Jump to content

MugshotPaparazzi

Members
 • Posts

  127
 • Joined

 • Days Won

  1

MugshotPaparazzi last won the day on March 26 2013

MugshotPaparazzi had the most liked content!

Personlig information

MugshotPaparazzi's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

17

Reputation

 1. Hej, När jag var 17-18 år, sista året på gymnasiet bestämde jag mig för att mitt slutprojekt skulle vara en långfilm. Ingen trodde det var genomförbart, men jag gav mig fan på det och på 6 månader spelade jag in och klippte min debutfilm Viskningen med en mini- budget på 2000 kr. Premiärvisades med röda mattan på lokalbiografen. Den blev väl mottagen och blev i efterhand upplockad och fick efterhands-spons i form av dvd-tryck av antimobbningsorginisationen Friends och användes också kort i skolor för att prata om olika "tonårsrelaterade" frågor. Nu den 17 april fyllde filmen 10 år och det firades genom att lägga upp den online för första gången. Så nu går det att se den på vimeo. Den är amatörmässig på många sätt, keep in mind gjord av en outbildad yngling. Men mycket hjärta och i vissa fall överraskande bra om jag får säga det själv. Hoppas och tror den kan inspirera till att sikta högt och att budget inte är allt om man har viljan. Är alltså inte ute efter feedback direkt, det känns preskriberat då jag utvecklats tusenfalt sen de här dagarna. Superkul om ni vill titta! https://www.imdb.com/title/tt8085964/?ref_=ttmi_tt
 2. Matrix (den första 1999) är väl erkänt genombrytande och nyskapande för action/sci-fi genren, samt typ 300k bullet-time efter-apor. Kanske inte den slamkryparen ni efterfrågade men, ofrånkomlig. Vet inte om det är de första av sitt slag, men Short cuts och Magnolia skapade onekligen en trend av spindelnätsliknande filmer där flera historier vävs samman på ett nästan orgasmiskt tillfredsställande sätt i slutet. Filmer som följde trenden var bla. Crash, Babel, Love actually, Amoros Perros mfl. Sen tycker jag bioaktuella Boyhood är värd att nämna i sammanhanget. Vet inte om den kommer få så många efterföljare pga de tålamodskrävande mödan i att låta en skådespelare gestalta en fiktiv karaktär under 10 plus år och åldras med rollen under filmen.
 3. Om du vill ha full kontroll över hastigheten skulle jag använda A.E och lägga en mask över texten och rotoscope för att kunna dröja vid en bokstav här och där, eller vad du nu är ute efter.
 4. Hahah.. what? Tyckte f.ö den var ok. Inte beredd på så MYCKET sångnummer. Men ok. Trevlig omväxling från de klassiska disneyfilmerna. Men klart överskattad i förhållande till hajpen (hypen? Haypen?)
 5. När du säger marknadsför, hur menar du då? På vilka plattformar och vad ingår? Vad har du för garantier för antal "klick"/räckvidd. Handlar det om ett helt marknadsföringspaket sociala medier, posters/flyers och trailers osv. Eller? 50/50 av intänkter låter väldigt mycket. Och hur länge ska personen/firman du anlitar marknadsföra filmen? I ett större sammanhang krävs ju inte marknadsföring mer än i en uppstart, i samband med premiär/dvd-försäljning/download-släpp vad det nu är. Därefeter ska ju filmen kunna marknadfsföra sig själv med mun-mot-öra-metoden. Känns orimligigt att dela hälften av intäkter för din film fortsatt efter att marknadsföringen spelat ut sin roll så att säga. Eller menar du återförsäljning? Distributionen av själva filmen? Men specifiera gärna mer vad det är ni diskuterat och vad som ska ingå. Samt storleken på ditt projekt/ film :)
 6. Är du hemma i photoshop är inte AE något problem alls då de är av samma skrot o korn. Youtube erbjuder tutorials för det mesta :)
 7. Nostalgiskt, kommer ihåg att jag såg en äldre trailer för säkert 5-6 år sen, ska bli kul att se filmen, måste kännas skönt att bli klar med det här superambitiösa projektet! Hur många mantimmar har ni lagt in?
 8. Kanske talar jag i nattmössan nu men med omgivningsljud tänker jag på "ambience" eller "miljöljud" då brukar ljudteknikern på plats fånga två-tre tysta minuter efter att man är klar på varje plats för att få genuina rumsljud, dess fångas då med samma mick som dialog plockats. Fotsteg och dörrar räknar jag som foley, då får du ju anpassa micken efter vad för ljud som ska fångas. Riktmick om det är ett ljud från pappersblad som vänds och rundmick om du ska ha en explosion i kolgruva-ljud.
 9. Imponerade, snyggt! Har ni någon breakdown/bakom kulissernatitt skulle det vara kul att se! På något ställe var keyingeffekten lite för synlig, men då letade jag verkligen! Bra jobbat!
 10. Tycker du svarar på din egen fråga väldigt bra. Greenscreen är inget dumt alternativ. Speciellt nattkörning är enkelt att få till snyggt. Genom att placera en lampa på ett högt stativ och ha någon som snurrar på den skapar man en illusion av att bilen passerar gatlyktor och bakgrunden kan vara snyggt suddig med utsmetade ljus om du har tight skärpedjup, alltså blir greenscreeneffekten blir såklart också mindre uppenbar. Är det dag är det lite svårare, då gör du precis som du själv skrev, placerar bilen i ett liknande ljus som det stockfotot du använder för bakgrunden så det blir ett naturligt ljus i "hytten". Greenscreen är det enda rätta om det är dialog som ska plockas på plats. Har ni tid så mixa det med andra vinklar där det inte behöver tas ljud. Kamerarigg för bil är enkelt fixat med t.ex eltejp (tack google) Finns också en modernitet, en vakuumpåse som gör att man kan montera kamera överallt, minns inte den fackliga termen för detta fantastiska verktyg(leksak) men den är dyr, häftig och jag vill ha den i juklapp. Tack! Jo, Vbag hette den visst kort o gott, länk: Updated! Film Riot’s Ryan Connolly reviews The VBAG “Philip Bloom Edition” | Philip Bloom
