Jump to content

Rasumusu

Members
 • Posts

  35
 • Joined

Personlig information

 • City
  Lund
 • Name
  Rasmus Abrahamsson

Filmskapande

 • Influences
  Steven Spielberg, min morfar
 • Gear
  Kameror: Nikon D5100, JVC Everio HD

  Program: After Effects CS6, Premiere Pro CS6, Cinema 4D R13, Sculptris, Celtx

  Ljud: Rode VideoMic
 • Interests
  Filmskapande, fotografi, 3D och friluftsliv

Rasumusu's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Domslutet i fredags klassificerade drönare som övervakningskameror, vilket gör det omöjligt att få tillstånd till att flyga på allmän plats i syfte av filmproduktion.
 2. Hej! Jag är rätt så säker på att samtliga medlemmar på det här forumet är för drönarflyg. Staten är ju däremot emot det *suck*. Eftersom varje individ inte kan göra så mycket åt det föreslår jag att vi sätter igång en namninsamling, eller liknande, för att visa för staten att intresset hos landets kreativa människor är rejält! Vi måste ju ifrågasätta domslut om att drönare ska räknas som övervakningskameror. Man får ju filma på allmän plats, vad är skillnaden om det är från luften? Då de dessutom endast har en batteritid på ~ 20 min så är någon längre övervakning ej möjlig. Det måste dras en linje mellan vad som är övervakning och vad som är filmskapande. Att flyga in sin drönare i någon annans trädgård och filma in genom ett fönster är ju inte detsamma som att filma en hel stad från luften. Självklart förstår man restriktioner som flygplatser, militärt område etc. Ett regelverk bör finnas, men inte ett som stoppar landets filmskapare från att vara kreativa. Det förstör ju för en hel bransch! Finns intresset för en namninsamling? http://www.svt.se/nyheter/lokalt/jonkoping/dronardom-dom-tar-dod-pa-en-hel-bransch http://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/dronarkameror-kraver-tillstand
 3. Jag har SmartLav+, jag har testat den utomhus en gång men det var på en blåsig strand och ljudet blev som väntat ("Hej och väökfjöehvnebubsajfbuierubfuibeubfbsdjfb"). Men jag antar att en kombination med denna skulle vara en utmärkt lösning.
 4. Jättevackert, verkligen! Det finns inte mycket man skulle kunna anmärka på. Men jag kan nämna att bildstabilisatorn skapade en wobblande effekt i vissa bilder. Det är dock så lite så jag tror inte många skulle lägga märke till det. Men annars, wow! Älskar flygfilm!
 5. Visuellt så såg det snyggt ut, men jag kände avsaknad av ljud. Bortsett från ljudeffekter och musik var det för tyst. Det är möjligt att du bara hade de för lågt i mixningen eller något, men det kändes...tyst. Annars bra jobbat och lycka till i Monday Challenge!
 6. Jag sitter för tillfället i förproduktionen inför min egna kortfilm. Det jag tänker göra/införskaffa innan jag påbörjar filmningen är: manus, storyboard/shotlist (denna kommer jag ha med mig men inte kolla på om jag inte verkligen behöver, föredrar att improvisera. Blir mer kreativ då), schema, rekvisita, utrustning, 3D-modeller, effekt tester (det är en sci-fi film), casting och söka upp inspelningsplatser. Tror det var allt. Men tänk på att jag är en enskild, ung filmare och inte en stor studio.
 7. Jag skulle gärna se att filmens drama berättas i fler former, inte enbart visuellt. Det skulle nog höja intresset inför filmen lite mer. Annars var det vackert filmat och bra jobbat! :D (+ tack för hjälpen med mitt stativ-val, ska prova huvuden till mina stativben i den lokala kamerabutiken imorgon)
 8. Rasumusu

  Stativ!

  Tack så mycket för alla svar! Men jag kom just på att jag har ett gammalt Gitzo Reporter stativ, tror ni det är en bättre idé att köpa ett bra videohuvud till det än att köpa ett helt nytt kit? Till exempel Benro S6 huvudet som Smörgåsmannen rekommenderade?
 9. Rasumusu

  Stativ!

  Hej! Jag är en 17 år gammal, fattig filmskapare som behöver hjälp med ett val. Hittills har jag använt ett fruktansvärt 300 kronors stativ som jag nu vill byta ut. Hade nämligen varit trevligt att kunna panorera utan att det såg ut som att en jordbävning ägde rum. Min budget ligger på ca. 1500 kr (inte mycket om man kollar på professionella grejer, jag vet). På scandinavianphoto var det två som fångade min uppmärksamhet: Velbon Stativ DV 7000 | Stabilt stativ perfekt för bla mjuka tiltningar - ... Benro Videostativkit KH25 | KH25 är en videostativ för dig som söker ett kompl... Har någon erfarenhet av dessa stativ, märkena eller något annat bra alternativ i 1500 kr (inte över 2000) klassen så vill jag gärna höra. MvH Rasmus Abrahamsson
 10. Jag har ingen GoPro och ingen erfarenhet heller, men kan du inte bara stoppa in filerna direkt i After Effects? Eller stödjer inte AE filerna? För om AE stödjer det kan du ju ta bort fish-eyen där! (tror effekten heter lens correction)
 11. Har haft samma problem, dock har jag ingen lösning. Jag bara slutade använda den kameran... :/
 12. Har inte testat det själv men har hört mycket gott om Lightworks, vilket ska ha en gratis version. Hur mycket som där är inkluderat vet jag inte, men här är deras hemsida: Lightworks
 13. De kan kallas handbloss, fallskärmsljus, nödfackla osv tror jag... Leta efter nödutrustning... Här kanske: Nödsignaler
 14. Jag skulle rekommendera en DSLR (systemkamera), de har helt klart den bästa bildkvaliteten och mängd inställningar för priset. När det kommer till program håller jag mig personligen till Adobe, men det kan vara ganska dyrt. Möjligtvis Adobe Premiere Elements skulle kunna ligga i prisklassen för din ålder. Jag har dock hört mycket bra om Lightworks, vilket är gratis och du hittar det här Lightworks , sen finns även HitFilm i flertalet versioner HitFilm ? cutting edge video editing and visual effects software - HitFilm.com (Sen finns det ju andra sätt att erhålla program, if you know what I mean) Jag rekommenderar RØDE Microphones (t.ex. Videomic (billig men bra)) när det kommer till ljud.
×
×
 • Create New...