Gå till innehåll

Red epic 28k?


Raw

Recommended Posts

Får man fråga när helskotta 28K kan vara bra? :P Jag gjorde lite matte och kom fram till att varje bildruta i 28K har en upplösning på 261 megapixlar! 261!!!! (28000x9334)

Ta en titt på denna hemsida där man jämför Standard Definition och i skala upp till 28K =) >> http://www.evanagee.com/wp-content/uploads/2010/09/28k_RED_CAMERA.png

 

Igentligen undrar jag bara varför de finns så ofantligt stora format och om de finns några datorer som kan hantera de =)

Länk till kommentar
Share on other sites

Ja de visade en grej under IBC, förvisso bara 8k Super HiVision (det är kameran som jag har i mina avatar) Och det var att man kan t.ex. under ett sportevenemang köra vidvinkel på hela planen om vi nu säger att det är t.ex. handboll eller basket eller fotboll för den delen. Då kan flera sitta och med datorn peka vilken del av bilden som ska sändas. Så man kan minimera antalet kameror. Jag provade detta på IBC, det gick förvisso lite trögt med tanke på upplösningen och att det krävs lite kraft för att få det att funka, men principen funkade utmärkt.

Att det sen krävdes 8st encoders och 8st decoders för att hantera videoströmmen från kameran är väl bara en mindre fråga :)

 

Kan även tänka mig de här kamerorna till natur, övervakning och rymdmässiga uppdrag.

Länk till kommentar
Share on other sites

Film är film, dvs negativ. Vågar inte svara på just negativets upplösning. Jag har läst något om att 70mm klarar effektivt ca 10k.

Men man brukar normalt scanna in dem i 4k, och ibland 2k beroende på budget osv. för att sen kunna (om man vill) föra det tillbaka till negativ efter post.

 

Här står lite om 35mm http://pic.templetons.com/brad/photo/pixels.html

Länk till kommentar
Share on other sites

Skillnaden blir att besluten läggs på klipparen eller en ny post, postproduction framing eller nått. Där du i all senare tid har möjlighet att beskära, zooma väldigt exakt och det digitalt är bra på, genom 1or och 0or.

 

Ruben Östlund pratar om hur det kan utnyttjas under en forskarpresentation här:

Länk till kommentar
Share on other sites

de där med rymduppdrag låter rimligt :i ("tjena, vi på NASA har inge problem med att streama 28K material 32 mil genom luften :h") De behöver inte vara alltför sci-fi, Korea verkar ha lyckats med nått ännu fräckare :P http://www.physorg.com/news2457.html förvisso bara bilder men ändå, att den kan se en bil på 69 MILS avstånd är ju heelt sjukt! :P

 

som pace sa så kanske de inte lämpar sig för spelfilmer men klart att de skulle vara coolt att nångång gå på bio och se en film inspelad i sådan offantlig upplösning! :birp

Länk till kommentar
Share on other sites

De behöver inte vara alltför sci-fi, Korea verkar ha lyckats med nått ännu fräckare :P http://www.physorg.com/news2457.html förvisso bara bilder men ändå, att den kan se en bil på 69 MILS avstånd är ju heelt sjukt! :P

Så imponerande är det inte. 69 mil är vanlig LEO - och du har 1 m/pixel på kommersiella satellitbilder (det är faktiskt inte helt ovanligt att ha bättre kameror ombord, men länder börjar bli kinkiga om du säljer i högre upplösning), medan militära spaningssatelliter räknas ha en upplösning på 10 gånger det. Och det är inga problem att känna igen bilar på 0.25 m/pixel flygfoton. :)

Länk till kommentar
Share on other sites

Delta i konversationen

Du kan posta nu och bli medlem senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Gäst
Skriv ett svar...

×   Klistras in som rik text.   Återställ formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

×
×
  • Skapa nytt...