Jump to content

EvilChicken

Members
 • Posts

  3
 • Joined

EvilChicken's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • First Post
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

10

Reputation

 1. Feed till monitor är inget som är jätteintressant, men vädertätning är såklart bra. Hur klarar sig en kamera, t.ex 60D, som ej har vädertätning i lite tuffare väder? Efter att ha läst på ytterligare - 550D verkar vara rätt plastig. Däremot ska 60D tydligen vara lite rejälare, så den är helt klart mer intressant än 550D nu. Kikade även på MagicLantern, och precis som du säger, det finns en hel del intressanta funktioner. Men enligt deras Wikia verkar de vara på gång att få hacket att fungera på 60D. Ang. objektiv - Tips på schyssta objektiv för video? Finns det något schysst all-round-objektiv som passar(till 60D och 7D då)?
 2. Jag kikade lite på GH2, och även den verkade riktigt schysst. Men jag måste ändå säga att jag är mer sugen på en Canonkamera, det kanske låter löjligt, men så är det. Jag uppskattar däremot tipset. Jag kollade även upp 60D, och jag säger bara såhär - dilemmat blev inte lättare direkt. Nu är det ytterligare en kamera som jag sneglar på. Hur den känns och själva byggkvalitén är något som jag tycker är rätt viktigt, kanske borde nämnt det i första inlägget. Nåväl. Jag vill helst inte lägga ut tusenlappar på något som känns plastigt, så kameran får gärna kännas rejäl. Och angående diverse hack - det är gärna något som jag undviker. Jag uppskattar era svar, förövrigt. Men om vi säger såhär: Hur skulle jag få bäst resultat - genom att köpa en 550D/60D med dyrt objektiv eller genom att köpa en 7D med billigare objektiv?
 3. Hejsan. Jag är en 17-åring, snart 18 om någon bryr sig om det, som sysslar med film på gymnasiet. Men jag skulle även vilja börja att filma på fritiden. Men jag är helt klart en amatör när det kommer till kamerafronten, så jag har ingen större aning om vad jag borde köpa för kamera. Efter lite snabba sökningar så förstod jag att DSLR-kameror är något jag borde kika närmre på. Sagt och gjort, jag fortsatte leta schyssta DSLR-kameror och hittade Canons 7D. Den verkade väldigt bra och det är den jag, fram tills igår, jag var rätt bestämt på att införskaffa. Sedan hittade jag dock detta fina forum, och dess 550D-tråd. Jag läste genom den och insåg att 550D var väldigt lik 7D när det kommer till videoinspelning. Dilemma. Vilken av dessa kameror borde jag egentligen köpa? Jag må ha en rätt begränsad budget, men jag vill helst inte köpa något som man kommer vilja byta ut efter något år. Kameran ska användas till kortfilmer av olika slag och i princip uteslutande video, möjligtvis lite stillbilder. Uppskattar alla svar. Mvh Joel PS. Har ingen koll på objektiv, så om du får för dig att hjälpa till, ha gärna med det i beräkningarna. ;)
×
×
 • Create New...