Jump to content

marlju1

Members
 • Posts

  23
 • Joined

marlju1's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. marlju1

  Sony a7S

  Vad man älskar Philip Bloom när han gör sina recensioner.. Inte nog med att denna är 50 min lång, han är en professionell filmfotograf som verkligen vet hur man man använder kamerans fulla potential. Förutom Rolling Shutter problemen så är det ju väldigt tråkigt med extern 4k inspelning. Atomos shogun är dyr, men man kan hoppas på billigare alternativ i framtiden. En stor fördel som jag gillar med 4k är det faktum att man kan klippa för att få en närbild och sedan klippa för att få en vidare bild igen, genom att använda en endast en kamera och utan att förlora skärpa i 1080p. Däremot har Bloom skrivit under videon att han kunnat zooma in klippet där han pratar om kameran, till 130% och det att faktiskt funkar bra. "All shot HD yet was able to punch in to about 130% for frame changes. The image is that detailed you can get away with it."
 2. marlju1

  Sony a7S

  Hittills har det varit dåligt med diskussioner om Sonys nya tillskott i Alpha familjen här, men det får det bli ändring på! Sony a7S, med ISO upp till 409 600 och som faktiskt verkar användbar upp till 50 000 ISO ibland, så är kameran den nya "lowlight-kungen" enligt de många använt den. Extern 4K inspelning, fullformat, bildprofilen S-log och 120fps(720p)/60fps(1080p) är några av de stora försäljningsargumenten. Jag har inte använt a7S själv än, men det jag ser online från denna kameran gör mig imponerad och får mig att vilja uppdatera snarast! Vad tycker vi om det vi sett från kameran? Är det någon som hunnit använda den i Sverige ännu? Vad kommer Canons reaktion bli när de fått en ny gigantisk konkurrent i samma prisklass som deras 5D mark III? Vad har kameran för stora nackdelar? Och vad tycker vi om Sony a7S jämfört med Panasonic GH4 som båda två är kompakta systemkameror med 4K inspelning? Diskutera, argumentera!
 3. Jag har lite frågor när det kommer till att använda BEAT, i manus. I de flesta fall betyder termen att det exempelvis är en lite längre paus i en dialog. Men kan jag använda BEAT i mitt svenska manus? Eller finns det någon annan översättning som gör det tydligare? Jag har två exempel från Paul Thomas Andersons There will be blood nedan så att man förstår bättre hur man kan använda BEAT. Förstod däremot inte hur man laddade upp bilder på Voodoofilm så jag bifogade två länkar. http://www.bilddump.se/bilder/20131115134222-213.66.50.8.png http://www.bilddump.se/bilder/20131115134246-213.66.50.8.png Tack på förhand och fråga om jag är otydlig :)
 4. Hejsan! Vi ska i september månad börja produktionen av en kortfilm där vi söker manliga skådespelare i åldrarna 16-30. Vi kan tyvärr inte erbjuda någon ersättning förutom en kul upplevelse och en bra merit. Mat fixar vi under inspelningen. Vi har blivit tilldelade pengar av Leader Skaraborg för att kunna genomföra detta projektet som kommer att ta plats i Lidköpingstrakten. Det är ett kul arrangemang för att samla människor och skapa en grymt bra film tillsammans. Filmen utspelar sig på engelska, och vi förväntar oss därför relativt bra egenskaper inom språket hos skådespelaren. För att de som är intresserade ska få lite mer insikt i vad det är för film så kan ni läsa synopsis som finns nedan. Kontakta oss genom Voodoo direkt här i tråden eller genom privat meddelande, samma gäller eventuella frågor. Manus kan skickas ut till de som kontaktar oss angående projektet. Tack och hej! :) Synopsis: Tre unga killar, Jeromy, Norman och Richard har hamnat på livets trottoar. För att få ihop pengar till sitt missbruk har de bedragit stadens största kokainleverantör. Allt verkar gått vägen, då Fabio en högt uppsatt medlem i kokainligan invaderar deras lägenhet, fast besluten att ta tillbaka organisationens tillhörigheter. Jeromy, överhuvudet av de tre unga männen försöker ta kontroll över situationen på ett minst sagt särpräglat vis. Även om de lyckas överlista Fabio kommer nya hinder att framträda.
