Jump to content

Team_fagott

Members
 • Posts

  2,505
 • Joined

 • Days Won

  7

Everything posted by Team_fagott

 1. God dag! Har köpt mig ett bättre begagnat ljusbord. Det sitter just nu ett ljusrör av sämre kvallitet. Jag behöver antingen byta ut röret eller sätta i ny armatur. -Det får inte ändra (Färg)temperatur efter (värme)temperatur så att säga ;) -Får inte flimra så att det syns från frame till frame (- Eventuellt gärna dimmermöjlighet) -Ska lysa upp hela ljusbordet jämt (ca 90x50cm) - Får inte bli för varmt med tanke på att det befinner sig i en låda - 220 Volt Någon som har tips?
 2. Jag letar efter en vettig adapter för att konvertera VHS-C till digitalt. Har lite problem att hitta något vettigt, till ett vettigt pris. Tycks som många antingen har problem med frame-drops eller är låsta till något djävulsprogram/format. Vill ha klipp i mpeg, avi eller dyligt för redigering i premiere pro CC. På MAC Ingen proffsutrustning utan basic funkar, MAX 1000 riksdaler tänker jag mig.
 3. Söker color grader till minibudget personlig experimentell kortfilm med blandade format (DLSR, Scannad super 8 m.m). Längd beräknad till 8-9 minuter (circus 50 klipp). Ser gärna att du har möjlighet kring v 5. F-skatt. Ser gärna att du finns i Halland eller skåne, ej krav. Kontakta mig helst via mail då jag inte alltid kollar här inne bjorndahlman(a)hotmail.com
 4. Hur gör jag för att få fram dom där fina kontrasterna och massa härligt grus? Ska jag underexponera något, kan det få grynen att framträda bättre? Jag ska filma utomhus, ska jag ha det inbyggda filtret på eller av, bör man ha andra filter, filmen är ju främst för konstljus om jag fattat rätt. Annat att änka på?
 5. Tänkte göra ett experiment och skaffa mig en beg polaroidkamera. Finns det bättre kameror och i så fall vilka är bättre, vad skiljer dem från billigare? Av dem filmsorter som säljs idag vad skiljer dem från varandra, och vad skiljer dem från filmen då det begav sig Hur variera olika sorter i färg, gryn osv? Finns det olika system, dvs vissa filmtyper passar inte i alla kameror osv? Sedan kostar en sort 200 kr för 8 bilder medan en annan sort kostar 60 kr för 20 bilder...
 6. Hej! Har boxen på BD, men jag har ej tänkt på detta. Dock kan det ju vara så att det var högre ASA (sys i mörker speciellt) i råmaterialet på alien 1? Störst inte av brus dock så jag kanske inte märkte det helt enkelt.
 7. Tusen tack. Dock får du gärna förklara vad slutarvinkel innebär och hur man räknar ut den. Sedan undrar jag om man ska lägga på eller dra ifrån lite om man använder Tri-X.
 8. Går det att använda en DSLR (Canon 600D) som exponering av Super 8. Hur går jag i så fall tillväga? ISO 100= ASA100? Har det betydelse att jag använder likande brännvidd? Hur förhåller jag mig till 1/50 slutare framerate osv i det avseendet ? Dvs. Jag vill att om det ser OK ut i DSLR så bör det det se ok ut även på filmen.
 9. Push låter som om dom framkallar lite extra för för att öka exponeringen något(? 1-2 steg) verkar vara dåligt för kontrasten dock. Brukar inte vara några problem att skriva adress på en handskriven lapp. Doom svarar snabbt på mail på engelska och är trevliga. Så ddet är bara att fråga.
 10. Sitter och har i princip blivit frälst i kommande digitala filmkamera (Där sa jag det! Digital FILMkamera Det trodde ni inte va?) Bolex D16 Så jag filurar lite kring optik och har lite frågor. Kameran har en s.k C-mount. Betyder det att alla objektiv med C-mount är byggda för (analoga) 16mm kameror? Eller finns det ex 35 mm C-mount objektiv? Sökt lite på Ebay och det verkar som om brännvidden på dessa generellt är låg. Hur kommer det sig? Räknar man på samma sätt som med 35mm optik. Dvs 18mm är en ordentlig vidvinkel eller räknar man om på något vis? Det samma gäller bländare, 1.3 verkar inte vara ovanligt. Bolex egna nya objektiv kommer ha fast bländare(!) är detta unikt och ovanligt eller normalt för filmvärlden?. Gissar att enda sättet att blända då är med ND filter? Hur är pris i förhållande till man får jämfört med exempelvis begagnad 35mm optik?
