Jump to content

gonefishing

Members
 • Posts

  287
 • Joined

gonefishing's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Hej, Har ett litet problem med att bränna en Blu-ray från ett premiere-projekt. Filerna jag får från exporten är: film.m2v film.m2v.xmpses film.wav film.xmp Vad gör jag med dessa filer? Mappstrukturen är ju inte där för en blu-ray. Har inte möjlighet att bränna med Encore.
 2. Frågan är om jag klarar mig på den jag har idag (HP Pavilion 23xi - Bildskrm - Hitta lgsta pris, test och specs), eller om det blir någon större skillnad om jag byter upp mig till en Dell för runt 4000 kr.
 3. Fast om man förutsätter att jag inte har någon monitor alls, vad är en "vanlig monitor"?
 4. Hej, Letar för närvarande efter en skärm som fungerar för att färgkorrigera. Min budget är runt 5000 kr, men jag vill gärna ha billigare alternativ, skärmen får gärna vara ganska stor också. Materialet jag klipper i är HDSLR (5D) i 1080P och filmen ska visas på storduk. Tack på förhand.
 5. Upptäckte nu att markerar jag två spår och drar över dem till timelinen så får de med sig ljud, men inte när jag drar över enstaka klipp.
 6. Hej, Har precis gått över från Premiere CS till CC och får det inte riktigt att fungera. Vanliga DSLR-klipp brukar ha ljudet linkad till videon men just nu syns bara videon och jag får ingen ljudfil med. Finner ingenstans hur man linkar/unlinkar ljudet. Någon som vet?
 7. Hej, Jag kan inte få min nya Pinmic att fungera hur jag än bär mig åt. Jag skickade tillbaka mikrofonen och affären sa att adapter krävde lite "justering" och att det nu skulle fungera bättre. Får dock inget ljud nu heller. Någon som har använt liknande setup och har någon idé? Inget fel på Zoomen, fungerar bra med andra mikrofoner.
 8. Högerklicka på Final Draft och välj "Run as administrator" så skall du kunna konvertera till PDF. Det är ett ganska vanligt förekommande fel i Final Draft 8. I get an error message saying the printer is not activated.
 9. Hej, Hur fungerar det rent lagligt att köra bil utan registreringsplåt? Jag skall spela in en film och vill helst inte visa regnumret på bilen. Finns det något tillstånd man kan söka?
 10. Om jag har förstått det rätt, så skall den gå att använda Micro 4/3 objektiv direkt på BMPCC? Är det det som rekommenderas om man vill köpa nya objektiv? Behöver ett vanligt fast runt 35mm, en extrem vidvinkel och möjligtvis ett macro.
 11. Låter kanon, tack för svaren! Sen om man redan har objektiv som man är nöjd med, rekommenderar du att köpa någon sorts Canon-adapter, eller skulle det vara smartare att köpa nya objektiv?
 12. Okej, så om en artist spelar in en originallåt, är just den inspelningen fri att använda?
 13. Hej, Hur fungerar egentligen upphovsrätten 70 år efter upphovsrättsmannens död? Är det fritt fram att använda verken vart man vill, helt gratis? Gäller lagen i hela världen?
×
×
 • Create New...