Jump to content

JonathanJohansson89

Members
 • Posts

  76
 • Joined

 • Days Won

  1

JonathanJohansson89 last won the day on August 23 2017

JonathanJohansson89 had the most liked content!

1 Follower

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

JonathanJohansson89's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Hej! Nu har jag äntligen lyckats göra en film till slut som jag är nöjd med. Det är en dokumentärfilm som handlar om min stad Tranås och dess politiker och deras tid före, under och efter valet 2018. Filmen är mest en film med intervjuer med dessa politiker där de svarar på frågor om olika ämnen. Nu skulle jag vilja få ut denna film på olika filmfestivaler, men jag vet inte hur jag ska ens ska börja. Hur ska jag kunna få den här filmen visad nånstans? Vore bra om jag fick råd och tips av så många som möjligt. Jag vet inte vilka filmfestivaler som är bäst att skicka till. De som vill mejla mig kan skriva till jonte_johansson89@hotmail.com
 2. Jag är inte inne här så ofta, så ni kan skicka ert svar till min mailadress. jonte_johansson89@hotmail.com Anyway, jag har frågor till till er som arbetar som färgkorrigerare eller colorister. När man är helt klar och helt nöjd med sin klippning, hur ska man då skicka iväg klippningen till coloristen? Vilket format vill ni ha? 2K? 4K eller mindre? Vilket format ska man exportera ut formatet i? Jag filmar och klipper allt i RAW i 1080x1920. //J
 3. Nu kan jag inte vara tyst längre utan försöker hitta hjälp via detta forum. Jag försöker skapa både erfarenhet och meriter hela tiden. Hoppas det går genom detta. Visserligen handlade mitt förra inlägg mer om att jag inte kunde hitta eller få med skådespelare till mina kortfilmer. När inte det gick håller jag istället på med ett par dokumentärer, varav den ena jag ska berätta om nu. Här är det mest en producent jag letar efter eller nån annan som skulle vilja hjälpa mig. För det mesta saknas det nog pengar i detta fall. Jag håller sedan snart ett år tillbaka med att göra en dokumentär som handlar om Sveriges filmfotografer. Hittills har jag intervjuat fotograferna Jens Fischer, Göran Hallberg, Stefan Kullänger, Peter Mokrosinski, István Borbas, Ulf Brantås, Jörgen Persson. Jag har även också intervjuat regissörerna Kay Pollak, Lisa Ohlin och Jan Troell och ska förhoppningsvis snart intervjua fotograferna Aril Wretblad, Linda Wassberg, Sophia Olsson, Ita Zbroenic Zajt, Jallo Faber och kanske förhoppningsvis Hoyte van Hoytema och Linus Sandgren. Förhoppningsvis kanske jag ska intervjua regissören Roy Andersson och Hannes Holm med snart. Viktigt. Jag har sagt till alla att detta hittills är ett hobbyarbete som jag hoppas kan bli någonting av och alla har gått med på det och därför har jag inte gett någon några löften. Just nu håller jag även på att försöka hitta några finansiärer som skulle kunna hjälpa mig med marknadsföring, rättigheter till olika arkivklipp eller bilder eller någonting annat. De flesta stora och små produktionsbolag har sagt att det är ett väldigt intressant projekt men att de inte har tid att hjälpa mig. Jag hade hoppats få nån hjälp från FSF, Föreningen Sveriges Filmfotografer kunde hjälpa mig, men de kunde inte. Ni kan gärna maila mig på jonte_johansson89@hotmail.com eller ringa mig på mitt nummer 0737027217 så berättar jag ännu mer och skickar klipp. Detta är en dokumentär jag gärna vill göra klart!
 4. Ja precis. Visserligen var den nye killen jag träffade i fredags mer öppen och intresserad och framåt. Han visste mycket om skådespeleri och var trevlig på alla sätt och vis. Nu är det ju bara att hoppas att han vi hjälpa mig. Jag känner inga andra filmare i mitt län just nu. Men visserligen ska jag och en till till Film i Jönköping den 12 och prata lite om mina projekt. Där har jag ju chans att träffa andra medarbetare. ;-)
 5. Ja, precis. Idag fick jag veta att en av de två killarna jag planerade att göra en enkel kortfilm med inte visste om han ville vara med längre eftersom han hade så mycket annat på sitt schema. Sitt jobb och sin teatergrupp. Väldigt tråkigt men så är det. Visserligen kan jag inte kalla varken honom eller den andre för att han gjort tillräckligt mycket själva. Visst, de har läst in manuset och kan det väl nästan utantill, de gjorde även en liten video där de spelar upp mitt manus. Det ser rätt ok ut men det är ju klart att jag som regissör direkt efteråt vill komma med förslag och synpunkter på det de spelade. Det går inte att göra så en eller två gånger i månaden utan man måste nästan dagligen ha kontakt. Men de har inte kommit med egna idéer, ringt upp eller mejlat mig och diskuterat, inte verkar visat stort intresse för nåt de själva ville vara med i. Det är rätt dåligt tycker jag. De ville ju själva vara med! Ska visserligen träffa en annan ung skådis på fredag. Hoppas han är mer ansvarsfull.
