Jump to content

Winghen

Members
 • Posts

  78
 • Joined

Personlig information

 • City
  Uppsala
 • Name
  Simon

Filmskapande

 • Influences
  Jag inspireras och plockar upp de mesta utav filmerna både från idag och längre tillbaks i tiden. Jag har ingen direkt person som inspirerar mig, tvärtom så har jag väldigt livlig fantasi gällande film och tror i framtiden att jag kan komma långt.
 • Gear
  Fantasin!
 • Interests
  Det som jag allra mest vill syssla med, både inom framtida arbete och på fritiden, är att skapa film! Jag älskar att hålla på med film, och kommer inte ge upp hoppet om att bli framgångrik tills den dag då jag lyckas!

Winghen's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

10

Reputation

 1. Wow! Riktigt snygg video på alla plan! Använder likadant objektiv som du med en snarlik kamera, Canon 600D. Därav får jag en perfekt analys av riggen. ;) Även fast du saktat ner klippet så såg man att kamerarörelserna blev mjukare, mer stabiliserade och inte lika irriterande att kolla på som när man bara kör handhållet. Såg väldigt proffsigt ut! :)
 2. Den såg ju ut att vara riktigt rejäl! Speciellt med tanke på priset. Vore kanon om du kunde skriva några rader om den när du väl prövat den :) Kanske en liten testfilm oxå ;)
 3. Hej! Har själv kollat på den på Ebay där den är betydligt billigare än om man kollar och jämför med svenska återförsäljare. Såg din testvideo och man märker ju faktiskt en skillnad jämfört med handhållet (Inte den ultimata skillnaden men i alla fall... haha). Har du en länk till just den försäljare du köpt riggen av? Finns några olika på ebay, men eftersom jag vet att du fått din produkt levererad så kan ju en närmare titt på samma återförsäljare vara bra :) Tack i så fall!
 4. Ja precis! Om man ska ha två handtag så tror jag att ett follow focus för eller senare är ett måste. Funderar på att köpa en s.k. Spider Rig. Dock har jag hört mycket som är negativt med den; saker som lätt går sönder, delar som lossnar lite för lätt etc. Däremot är den billig och passar min budget utan att det svider. För tillfället så filmar jag för min egna och lärandets skull och tjänar inga pengar på det jag gör och därför har jag inte någon lust att spendera flera tusen på en rig. Det är ett svårt val det här alltså, haha!
 5. Om man jämför Hollywood-produktioner med svenska produktioner så märker man snabbt att budgeten skiljer sig väldigt mycket åt. Amerikanarna har svårt att förstå hur svensk film överhuvudtaget lyckas bli bra med en så pass tajt budget. Tycker det är dumt och onödigt att se ner på svenska film. Hade Hollywood lyckas göra lika bra filmer med samma tajta budget? Man kan ju också se det på så sätt att svensk film borde ha en bättre, genomsnittlig, budget. Det första steget är kanske att sänka biopriser, dvd/blu-ray-priser mm. för att i sin tur förhoppningsvis minska och till sist utrota piratkopiering. Sverige har otroligt mycket talang för att vara sådant litet land. Om vi hade samma budget och utrustning som Hollywood har, så ja, då skulle våra filmer vara minst lika bra, tror jag.
 6. Självklart ska jag lägga upp en recension, oavsett vilken typ det blir :) Finns alldeles för få! ;)
 7. Tack för svaren!! Otrolig svårt att veta vad man ska välja, speciellt när man inte har möjlighet att känna på produkten.
 8. Hej! Ajdå, nästan som jag kunde ana... tyvärr har jag inte lust att lägga mer än ett par tusenlappar i dagens läge. Redrock etc. är bortom min fantasi hahaha! Motvikt är självklart viktigt, tror dock att det är enkelt att fixa själv om så behövs. Den du länkade verkade väldigt enkelt designad (på gott och ont), dock följde ju faktiskt ett follow focus med riggen. Bara en sån liten "plastbit" kostar ju en slant. Tack för svar!
 9. Tjena! Har ett tag letat efter en rigg till min systemkamera för en rimlig peng (runt 1500 kr för bara riggen). Har koll på många riggar inom prisklassen, men har inga omdömen att gå på. Några tips/erfarenheter? :) Tacksam för alla svar!! P.S. Såg detta paket med matte-box, rigg och follow focus. Tycker att priset låter väldigt lågt samt att jag inte känner igen tillverkaren, därav skit(?) Någon som vet? Aputure V2 (Mattebox, follow focus - komplett rig) - Kaffebrus Tack på förhand!
 10. Hej! Har nu sökt till Sydney Film School och har fått bekräftat att jag blivit erbjuden en plats! :D Det jag vill veta, från er med personlig erfarenhet, är hur det funkar med lån o grejor? Jag har kikat runt på CSNs hemsida men har svårt att få exakta uträkningar. Jag vill veta om CSN-lånet täcker hela skolavgiften och allt annat runt omkring, som jag förstått det så gör det de, men jag vill också veta hur ett sånt här lån fungerar: Är det "riskfritt", alltså är lånet inte sån farlig grej som det låter som (såvida man har jobb efter utbildningen). Jag slutar nu till sommaren mitt sista år på gymnasiet. Platsen på skolan som jag blivit erbjuden är med start redan i juli. Jag känner spontant att det vore bättre att få jobba ett år och åka nästa sommar, eller? pleaseeeeee hjälp en vilsen student!
 11. Tja! Jag håller just nu på med att söka mig in till Syndey Film School. Det jag undrar nu lite snabbt är om ni med erfarenhet vet stipenider man kan söka för just den skolan. Har absolut noll koll på sånt, men kanske nån här på forumet vet bättre. Jag vet att CSN-lånet täcker utgifterna, men det är ju trots allt ett lån som man direkt få på sig. Är det någon som har lite info och tips angående detta så får ni gärna dela med er av det till mig :) skulle underlätta! Tack!
 12. Tja! Tack för svar! Jag är personligen inte så jätteintresserad utav specialeffekter i film även fast jag fascineras utav det och tycker det är delvis intressant. Det som jag brinner för är framförallt regi, manus samt redigering. Om du har mer info om detta är jag såklart väldigt tacksam om du vill slänga upp det här :D
 13. Tjenare! Har skrivit ett liknande inlägg förr, men detta känns mer relevant eftersom jag nu verkligen börjat tänka på den snara framtiden och vart jag skall ta vägen! Hur som helst så går jag nu mitt sista år på gymnasiet, mediaprogrammet på johnbauer, och frågan som cirkulerar i mitt huvud är vad jag skall göra sen, efter avslutad gymnasiperiod? Det jag då vill att ni gör är att slänga upp allt det ni vet, om ni gått på filmskola själva, vad som är bra, vilka man eventuellt ska undvika etc. Skulle vara snällt om så många som möjligt kunde dela sina erfarenheter under detta inlägg. Vill ha så mycket info som möjligt om filmskolor och utbildningar! Tack!
 14. Tack så mycket för svaret! Väldigt bra och nyttig information som jag tar till mig!! Eftersom att manus inte har påbörjats ännu så kan jag ju inte säga exakt vilka lägen som kommer behöva ljussättas. Men det verkar iallafall bli mycket utomhusscener! Återigen, tack!
 15. Sant, men det var bara ett exempel (ganska dåligt exempel av mig) :) Reflektor är något som vi redan tänkt på att ta med. Har förstått hur viktigt det är :) Generator är ju ett alternativ, frågan är bara om vi får tag på någon :S Bilbatteriet kanske funkar bra, det ska undersökas :D Tack för ditt svar!
×
×
 • Create New...