 5. Hejsan! Har ett manus och projekt på gång där storyn utspelar sig i en lägenhet. Lägenheten är ganska kravlös, kan vara liten och äldre, det kvittar. Jag har bara ingen aning om vart man kan få tag på en lägenhet för endast 5-10 inspelningsdagar. Har tyvärr ingen bekant som äger lägenhet, så finns det något sätt att fixa detta? Har mycket låg budget och skulle helst slippa större kostnader. Kan man kontakta något speciellt? Lägenheten bör befinna sig i Skaraborg! Tack på förhand :)
 6. Tack för de fina orden! Vet att en del är skakigt och det har jag verkligen lärt mig under inspelningens gång, att även om det är filmat handhållet så kan man ju faktiskt försöka anstränga sig för att få det lite mer stabilt i alla fall. Det som ser relativt stabilt ut på kamerans display kan vara sjukt skakigt på datorn senare ;)
 7. Hejsan! Vid ungefär denna tiden förra året började jag skriva manuset till mitt projektarbete i skolan och just nu befinner jag mig ungefär i mitten av Post Production. Som rubriken lyder, är detta det första större projektet som jag har gjort och jag har lärt mig väldigt mycket under tiden jag jobbat med filmen. Den heter 12.34 och nu har jag släppt en liten teaser som kort visar känslan i den ca 30 minuter långa filmen och vad det kommer att bli för något. Lite svårt att ge kritik på något så kort som detta, men skulle vara kul om man fick höra lite spontana reaktioner och åsikter.
 8. Tycker det är en riktigt bra idé ifrån start! Det är filmer som dessa jag älskar att se, när det redan ifrån början finns en smart tanke bakom allt. Som det har sagts tidigare finns det saker ni kan finslipa för att göra det bättre och mer sammansvetsat. En sak jag undrade efter att jag läst var, vad för motiv som fanns på tavlan? Kanske kan man tillföra själva motivet på tavlan mer till storyn på något vis? Bara en tanke jag hade som möjligtvis skulle kunna göra storyn ännu mer intressant.
 9. Hejsan! Jag filmar med en Canon 550d och använder Mpeg Streamclip för att konvertera materialet innan redigering. Jag konverterar till Apple Prores 422. Jag redigerar i Final Cut Pro och undrar bara ifall jag gör rätt när det gäller audio/video settings där. På Sequence preset väljer jag Apple Prores 442 (med 24 fps eftersom det är det jag spelar in i.) På Capture preset: HDV-Apple Prores 442 Device control preset: Non controllable device. Video playback: Digital Cinema Desktop Preview - Main. Audio playback: Built-in Output _______________________________________________ Det känns rätt tycker jag, men blir osäker för när jag lägger in klippen på tidslinjen sedan kommer alltid samma ruta upp: "Change Sequence settings to match the clip settings?" Är det någon snäll själ som möjligtvis använder liknande workflow som jag med Prores och vet vad jag gör för fel? Jag antar att det har med inställningarna i Final Cut att göra.
 10. Åh tack så jättemycket för att du ens tog upp det! Hade det på On och det fungerade inte då men bytte till Off så fungerade det utmärkt igen! Provade att ändra på det tidigare idag men det verkade inte fungera då men nu så! Tackar :)
 11. BTW har ett annat minneskort utan ML installerat där ljudet fungerar att spela upp i kameran. Alltså måste det bero på ML.
 12. Någon mer som har det problemet? Jag har ML installerat på min Canon 550d och har för det mesta fungerat utan problem, men det senaste så har jag inte kunnat spela upp ljudet i kameran efteråt. Jag spelar in med mikrofonen i kameran har alltså ingen separat och har ställt Input på Internal mic. När jag sedan ska spela upp klippet efteråt i kameran kan man bara höra ca en halv sekund i början innan det inte längre finns något ljud att lyssna på. När jag lagt in klippet i datorn efteråt så fungerar det utmärkt och det finns ljud under hela klippet. Någon mer som har det såhär eller har någon aning om hur jag ska lösa det?
×
×
 • Create New...