Jump to content

Spaceromancer

Members
 • Content Count

  242
 • Joined

 • Days Won

  2

Spaceromancer last won the day on November 30 2015

Spaceromancer had the most liked content!

Community Reputation

20 Excellent
 1. Kul att du tog dig tid att kolla det, och ett extra stort tack för att du skrev ett svar också! Det händer ju faktiskt inte så ofta.
 2. Jag har skrivit på en blogg i fem år utan att egentligen berätta om den för någon. Den är länkad till alla mina filmer som jag har på Youtube ifall någon skulle vara intresserad av att veta lite mer om mig och dom grejer som jag håller på med, så jag har skrivit på engelska. Den är inte tänkt som en flashig front för mig eller något liknande utan jag försöker bara ärligt berätta om mina mot och medgångar i filmskapandet. Jag har inte skrivit så jättemycket heller egentligen men jag tänkte att där kan ändå finnas intressant läsning för gruppens medlemmar. Länken är till den senaste postningen m
 3. Den här filmen hade jag premiär med igår kväll och idag blev den lite uppmärksammad av både P4 Norrbotten, NSD och Kuriren.
 4. Jag tror inte att det stämmer. Inte efter att ha kollat runt lite på nätet. 600 kr verkar man få betala om man som låntagare har skadat skivan och det motiveras med att det kostar mer när man köper en DVD med utlåningsrättigheter, än bara en vanlig DVD i en affär. Och jag brukar inte ta 600 kr för en DVD :)
 5. Jag fick idag förfrågan från ett bibliotek som vill köpa in en av mina DVD med utlåningsrättigheter. Det här är helt nytt för mig. Vad brukar man fakturera för det?
 6. Det tog mig fem år att bli klar med den här. Att fundera och känna ångest inför jobbet tog drygt 4,5 år, resten var redigering :) Blev klar med den igår! Det händer mycket i filmen och det förs många intressanta samtal under resans gång, men den som förväntar sig perfekt ljud och ljus, snygga time-laps, kameraåkningar och kort skärpedjup göre sig icke besvär. Berättelsen har huvudrollen och tekniska tillkortakommanden har jag inte brytt mig om. Men visst, ljudet är bitvis ganska uselt, och det önskar jag kunde vara annorlunda. Men ge den en chans om ni gillar dokumentärer!
 7. Det kan vara den optiska bildstabilisatorn som skramlar lite när den är avstängd. När man vänder och vrider på kameran. Det är som det skall vara i så fall.
 8. Har någon här beställt från Proactive Broadcast Solutions från England och kan berätta om goda erfarenheter? https://www.proav.co.uk/
 9. Lite sent, men ja, jag har haft DVD till försäljning via Amazon och det funkade som det skulle.
 10. Den 1 februari röstade riksdagen igenom regeringens förslag om en avgiftsfri filmgranskning och utvidgad ledsagarregel. Förslaget börjar gälla 1 mars 2017 och innebär följande: • Ledsagarregeln utvidgas till att även gälla åldersgränsen 15 år. • Avgiften för att få en åldersgräns fastställd av Statens medieråd avskaffas. • Tillståndskorten avskaffas.
 11. Både nyhetssidan och filmskaparen tjänar på det.
 12. Hur upphovsrätten ser ut, det vågar jag mig inte på, men lite tankar runt länkningarna i exemplen ändå. I husbilsreportaget har man länkat till en Youtubefilm och då får den som har lagt upp den på Youtube tillgodoräkna sig alla resultat som klippet får. Har man lagt upp klipp på Youtube så borde ju tanken vara att man vill sprida dom så mycket som möjligt. Man kan göra lite research och kolla upp så att filmen man länkar till går till filmarens egna kanal. I hamnen.se ser det ut för mig att de har lagt ut sina egenproducerade filmer på sin egen site. Varför tror du att det är externa kl
 13. Amazon. Du skickar in original och de tar hand om resten.
 14. Jag har installerat DaVinci på en extern hårddisk och det kanske blir den i framtiden. När jag tar mig tid att lära mig hur den fungerar.
 15. Jag har använt halva dan till att fösöka komma på hur jag kan använda LUTs till FCP 7. Jag har försökt med Lut Buddy men den nyaste versionen funkar inte med OS 10.7.5 som jag har, och jag hittar inga äldre versioner att prova. Jag hittade ett plugin till FxFactory som såg ut att kanske funka som en LUT men det gjorde den inte. Finns det något som ni kan rekommendera? Jag skall filma med Sonys FS5 om skulle gärna vilja använda Slog3.
×
×
 • Create New...