Jump to content

Yadis

Members
 • Posts

  144
 • Joined

Yadis's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Och så återkommer trådskaparen efter nåt år:) Intressant läsning. För att återgår till kärnfrågan... Att filma med FILM blir för mig alltid "snyggast", DV ger ingen go "filmkänsla" och är alltid en kompromiss för att man inte har råd med film. 10 000 åsikter i annan riktining kan inte få MIG att ändra uppfattning. Men alla andra får naturligtvis tycka nåt helt annat. Efter att ha gjort en musikvideo i super 8 med en del, i mitt tycke, spektakulärt bra scener rent "snyggmässigt" så blev jag än mer övertygad. Men det blev dyrt. Så har nu köpt en enkelt DV-kamera o ska göra ett försök med en liten kortfilm. Men har gjort några testskott och bilden blir inte lika snygg som med film...suck. Men ska göra ett ärligt försök. FILM 4 ever!;)
 2. Bara lite brainstorming. 5 sekunder - tjej kommer in i affären, expediten(kille) blir kär. 3 sekunder - expediten bygger ett par skor hemma av trästockar 12 sekunder - tjejen kommer in i affären, expediten sätter henne ner o prövar ett par skitfulla skor(som man skrattar åt) med prislapp "0 kronor" på henne. Hon tittar längtande mot alla snygga köpmodeller av skor. Avslutas med slogan - "[butikens namn] - skor värda varje krona"
 3. Märks att ni kan berätta en historia, underbart foto, bra story. Skitbra helt enkelt!
 4. Yadis

  Musikvideo

  Det var nån som ville se filmen som mailade mig, så lägger upp en fräsch länk:
 5. Jag har själv laddat ned och vet att det är olagligt och tycker det ska vara det och tyckte det var riktigt sjukt när piratbyrån var med i tv och kommenterade västeråsrättegången. Det lät ungefär som en inbrottstjuv som sa "Ja nu fick ju kalle bara böter, så då är det lungt - vi kan fortsätta bryta oss in i hus för dom får inte göra husrannsakan hos oss". Självklart ska det vara olagligt. Och om bara svensson på allvar riskerar att åka dit så kommer det till 80% upphöra. Bara riksnördarna som vet vad dom gör kommer fortsätta.
 6. Yadis

  Riskkapital

  Dåså, om du läser ovan så skrev jag att man visst kan låna om det är ens eget aktiebolag som lånar pengarna. Men inte privatlån.
 7. Yadis

  Riskkapital

  Därför att det är en himla skillnad på företagspengar och privata pengar när det gäller att finansiera en hel film. Att förlora 1000 kronor klarar dom flesta, men att förlora 500 000 eller 50 000 kronor är det få som klarar privat(men en hel del riskkapitalister som klarar). Så även om man tror på nåt till 110 % så är det idioti att låna 500 000 eller 50 000 kronor PRIVAT och satsa dom.
 8. Yadis

  Riskkapital

  [citat=gorse]Om någon finnansierar riskkapital i en film är det väl knappast för att få se sitt namn i eftertexten? Det är för att få ta del av vinsten naturligtvis. Annars är det att kasta pengarna i sjön. Jag har en annan fundering; OM man tror att man kan få ihop en film för femtiotusen, och man verkligen tror på iden och att man kan tjäna tillbaka dem, varför inte förhandla med banken om ett lån? Om det är en dålig ide, så är det en dålig ide även för riskkapitalplacerare.[/citat] Det är alltid en dålig ide att riskera sin personliga ekonomi, hur mycket man än tror på iden. Därför det finns riskkapitalister - hörs ju i namnet att man tar en risk och i gengäld kan man få grymt bra avkastning. Ska man låna på banken så ska man låta sitt eget aktiebolag låna pengarna och inte stå som personlig garant för lånet.
 9. Yadis

  Riskkapital

  Men varför göra en film för ynka 50 000, gör en för 5 000 000 a 1000-100 000 per andel. Sen kan man skriva in att finansiärerna inte har nån makt över det konstnärliga, att filmen kommer skickas som bidrag till Cannes festivalen etc. Allt för att övertyga om att det kommer blir en kommersiell hit. Blir ingen rolig press att jobba under, men så här har det nog dom stora grabbarna i hollywood det.
 10. Med "skitighet" menar du när videon hela tiden tonar in 2 bilder samtidigt? Tyckte det var störande, men smaken är som baken...
 11. Blev väldigt jobbigt med det du körde alpha på hela tiden(2 bilder i en). Korna o hästarna vet jag inte om jag gillade i musikvideon -varför var dom med?. Bättre var däremot bilderna på bandet, såg lite 80-tal ut(och det är inne nu!). Närbilden på högtalaren var riktigt snygg. Slutbetyg: med tvekan godkänd amatörmusikvideo
 12. Yadis

  Riskkapital

  Strunt i eftertexterna då, och erbjud enbart del i vinsten. Bättre om du konstruktivt berömmer/kritiserar själva grundiden istället för hakar upp dig på en detalj som lätt tas bort för just dina projekt:)
 13. Yadis

  Kortfilm

  Tack, bara fått för mig att det är svårare att filma med färg, därav frågan. Men den där 500T verkar ju vara nåt, ska kolla upp det. Kommer det förresten att funka med den filmen i min super 8 kamera som jag tror kan köra upp till 160 ASA? Måste jag göra nåt specialmeck?
 14. Yadis

  Kortfilm

  Ber om ursäkt att jag försöker få tebax min tråd;) Mattsand, du som vet allt, ska jag göra kortfilm i svart-vitt eller färg. Om färg, vilken film ska jag köra med?(se först inlägget i denna tråd.) Såg du förresten resultatet av tri-x musikvideon, mattsand? Kolla gärna på den o ge lite konstruktiv kritik("musikvideo" under "kolla min film") så jag blir bättre nästa gång jag ska filma.
 15. Lånar tråden fem sekunder...:) Finns det nåt är program som förvränger rösten så det låter som ledningstornet pratar med piloten i jaktplanet. Den där burkiga rösten...
×
×
 • Create New...