Jump to content

pinto

Members
 • Posts

  411
 • Joined

Personlig information

 • City
  Nybro
 • Job/title
  Studerar

Filmskapande

 • Interests
  Film, musik

pinto's Achievements

Proficient

Proficient (10/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. http://www.cinema5d.com/viewtopic.php?f=16&t=8606 Där är det några som beställt från den sidan.
 2. pinto

  7d

  Jag pratade med en snubbe som skulle börja hyra ut Canon 7D med tillbehör som rail system, follow focus, shoulder support, LCD, viewfinder, matte box och flera objektiv. Hyra ett sådant paket skulle ligga runt 3000Kr per vecka sa han. Det låter ju väldigt bra. Är det värt de eller tycker ni man ska satsa på något annat för de pengarna i stället? Jag söker utrustning till musikvideo och spelfilms produktioner. Vad hade ni valt?
 3. Om du kör med Canon eos tub och dina objektiv är Olympus OM så kan du använda denna adaptern: http://cgi.ebay.co.uk/Olympus-OM-Lens-to-Canon-EOS-5D-40D-30D-400D-Adapter-83_W0QQitemZ150269958848QQcmdZViewItem?hash=item150269958848&_trksid=p3286.m14.l1318
 4. Vad är det för upp laddningsbart batteri man ska köpa om man vill kunna dra med lcd:n ut i skogen. Om jag tex köper denna lcd:n Vad skulle ni då köpa för batteri? http://www.amazon.com/gp/product/B001413EQ6
 5. jaha jag trodde det inte komprimerades på bandet. Det är ett studio jobb så det går att koppla till dator och det verkar som att det är det enda alternativet för att kunna få raw material från canon hv20. Går det att köra live inspelning med Cineform Aspect, prospect hd? Det verkar okså som att det bara är Prospect som stödjer raw inspelning. Jag är öppen för andra lösningar.
 6. Blir det mindre krävande på hårdiskarna om jag fångar in råmaterialet till Cineforms HD codec? Det blir ju mycket mindre i alla fall. Och det blir ju också billigare i med att jag inte har möjlighet att raida med mitt moderkort. Någon som har erfarenhet av Cineform hd och fångat in raw material med det?
 7. Ewa-marine VHV20 är den påsen som passar hv20/hv30 och den ska klara 10 meters djup enligt Ewa-marine.
 8. Vad menar du med "en rätt fet raid". En kraftfull pc?
 9. Vad finns det för andra hårdvaror förutom black magic hd capture card som kan fånga in okomprimerad hd. Jag använder Canon hv20 och vill veta något kort som skulle passa bra till den. Redigerar i Premiere Pro.
 10. Min bror hittade en Sony HVC-3000p video kamera på en loppmarknad men fick inte med någon batteri låda eller någon inspelnings box. Jag kan inte denna gamla tekniken, vad för grejer måste fixas för att kunna spela in med denna video kamera? http://www.betamax-video.de/bilder/kameras/HVC-3000P/hvc-3000p%20gross%20seite.jpg
 11. Min bror hittade en Sony HVC-3000p video kamera på en loppmarknad men fick inte med någon batteri låda eller någon inspelnings box. Jag kan inte denna gamla tekniken, vad för grejer måste fixas för att kunna spela in med denna video kamera? http://www.betamax-video.de/bilder/kameras/HVC-3000P/hvc-3000p%20gross%20seite.jpg
 12. Koppla in den via AV i kameran. Denna sladd: http://www.iriver.at/fileadmin/uploads/images/319x358_AV_cable.jpg
 13. Så du menar att det är så grovt? Jag såg daniels bilder och dem såg man bara att den låg lite mer åt ett håll. Ni som andvänt adapter med hv20 har ni haft så här grovt ocentrerad som jag?
 14. Fick min sista stepring igår och kunnde äntligen testa sätta fast min adapter på kameran. MEN nu har jag problem: Mattskivan ligger inte i mitten när jag kollar i kameran. Jag har hört att ccd:n i HV20 inte är precis i mitten och att den är lite mer åt ett sidohåll men det lider jag inte av, Men jag ser min mattskiva jätte förlångt upp? Hur jag än vrider stepringarna och pol filtret så blir den det. Jag har daniels mattskivehållare och den sitter helt rakt i canon eos tuben och jag har limmat fast uv filtret som jag fäster achromaten i och det är helt spikrakt. För även när jag kopplar: Stepring 43-49 49-52 och senan kopplar på massa 52mm filter så blir bilden för långt ner. Kan detta betyda att ccd:n i kameran fått en smäll eller är det mer troligt att stepringarna är snea?
 15. Vad är det för utgång eller ingång i videokameran som man kan koppla in en minikamera/spionkamera till så att man kan spela in det man filmar med minikameran på videokamerans band? Borde väl vara en ingång? Jag har in och utgångarna: AV, Mic, component out, HDV/DV, HDMI out och usb.
×
×
 • Create New...