Jump to content

RobinsTaste

Members
 • Posts

  101
 • Joined

2 Followers

Personlig information

 • City
  Torup
 • Job/title
  Mellan två jobb...:P
 • Name
  Robin Andersson

Filmskapande

 • Influences
  Blade Runner, John Carpenter, John Woo
 • Gear
  Inte mycket att skryta med, fast jag gillar använda det lilla man har.
 • Interests
  Filmer, god mat, tv-spel

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

RobinsTaste's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. RobinsTaste

  FilmFett

  Filmfett.blogg.se är en blogg som jag och en god vän till mig, Markus, håller i. Här recenseras filmer av olika sorter. Ta en titt om ni vill! FilmFett -
 2. Denna enklare kortfilm är ett enmans-projekt som jag själv tyckte lyckades ganska bra. En psykologisk thriller som jag vid dålig inspiration kom att kalla LIMBO. Se och njut, och lägg gärna till egna åsikter, tack! :)
 3. Jag har gjort så nu att jag har skrivit ner lite stödord som finns med i filmen och ser om man kan bilda en bra "catchig" titel. En enkel sådan som redan finns är "Hur som helst är han jävligt död".
 4. Mm, jättebra tips! Vill ha en titel som är lätt att uttala, men som du säger så vill jag ha typ 3 eller 4 ord i titeln. Ska anteckna och skriva ner några av filmens beståndsdelar och se vad man kan klura ut. Tack, återigen för tipset! Har ni fler titlar är det bara att slänga ut sig dem!
 5. Om Dajm Hard möter morsan i midsommar vill jag inte veta vilket missbildat barn som skulle komma till där inte. Men det låter som en hård jävel! Okej...jag är inte bra på skämt.... Synd bara att svenskar är kassa i action-genren. Tänk bara på hur mycket folk sa sig lära sig från Mats Helge Olson. Nåväl, har man ideér så är det bara att kämpa på!
 6. Skräckelemeten är mest bestående av obehag. Visst det finns en del blod och splatter, men det är mest som en spöksaga. Folk börjar ta ritualiska självmord i en skog. (Något jag hittade inspiration från japan där en skog har samma rykte) Dessutom sker skumma mord i samhället. Alla dessa element tyder på att något existerar i skogen. En varelse med ond, mörk magi. Denna varelse ser ut som en människa men är något helt annat. Enkelt förklarat: en trollkarl. Tänkte en titel som typ passar ex giallo. När man översätter deras titlar blir det typ "Ljudet från kristallfågeln" eller "Fyra flugor på grå samet". Jag vet inte, men just nu är jag inne på ett sådant liknande spår i titeln. Tar självklart gärna emot tips, även om det inte är en enkel uppgift! :)
 7. Håller på att skriva en skräckfilms idé med liiite komiska element. Påminner om Phantasm, fast på svenska och med en hemsökt skog och en magiker som några av de stora elementen. Tips på bra och intresanta titlar på svenska? Typ något som låter fräckt med ändå lite med anknyttningar till klassiska skräckisar från 70-till 80-talen? Är en övernaturlig film, om ni undrar.
 8. Blue Velvet har en rätt snygg trailer tycker jag. Fångar filmens känsla, utan att avslöja för mycket.
 9. Iochförsig så har du rätt, men filmens tema verkar inte ha något med skolmassakern att göra, så den kopplingen har gör är relativt svag.
 10. Själv tycker jag att Carrey gör fel. Filmer med mycket våld och anspelningar på terror kan göra saken på olika sätt. Antingen gör man det på ett överdrivet och underhållningsmässigt sätt där driften ligger i att skapa en viss "catharsis-effect" på det hela. Vilket fungerar väldigt ofta. Ex, Die hard, Expandibles m.m. Eller på ett kritiserande och mörkare sätt där det hela enbart kan sluta på ett hemskt sätt, ex. A Better Tomorrow, Drive eller Falling Down. Hur som helst så är det extremt missledande att kritisera en film som inte har någonting med skolmassakern att göra. Jag hade stått för mitt val av film utan att tveka. Istället för att riskera att sånna här diskutioner dyker upp. (tycker däremot att det var bra att ta upp den här tråden)
 11. Någon måste ha sagt detta, men att hjälten dödar en massa badguys, men vägrar döda slutskurken är en klassiker. "För jag är inte lika skurkaktig som dig!" Robocop är en klassiker. Fasen, han köttar sönder en hel byggnad med beväpnade badguys, men Clarince Bodiker undkommer när han säger att polisen måste hålla sig till regler. Därför åker Clarice fast istället för att han dödas!
 12. MugshotPaparazzi: Det är nästan så jag tänker. Man kan ha en bra grund och en tankeställning som väcker intresse, men ända baka in det i någonting nytt. Min favoritfilm: Blade Runner är ett exempel på sådant resultat. Tankevärt och en klassiker som är tidlös.
 13. Raffe: Min poäng handlar ändå om att vi borde hitta någon form av variation. Varför ska alla regissörer försöka vara så märkvärdiga och tro att deras filmer är rena mästerverk? Jag själv gör filmer för att jag älskar det, har en passion och vill utvecklas. Fast den genrer jag siktar på är ytterst fiktionell jämnfört med dagens, lite mer, seriösare toner. Winghen: Budget är en stor faktor, jag håller med, men man kan ändå hålla sig till billigare alternativ för att lösa en spännande film. Bara som exempel: Låt den rätta komma in kunde klara sig bättre tillochmed, utan alla effekter. Den kunde livnära sig på spänning, dialog och miljö. Men jag hade nog skippat det kalla filtret. Känns som att många svenska filmer är sånna. Nu var detta ett dåligt exempel då den baseras på en bok. Men ni fattar nog principen.
 14. Jag trodde vi enbart var ett fåtal som inte gillar svensk filmindustri, men det visar sig nog vara fler som tänker som jag gör. Eller är det spännande med alla dessa satsningar som oftast inte bjuder på variationer? Kul med dokumäntärer, men snälla, tänk efter! - Polisfilmer där Beck eller Wallander löser tråkiga fall och man LOVAR att nästa film blir bättre. - Gråa och trista draman som vunnit en massa priser men som ingen pallar gå och se. För det verkar så jävla tråkigt och deppigt hela tiden. - Komedier med kända namn som är roliga på tv'n men sedan försvinner in i filmjungeln utan att nån minns eller saknar den. Ärligt talat: Är det så svårt för Svensk Film att komma på nya genrer och ideer? Jag bara kände för att bli av med mina agressioner. Till alla underbara kämpar här på forumet: var inte rädda att sticka ut!
 15. Bra ljussat tycker jag, men tyckte inte den var särkilt rolig! Haha, bara en personlig grej, annars helt okej.
×
×
 • Create New...