysikaliskt korrekt men känslan blir nog rätt. jo, och lite reverb förstås.

 

/mattias

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Jag hade nog oxå försökt med en EQ och skära diskant och en del mid. Vet inte hur man gör det i redigeringsprogram men gör en kurva för hur eq'n arbetar.

 

Om det är ett stereospår så kan du ju också testa att göra ljudet "smalare". Gör en kurva för panoreringen som följer den som är på eq'n....

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...