Jump to content

D_Odell

Members
 • Posts

  483
 • Joined

 • Days Won

  1

D_Odell last won the day on January 16 2008

D_Odell had the most liked content!

Personlig information

 • City
  S T H L M

D_Odell's Achievements

Proficient

Proficient (10/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

20

Reputation

 1. Morsning! Tanken är att med en 5D3 och ML filma/timelaps en Vallmoblomma i skymningstiden (sluter sig) och gryning (öppnar sig) för att sedan kunna välja vilket ljusförhållande som är bäst. Min fråga är till dig/er som har kännedom, och har en ide om när (hur långt från skymning) blomman sluter sig? Samt hur långt innan (gryning) den börjar öppna sig? Stort tack för svar, ganska brådis för det är hög tid att filma ikväll/imorgon bitti.
 2. Ja ljudet är vad det är, iPhone står för inspelningsmedie. Men bruset, då tänker du på de mörkare partierna? Det är dessvärre underexponerade bilder då jag lyft skuggorna tar tyvärr sensorn med sig vertikala sträck. Om du ser något annat säg gärna till så får jag titta närmare på det. AE stod för stabilisering, även fast jag körde med stativ så blir det smått jitter. Stabiliseringsfunktionen i Davinci är våldsamt dålig så AE/Premiere måste till. En annan fördel FD har över EF är dess fokusring, den är mångt mycket längre och det är bättre för att dra finjusteringar i skärpan. Därtill är de mjukare men ändå väldigt skarpa. Tack!
 3. En kortare essäfilm från en sommar på östra Gotland. Berättelsen framförs av min älskade barnbarn från Bergen. Teknik använd är Canon 5D3 ML, Canon FD primes konverterade till EF. Allt gjort via MLVFS, Davinci och slutligen AE. Trevlig titt!
 4. Sökes är de filmer där de monterade kameror fram och bak på sportbilar som galna, men skickliga förare spelade in när de vart polisjagade mm. Vad hette de filmerna?
 5. Många fina bilder! Motljus som tema kändes det som ett tag. Och underbart varmt ljus! Om jag får ge lite kritik hade du gärna fått gå lite vidare på några av bilderna på cykeltagningarna, då du filmar i 3s pers. Men fin klippning tycker ja helt klart. Kämpe på!
 6. Härligt och kul! Ser själv dock när man kollar på det att jag tycker nog det är lite för mjuk fokus. Som antingen beror på att jag satte fokus fel under inspelning, eller det mest krongliga, att den måste tillbaka til Björn på service för att justera avståndet mellan filmplanet och objektivet som på Beaulieu ZM exakt ska vara: 17,62 mm så det är ju ett känsligt område... Men vi får se vad experten säger. Och extra kul blir det om du Kent får uppgradera och därigenom kan skanna hela filmytan som modden gör. Ha det!
 7. Halloy, har nu bifogat en länk till filmmaterialet, där modifikationen bidragit med lite extra upplösning. Ha en fin fortsättning.
 8. Gillade dina bilder och manus. Och ljudläggningen likaså. Sedan måste jag fråga hur det kommer sig att du valde att göra dialogen på engelska? När det är tydlig inspiration av Ritchie så hade det varit spänande att låta svenskan ge klang åt bilderna? Bra jobbat!
 9. D_Odell

  Red epic 28k?

  Skillnaden blir att besluten läggs på klipparen eller en ny post, postproduction framing eller nått. Där du i all senare tid har möjlighet att beskära, zooma väldigt exakt och det digitalt är bra på, genom 1or och 0or. Ruben Östlund pratar om hur det kan utnyttjas under en forskarpresentation här:
 10. Om du ser dig som en hobby/amatörfilmare så kommer du alla gånger att trivas bättre med en 7D än de tidigare. XL2 var ju en toppen kamera, men idag och ifall Vimeo är slutprodukten så blir det nog inte mer ekonomiskt rätt än att ta en 7D eller har du råd 5D. Det finns ju den stora fördelen ockås att det redan finns stora användarforum för dsl kamerorna. Något som börjar försvinna för XAH1 och garanterat för XL2.
 11. Kollade precis. Håller med om det mesta han säger. Men kan inte se hur programmet (reportaget) är menat att uppmuntra eller bara upplysa om denna hobby. Fint var det dock när tjejerna utdömde den digitala tekniken. Varför pratar de på svenska om de är finska? Ha det!
 12. Hej Amanda,

   

  när har du produktion? Går det att läsa manuset i så fall?

   

  Vänligen,

  David Odell

 13. Jag ahr precis skrivit färdigt ett manus och ska nu dra igång med en inspelning. Filmen handlar om en anorektiskt flicka och hennes matdemon.

  Och jag undrar om du är intresserad av att medverka i produktionen?

   

  MVH

  Amanda

  http://dimalimsliv.blogg.se

×
×
 • Create New...