Jump to content

ODDNAME

Members
 • Posts

  497
 • Joined

 • Days Won

  1

ODDNAME last won the day on April 4 2008

ODDNAME had the most liked content!

ODDNAME's Achievements

Proficient

Proficient (10/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

14

Reputation

 1. Vore dock ej första gången något verkar riktigt bra på papper/innan det släpps i demovideos och liknande =) Avskyr AF som pesten, enda som ger bra resultat enligt mig är manuellt. Då blir det alltid som man vill.
 2. Du kan även fundera på begagnat om du vill köpa DSLR. En 5D2 kan du få billigt och tillsammans med Magic Lantern (om du inte kört det innan) kan du få en kamera som heter duga för slantarna. Fördelen med DLSR är ju att du både kan fota och filma bra, även i ursprungsskick.
 3. MOD = MPEG2 med AC3 om jag ej minns fel Byta namn på en kopia av filerna bara, till mpg el. mpeg.
 4. Jag har kört på något folk kallade "billigt och bra". Det var inte bra, bara billigt. Spara lite o satsa på något vettigt om du tänker fortsätta med filmningen =) Kör själv en SmallHD DP6 numera. Och då har jag faktiskt testat 2st billigare skärmar innan.
 5. Skippa den där BT-saken helt, kan aldrig konkurrera med en bra mic och 10m bra kabel. =) Ska du ha trådlöst så satsa på det plf66 skrev.
 6. Det är nog bakom spakarna problemet är, kör själv både 5Dmk2 och 55D material på mac utan skumma saker. :) Finns säkert en manual att kolla i?
 7. Varför inte bara börja köra förstoringsglas i toarullar som objektiv då ;)
 8. Vad gör det om syncfilen har glidljud om det ändå ska ersättas? Inga problem att synca in det ljudet utan glidljud =)
 9. ODDNAME

  Canon 550D

  Extern monitor är inget krav, men en LCDVF är en trevligt sak som gör det lättare att fokusera och använda kamerans lcd som en riktig sökare.
 10. Magic lantern kan dela upp, finns val som gör att inspelning startar på nytt när någon gräns är nådd
 11. Visserligen tror jag att den är för dyr för trådskaparen, men jag kan själv rekommendera den, väldigt trevlig monitor :) Kör min med en 5Dmk2, och smidigt att skaffa batteriplatta som funkar med samma batterier som till kameran då.
 12. Materialkostnad + en Hundring för arbetet kanske. Men dröjer lite innan jag kan fixa, företagsjobb samt skolprojekt som har förtur i maskinen-
 13. 7D ger dig kanske ungefär den looken du är ute efter. (Om jag antar du menar det jag tror du menar) Fördelen med DSLR är att du kan få bra bild med dåligt ljus, men vill man inte ha det skärpedjupet som det ger oftast så får man blända ner. Då ställs man inför samma problem som RED och liknande har. Det krävs ofta en jä*la massa ljus om man bländar ner. Det som då gynnar en DSLR är att man ofta kan dra upp ISO-talet relativt högt för att kompensera för liten bländare, vilket RED, ARRI etc etc inte kan till samma nivå utan de förlitar sig väldigt mycket på omgivningen, en välbelyst studio eller mycket flood lights utomhus. Vilket är helt klart den bästa lösningen, att spela in film kostar ju mycket pga allt sånt med. EX1 är visserligen ingen dålig kamera men om jag förstått det rätt får man dras med att man ej kan byta optik? Vilket kan vara önskvärt. Vill man senare dra en nivå längre är en 5Dmk2 fortfarande väldigt pålitligt. En sådan med en hot rod-modifikation skulle ge ännu mer möjligheter rent optiskt. Detta innebär att man helt enkelt plockar ur det som gör den till en spegelreflexkamera; spegel etc och monterar på en PL-bajonettinfästning för att kunna använda riktigt PL-optik. Dock inget man bör göra om man gärna vill behålla kameran som vanlig kamera med. Nu bara drog jag fram lite info och tankar som jag har om det hela, fråga på om du vill veta mer. Säkert fler kunniga som gärna svarar med riktiga svar.
×
×
 • Create New...