Jump to content

deerel

Members
 • Posts

  96
 • Joined

deerel's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Intressant likhet, även typ under samma förhållanden som denna är gjord: http://video.google.com/videoplay?docid=-5364918434325144948
 2. Jag kör Sennheiser HD201. Billiga och bra. Som min gamla ljudmentor Per Carleson sa, nått i stil med: "Man ska ha ett par lurar man är bekant med och vet hur de låter, det spelar ingen roll hur dyra de är." Så typ: Köp ett par och använd dem jämt jämt jämt...
 3. Vore inte så smidigt att blanda ljuden. Du borde väl kunna sätta en splitter så du får myggan i vänsterkanalen och en till extern mik i högerkanalen. Kräver visserligen ytterligare en mik och det var ju inte det du frågade efter.
 4. Den 22 septemper är det filmfestival i Arboga. Senaste inlämning 24 augusti. Tävla eller visa din film, både amatörer och proffs får visa film. Läs mer på http://www.vmfilm.se
 5. Tjaa.. alltså jord hade jag kopplat, räkande inte med den bland de 4-pinnarna dock. Men ja det är som du säger, kanske skulle koppla ur jorden så man vaknar till emellan åt av lite 12-voltsfräs i örat.
 6. Nu så fick jag till det. Skrivade upp kameran och såg vilka poler som användes. Och mätte i laddare. Tack för tipsen! Det var så att pol-1 och pol-4 används, resten tomma.
 7. Tack för att du försökte svara, men läste du egentligen mitt inlägg innan du svarade? =) Vilka skruvar ska jag ska släppa på och vilka färger är det du tänker på? Har inte hittat kabeln till försäljning men det kanske är lite brist på letande, vill göra själv inte köpa. Vill bara inte göra fel.
 8. Dessvärre, hittar jag det inte i manualen.
 9. Hej på er.. Har en Sony DSR-250p. Tyvärr saknar jag kabel för att driva kameran på direktström. Är det någon här som kan tala om för mig hur den är lödd. Jag har en batteriladdare som man kan koppla sladden från till kameran, det är bara själva sladden jag saknar. Jag ser ju vilka kontakter som behövs med jag vet inte om någon pol ska vara korsad osv. Så har du kunskapen får du gärna dela med dig! /Rickard
 10. deerel

  35mm adapter

  Ja är det nån som kan göra en objektiv adapterjämförelse. ;-) Skulle vara kanon med en för- och emotlista för de modeller som finns samt samla lite bilder och filmexempel för respektive modell. Någon här som vet tillräckligt mycket för att kunna åstadkomma detta? Skulle ju gärna vara nån som testat flera modeller.
 11. Troligen behöver du ingen mixer. Köp en mikrofon som kan drivas på batteri som du sedan kopplar direkt i videokameran (för du tänkte väl filma?). Vill du komma billigt undan men ändå får en hygglig mikrofon så är Röde Videomik ganska populär i den klassen. Det är en kondensatormikrofon som drivs med batteri. http://www.scandinavianphoto.se/product/item.aspx?iID=4284553 Kondensatormikrofon: http://sv.wikipedia.org/wiki/Mikrofon
 12. Jag kör Keystation 49e och tycker den är bra för det priser. Den har ju rätt plastig klaviatur och känns som en billig synt att spela på. Men vill man komma billigt undan så fungerar den ju i alla fall och tangenterna är stora och bra. Att köra midi över USB har jag aldig haft några problem med. Ett extra plus är att klaviaturen får ström av USB-kontakten så man slipper en extra strömförsörjning.
 13. Dubba är en konst som både är svår och tar tid. Så försök att få så bra ljud som möjligt vid inspelning istället.
 14. dubba = Spela in talljudet i efterhand, aka Eftersynkning. on-the-fly = (i sammanhanget ovan) Direkt på plats, samtidigt som bilden spelas in.
 15. Här har du exempel på hur det låter när jag gjorde en badmintonmatch där två pratade: http://www.fria-bilder.se/video/tabu.html Jag spelade in en i taget. Ser det som den ända alternativet för att få hyggligt ljud utan att mygga dom. Har du bara en mik så skulle jag helt klart rekommendera att du tar var för sig. Det ger även större möjligheter i redigeringen. Ytterligare en fördel med att micka en i taget och sådeles komma närmare den som pratar är att du slipper massa rumsklang. Vill du ha eko så lägger du på en kontrollerad mängd i efterhand.
×
×
 • Create New...