Jump to content

Team_fagott

Members
 • Posts

  2,505
 • Joined

 • Days Won

  7

Team_fagott last won the day on February 3 2010

Team_fagott had the most liked content!

2 Followers

Personlig information

 • City
  Halmstad
 • Job/title
  Cirkelledare, folkbildare, Filmare
 • Name
  Björn Dahlman

Filmskapande

 • Influences
  Stefan Jarl, Tarkowski
 • Gear
  Nizo 561 8mm film samt canon 814 az 8mm film, 600D
 • Interests
  FILM, FILM och FILM, samt retro tv-spel och musik

Team_fagott's Achievements

Grand Master

Grand Master (14/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

33

Reputation

 1. God dag! Har köpt mig ett bättre begagnat ljusbord. Det sitter just nu ett ljusrör av sämre kvallitet. Jag behöver antingen byta ut röret eller sätta i ny armatur. -Det får inte ändra (Färg)temperatur efter (värme)temperatur så att säga ;) -Får inte flimra så att det syns från frame till frame (- Eventuellt gärna dimmermöjlighet) -Ska lysa upp hela ljusbordet jämt (ca 90x50cm) - Får inte bli för varmt med tanke på att det befinner sig i en låda - 220 Volt Någon som har tips?
 2. Jag letar efter en vettig adapter för att konvertera VHS-C till digitalt. Har lite problem att hitta något vettigt, till ett vettigt pris. Tycks som många antingen har problem med frame-drops eller är låsta till något djävulsprogram/format. Vill ha klipp i mpeg, avi eller dyligt för redigering i premiere pro CC. På MAC Ingen proffsutrustning utan basic funkar, MAX 1000 riksdaler tänker jag mig.
 3. Söker color grader till minibudget personlig experimentell kortfilm med blandade format (DLSR, Scannad super 8 m.m). Längd beräknad till 8-9 minuter (circus 50 klipp). Ser gärna att du har möjlighet kring v 5. F-skatt. Ser gärna att du finns i Halland eller skåne, ej krav. Kontakta mig helst via mail då jag inte alltid kollar här inne bjorndahlman(a)hotmail.com
 4. Hur gör jag för att få fram dom där fina kontrasterna och massa härligt grus? Ska jag underexponera något, kan det få grynen att framträda bättre? Jag ska filma utomhus, ska jag ha det inbyggda filtret på eller av, bör man ha andra filter, filmen är ju främst för konstljus om jag fattat rätt. Annat att änka på?
 5. Tänkte göra ett experiment och skaffa mig en beg polaroidkamera. Finns det bättre kameror och i så fall vilka är bättre, vad skiljer dem från billigare? Av dem filmsorter som säljs idag vad skiljer dem från varandra, och vad skiljer dem från filmen då det begav sig Hur variera olika sorter i färg, gryn osv? Finns det olika system, dvs vissa filmtyper passar inte i alla kameror osv? Sedan kostar en sort 200 kr för 8 bilder medan en annan sort kostar 60 kr för 20 bilder...
 6. Hej! Har boxen på BD, men jag har ej tänkt på detta. Dock kan det ju vara så att det var högre ASA (sys i mörker speciellt) i råmaterialet på alien 1? Störst inte av brus dock så jag kanske inte märkte det helt enkelt.
 7. Tusen tack. Dock får du gärna förklara vad slutarvinkel innebär och hur man räknar ut den. Sedan undrar jag om man ska lägga på eller dra ifrån lite om man använder Tri-X.
 8. Går det att använda en DSLR (Canon 600D) som exponering av Super 8. Hur går jag i så fall tillväga? ISO 100= ASA100? Har det betydelse att jag använder likande brännvidd? Hur förhåller jag mig till 1/50 slutare framerate osv i det avseendet ? Dvs. Jag vill att om det ser OK ut i DSLR så bör det det se ok ut även på filmen.
 9. Push låter som om dom framkallar lite extra för för att öka exponeringen något(? 1-2 steg) verkar vara dåligt för kontrasten dock. Brukar inte vara några problem att skriva adress på en handskriven lapp. Doom svarar snabbt på mail på engelska och är trevliga. Så ddet är bara att fråga.
 10. Sitter och har i princip blivit frälst i kommande digitala filmkamera (Där sa jag det! Digital FILMkamera Det trodde ni inte va?) Bolex D16 Så jag filurar lite kring optik och har lite frågor. Kameran har en s.k C-mount. Betyder det att alla objektiv med C-mount är byggda för (analoga) 16mm kameror? Eller finns det ex 35 mm C-mount objektiv? Sökt lite på Ebay och det verkar som om brännvidden på dessa generellt är låg. Hur kommer det sig? Räknar man på samma sätt som med 35mm optik. Dvs 18mm är en ordentlig vidvinkel eller räknar man om på något vis? Det samma gäller bländare, 1.3 verkar inte vara ovanligt. Bolex egna nya objektiv kommer ha fast bländare(!) är detta unikt och ovanligt eller normalt för filmvärlden?. Gissar att enda sättet att blända då är med ND filter? Hur är pris i förhållande till man får jämfört med exempelvis begagnad 35mm optik?
 11. Japp. Fick svar i Fredags. Då kanske vi syns där :)
 12. Någon som vet om det är svårt att fila upp gaten? Inget man ger sig på själv eller? Vad kostar det? Påverkar det exponeringen?
 13. Någon mer än mig som ska gå? Någon som har erfarenhet av utbildningen?
 14. Fullt att posta sin egen film,kanske men men http://forum.voodoofilm.org/kolla-min-film/16914-en-annan-stad-12-40-a.html Fick ju rätt fina vitsord här när det begav sig.
×
×
 • Create New...