 11. Som en sann grunge-rockare fastnade jag till för manuset pga namnet. Schysst med referenser med musik o tröjan (kan ju vara svårt att lösa med rättigheter för inspelning, men go crazy i manus absolut) Sen vet jag inte, det gör det lite svårt att tidsbestämma filmen. Utspelas det under 90-talet? Flanellskjortor och folkparkshäng. Jag antar inte eftersom dom pratar om fjortisar som är födda på 90-talet, (tänk, snart är dom fjortisarna också borta, time flies) Men det är oklart. Manuset är inte korrekt formaterat, men det stör inte mig jättemycket här. Det är för långt, det stör mig mer. Fram med stora saxen och klipp ner till max 7-10 sidor. Tycker det är en fin coming of age historia. Lite krystat med vissa delar som känns sökt och onödigt (klipp, klipp) och lite för fucking åmål slängt i mixern med stockholm boogie. Tyckte dialogen var skön bitvis, och visst förde historien framåt efter en del justeringar (klipp klipp), lite pratig och vissa saker säger man bara inte. Testa att säga dom högt för dig själv och se om det ligger rätt i munnen. Jag skulle gärna se en färdig film på det här, men det är mycket jobb innan du har ett filmbart manus. Lycka till!
 12. Tollin: Kan såklart vara fotot ändå, men täckte väldigt mycket med många tagningar och olika utsnitt, även om jag använder alternativa vinklar i klippning så är det något fel, tror inte det är problemet tyvärr. Brukar inte vara allt för självkritisk mot mina egna filmer, har i vanliga fall lätt att acceptera brister och jobba på det till nästa gång. Nu är det bara deprimerande svårt att ens se varför jag inte blir nöjd. StenR: Bra idé, har kanske stirrat ner i sörjan för mycket också. Problemet är ju självkänslan, har tidigare inte haft någon direkt motgång. Kanske behövde jag det här för att börja bli mer ödmjuk. Observera att det har inte så mycket med vad andra tycker om filmen att göra som att jag själv inte blir nöjd. Folk är för artiga för att säga sanningen tänker jag. Bara massa konstruktiv kritik, ge mig en sågning så jag vet att det suger istället !! :D Men fortfarande står frågan kvar, ni måste väl varit med om det här? Att känna sig som en misslyckad filmskapare. Hur gör ni då? Med mardrömsprojekten, går ni vidare? Eller ger ni inte upp förrän det finns något att stå för? Klippa om det till en schysst pitch-trailer? Invertera färgerna, reverba ljudet och kalla det konst? Hur tänker ni kring era misslyckande som filmskapare?
 13. Vet inte om jag vill ha ett direkt svar. Vill nog bara veta hur ni tänker. Min första större film med budget och ordentligt team spelades in 2010. Hade premiär 2011 och flera mindre testvisningar i Stockholm och fick blandad kritik, satt själv med ansiktet bortvänd och skämdes för hur dåligt jag tyckte det blev. Älskade filmen under både manusarbetet och inspelningen men sen när vi kom in i klipprummet vart det kaos. Kunde inte säga varför, skådespelarna presterade, fotot var dörsnyggt och historien var precis som jag tänkt mig. Tänkte efteråt att eftersom det var den första filmen jag inte klippt själv kanske det var det som störde mig. Har sedan dess jobbat på den fram o tillbaka. Klippt om den själv utan mellanhänder, spelat in kompletterande scener, t om. lagt ut pengar på ordentlig musikinspelning. Men inget hjälper. Jag får inte fram det där som jag trodde jag skulle ha efter manuset var klart, efter att inspelningen var klar. Det är enormt frustrerande. Har någon annan varit med om liknande? Hur tänker ni då? Det har gått 3 år, borde jag bara släppa skiten och gå vidare? Problemet är att det är som ett gammalt sår som jag inte kan låta bli att klia på. Och den stoppar mig i min kreativitet när det gäller nya projekt, lite jante-lag på något sätt, det tynger mig att ha ett "misslyckande" i bagaget, vill bara få den klar. Det som stör mig är att jag inte kan peka på något fel, vilket leder mig till att tro det var min egen vision och regi som skapade magplasket, som att jag la krokben för mig själv. Tacksam för era tankar!
 14. Hej, hjälper en bekant med ett projekt jag var tvungen att tacka nej till p g a. tidsbrist. Det som behövs är en professionell filmare/klippare till en informationsfilm om yoga och detox. Från förproduktion till färdig film för dvd - nerladdning. Du ska ha egen utrustning samt vara verksam i Stockholm. Givetvis ersättning! Så behöver du fylla ut din showreel och få lite extrapengar så kanske det här är något för dig! Maila din ansökan till hedda@coj.nu och bifoga tidigare filmer du filmat/klippt, meriter samt kontaktuppgifter.
×
×
 • Create New...