 6. Tack för svaret! Jag såg dina kortfilmer och de var väldigt bra gjorda! Den ena påminner om Terence Fletcher i Whiplash, han försöker puscha människor utöver vad som förväntas av dem. Visserligen håller jag på med ett par dokumentär, jag gör intervjuer och försöker dokumentera dom så gott det går, men det är ju mest kortfilm jag vill göra. Alla lär sig olika. Jag kan säga att jag har velat göra film sen jag gick i 7:an på högtstadiet, men jag hade inga vänner som var intresserade av att hjälpa mig. Likadant då som nu... Och Jag försökte verkligen göra film med mig själv i rollen, men det gick ju inte. Det var helt omöjligt... och är det fortfarande
 7. När jag köpte min iMac 21 tums dator år 2013, som var gjord sent 2012, trodde jag att den skulle klara av det mesta när man skapar film. Jag hade fel. Visserligen gör jag inte så mycket men när jag klipper i Premiere pro funkar det bra, men när det kommer till After effects och Da Vinci resolve blir den mer osäker på att fortsätta. After effects får upp nån flik där RAM-minnet inte klarar tillräckligt eller vad det nu är. Da Vinci resolve får upp en flik där det står att mitt GPU minne är fullt. Följande är säkert jättelätt för er att svara på. Jag är inte så bra på datorer men det verkar som att jag inte har rätt grafikminne eller GPU eller vad man ska kalla det. Jag brukar alltid filma i 1080x1920. Det är den högsta bildkvalitén som går att filma i på min kamera, Nikon D3100. Men det verkar inte som att varken After Effects eller Da Vinci resolve klarar av att hantera den bildkvalitén. Idag när jag skulle testa att arbeta med ett klipp i Da Vinci resolve stängdes datorn av av sig självt efter mycket laddande och tänkande. Innan hade en flik med texten "Your GPU memory is full" kommit upp. Jag vet inte vad jag ska göra. Ska jag ge upp min iMac att skapa all film på den och istället köpa och bygga ihop en egen PC med jättebra grafikkort, processor, RAM-minne och allt ar det är mm istället? Eller finns det något hjälpmedel för min iMac att hantera och arbeta i större bildkvalitéer? Kan en Mac mini hjälpa eller nåt annat? Finns det en lösning på detta problem? Annars KLIPPER jag mest film på min iMac och det fungerar jättebra. Jag ska försöka låta någon annan sköta färgkorrigering, ljudredigering och VFX. Men ändå undrar jag hur jag ska göra om jag skulle arbeta helt själv med allt: Klippning, VFX, ljudredigering, färgkorrigering, osv. Det kanske är omöjligt om man ska rendera allt sammanlagt senare i hög bildupplösning?
 8. Du frågade även om min starkaste sida i filmproduktion. Kanske manus, filma eller fotografera. Har varit på några inspelningar och fotat nämligen ;-)
 9. Tackar! Det är bara det att jag har också letat väldigt mycket efter hur man kan göra en bra kortfilm helt och hållet ensam. Ska man själv spela huvudrollen eller kan du ge exempel? Jag vill helst inte dokumentera om nåt just nu utan göra en enkel kortfilm, det är allt.
 10. Jag har säkert skrivit detta förr men nu skriver jag det igen. Jag måste få prata ut. Jag har försökt med allt för att göra en enda enkel kortfilm, men det har aldrig fungerat.... Jag har velat göra film i flera, flera år nu. Jag känner att det börjar bli dags med praktiken efter mycket filmteori. Problemet är att jag inte kan hitta någon som kan hjälpa mig eftersom ingen vill eller är intresserad. Kan säga att jag bor i Tranås som är en småstad. Förhoppningsvis ska jag kanske göra en enkel kortfilm med ett par killar i Jönköping, men eftersom de har annat att göra på dagarna kan jag inte höra av mig till dom varje dag och gå igenom saker. Kanske högst en gång i veckan kan vi höras av och kolla igenom lite saker. Kanske en början? Lite om mig själv. Idag är jag 28 år. Jag har gjort lite kortfilmer under tiden jag gick i skolan på gymnasiet och även på högstadiet. Problemet var bara det att jag kunde göra film endast på bildlektionen, och eftersom att alla skulle bestämma lika mycket och