Jump to content

Skala viss del av stillbild


hick

Recommended Posts

Hej, ska försöka förklara vad jag vill göra.

 

Jag har en stillbild, i stillbilden vill jag att bara en liten del, kanske en person eller liknande ska skalas/ändras. Effekten används ofta i diverse intron till tv-program mm.

Ta tex den här bilden så skulle jag vilja att bara elefanten blev större. Hoppas någon förstår vad jag menar.

http://p1.pichost.me/i/12/1355330.jpg

 

1) Har effekten nåt namn?

2) Idag kan jag ju skapa effekten genom att skapa massor av stillbilder och sen göra om dom till film. Men finns det nåt smidigare sätt att göra effekten? Lämplig programvara?

Link to comment
Share on other sites

Stort tack för hjälpen!

Photoshop är mitt jobb så den delen behärskar jag och friläggningen kommer inte bli nåt problem. Gjorde ett två sekundersklipp genom att göra 60 stillbilder innan jag bestämde mig för att det måste finnas smidigare sätt :)

Jag har förstått att After Effects är rätt program för mig, bara att försöka sätta mig in i hur det funkar. Tanken är att jag frilägger bilderna i photoshop och som ni nämner "målar" över där det jag klippt ut har varit, sen sparar jag som två bilder, en bakgrund och en med den urklippta bilden.

I After Effects lägger jag sen in bakgrunden och den bilden som jag vill skala om och sätter zoom/skala eller vad funktionen kan heta med intervaller för att få önskad effekt.

Tänker jag helt fel får ni skrika till annars så har jag lite att lära mig nu med ett nytt program, kul, och ännu en gång tack :)

Link to comment
Share on other sites

Testade lite igår kväll och det är ju precis som ni säger ganska "enkelt" med grunderna när man jobbat med Photoshop (och även fuskat lite med flash) innan. Så med er hjälp vet jag nu att min idé går att genomföra med förvånansvärt enkla medel, nästa steg är bara att sälja in det till dom som ska använda den också :)

Ännu en gång stort tack (...extra tack för tutorials länken. Kommer garanterat spenderas några timmar där oavsett om det här projektet blir av eller inte)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...