 11. Japp. Fick svar i Fredags. Då kanske vi syns där :)
 12. Någon som vet om det är svårt att fila upp gaten? Inget man ger sig på själv eller? Vad kostar det? Påverkar det exponeringen?
 13. Någon mer än mig som ska gå? Någon som har erfarenhet av utbildningen?
 14. Fullt att posta sin egen film,kanske men men http://forum.voodoofilm.org/kolla-min-film/16914-en-annan-stad-12-40-a.html Fick ju rätt fina vitsord här när det begav sig.
 15. Om det inte händer så mycket under vandringen. Skippa den! Om han är i skogen fattar folk att han måste att gått dit, det behöver du inte visa. Visa bara ett par klipp i skogen. Ett när han går på natten, ett när han sover, ett när han går på dagen.. Om det nu VERKLIGEN är relevant för publiken hur länge han gått... Eller räcker det att visa en trött och sliten person som är vid sitt mål redan från början? Ett tips är att skriva ditt manus och stryk sedan allt som inte är superviktigt (Folk skiter i HUR ,tältet kom upp, vad han packade, hur han bor till vardags,hur han gjorde upp eld, vad/om han åt, vilken väg han tog, hur han ser ut när han sover osv) Kill your darlings
 16. Jan instämma i att 50mm 1.8 är trevligt.. Och billigt!
 17. Ja, jag får säga att Adobes hemsida är fruktansvärt rörig och svårnavigerad. Säg det på nästa frukostmöte :)
 18. Verkar inte så, eller så är den inte testad med 100D Super 8 EKTACHROME 100D motion picture film exposed in old cameras - Super8wiki
 19. Gött! Tack för bra svar. Jag chattade med "Ali" på adobe supporten. Tyvärr kan han inte engelska och kopplade till slut bort mig.. Jag försökte igen och kom till Ali igen... "Do i got you correct. You want to order the program?"
 20. kimster: Öhh.... Mattip: Det är ju sjukt i så fall. Då kan man med andra ord slänga programmet efter utbildningen. Det blir med andra ord dyrare då man först får köpa en studversion och sedan full licensen. Hel sjukt. Eller om man säljer ett projekt man gör under utbildningen... eller frilansa...så är man kriminell. GutteG: Tack för infon. Det skulle ju kunna vara ett alternativ med andra ord. Supporten verkar helt omöjlig att kontakta... Dem svarar bara på frågor som gäller Elementsprogrammen enligt min inloggning på adobe.. Fan vad hände med support@adobe.com :/ På Moderskeppet står det så här Får man använda Adobe Student and Teacher Edition för kommersiellt bruk? Ja. De som köper denna produkt får använda den för både personligt och kommersiellt bruk.
 21. 3000 kr då alltså. Nästa samma som FCPX fast här får man en massa andra trevliga program. Valet är ju sjukt lätt Tack. Testat molnet? Är det lika najs som den riktiga versionen? Eller laggar det osv med uppkoppling, samt om man är ute på reseande fot och inte har tekning, kan man inte anv. programmet då?
 22. Jag har googlat.. troligen suger jag på det men jag lyckas inte få fram SVENSKA priser på Adobe premiere pro i Stundentversion. Någon som vet vad det kostar, och är det lika komplett som fullversionen? Inga konstiga paket eller molnversioner. Utan programmet rätt upp och fysisk skiva eller ej..
 23. Tack Martin, men det verkar inte fungera. Eller det går ju att dra ut fönstret till skärm 2 men inte att göra skärm 2 som videomonitor/fullscreen. Ärligt talat vet jag inte om jag öh kommer att orka med FCX.. Då jag studerar på äldre dagar ska jag kolla studentpriser på Premiere pro istället. Ser i din fotnot att du kör FC pro 7, går det att få tag på och uppdateras det alls? Hur står det sig mot Premiere pro CS6 (Under Mac os)
×
×
 • Create New...