så blev det inget bra heller. Jag var den ende som var intresserad av filmskapande och min lärare tillät mig inte heller att filma och klippa precis som jag ville . Sen har jag försökt att göra film helt ensam och den filmen blev inget bra. En annan gång kom min kompis och bara sa: "Ta med dej kameran, vi ska ut och göra en film nu!" För mig går det inte att bara göra så utan att ha planerat innan. Jag är noga med att planera långt i förväg innan man ens trycker på REC knappen. På senare år har jag inte filmat mycket alls, dels pga av att ingen vill vara med eller har ”tid”, så därför har jag gjort en annan sak: läst mycket teori. Med det menar jag att jag gör mycket research och bland annat tittar på filmer som inte är bra för att sedan anteckna vad som är fel osv... Jag har skrivit väldigt mycket och läst mycket, jag tycker att det kan vara bra o veta innan man gör nåt, jag har liksom lärt mig av både egna och andras misstag. Listan kan göras lång. Jag har verkligen försökt fråga vissa vänner om jag kan vara med o se på när de spelar in sina filmer, de lovar en massa men sen blir det inget, vilket är synd. Samma sak var det när jag ville göra film flera år tidigare, ingen hade tid, vissa ville inte och en annan ville ha betalt. Vissa som hade fått reda på det undrade ju naturligtvis hur det gick med filmen. Det var helt enkelt bara att lägga ner allt, det gick inte... Tydligen måste man ha massa vänner idag och även vara populär också för att göra film. Nu kommer säkert många av er skriva att jag ska söka till en filmskola, men eftersom att det är så OERHÖRD STOR KONKURRENS idag så känner jag inte att det är någon idé med det. Sen har jag även ett jobb på varuhus som jag helst inte vill lämna heller. Eftersom att jag vill ha kul också under tiden och att träna och göra film så ska dessa "träningsfilmer" inte vissa på bio, tv, festivaler eller internet mm. Det jag menade var att jag vill göra en kortfilm på kanske 1 minut för att träna på att göra film och ha kul, jag tycker att det skulle vara ett bra sätt för mig att börja träna på hur man gör film. Jag har skrivit många korta berättelser som jag skulle vilja filma, det ska helst vara kortfilmer, inga långfilmer. Visserligen sa den Oscarsbelönade Sven Nykvists son Carl-Gustaf till mig under en fika för ett tag sen: ”Att göra film är svårt och kräver tid. MEN, jag tycker VERKLIGEN INTE att du ska ge upp med allt det här!” För er som vill hjälpa mig att göra någon enkel kortfilm eller ge råd kan ni mejla mig på jonte_johansson89@hotmail.com eller om ni vill ringa mig på nummer 0737027217. Det är nämligen så att jag blir väldigt besviken när det aldrig blir som man vill… Att skapa ny vänskap ska heller inte kosta pengar anser jag.
 11. Min kortfilm innehåller inte så värst mycket effekter, utan mer lagom effekter som för en erfaren VFX-artist säkert är enkla att skapa.
 12. Jag menar att jag behöver en som är både duktig och billig och en kille erbjöd sig jobbet men hoppade sedan av. Jag skulle bli glad om någon ville hjälpa mig.
 13. Hej Jag håller på med en kortfilm som nästan är färdigklippt, men i min kortfilm har jag scener som innehåller visuella effekter, enligt mig både enkla och svåra sådana och trots att jag har After Effects, kanske min dator inte klarar av allt med minnen och grafik, vet jag inte om jag kommer att greja att fixa mina visuella effekter rätt på egen hand och därför behöver jag en kunnig som kan hjälpa mig med visuella effekter till några av mina scener. Jag bor i Tranås och det skulle vara bra om det var någon som bor i Jönköpings eller Östergötlands län som skulle kunna hjälpa mig. Men så länge det fungerar att samarbeta på långt håll spelar det faktiskt ingen roll var ni bor. Detta vill jag heller inte ska bli fört dyrt men betalning ingår efter diskussion och överenskommelse. Mejla mig på jonte_johansson89@hotmail.com eller smsa eller ring mig på nummer 0737027217 om någon är intresserad, så kommer jag att berätta mer om min kortfilm. Mvh Jonathan.
 14. Precis. Kolla på dagens Youtubestjärnor t ex. Har någon Hollywoodproducent upptäckt dom? Nej, de har lyckats att skapa sina egna karriärer och sedan gjort rätt videor som många sedan tittar på!
 15. Jag kanske kan hjälpa till om ni ska fixa med någon poster eller nåt. Kolla mina bilder och foton här. http://jonathanjohansson89.deviantart.com/gallery/ MVH Jonathan
×
×
 • Create New...