Jump to content

monnexs

Members
 • Posts

  428
 • Joined

 • Days Won

  2

monnexs last won the day on July 22 2010

monnexs had the most liked content!

1 Follower

monnexs's Achievements

Proficient

Proficient (10/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

12

Reputation

 1. OK ska kolla gain-nivån. Stort tack för hjälpen!
 2. Beställde en DPA 460, tycker den lät trevligt efter att ha lyssnat på olika tester. Efter att ha googlat runt lite verkar det som att cos-11 används flitigt i USA och DPA i Europa. Känns t.ex. som DPA inte nämts lika ofta på amerikanska forum. Kan ha totalt fel här bara en liten ovetenskaplig iakttagelse. Vet inte utantill vilken gain jag brukar ha men vad är rimligt så kan jag dubbelkolla så jag inte är ute och cyklar vad gäller inställningarna.
 3. Tusen tack för det svaret! Själv då, vad hade du valt?
 4. Har en sennheiser G3 trådlösa system. Är dock missnöjd med den tillhörande myggan. Tycker den brusar alldeles för mycket, har testat diverse inställningar men får inte till det. Misstänker att den inte är den mest lättdrivna micen. Nu har jag någon idé om att köpa en "lättdriven" mygga så man kan gaina ner några steg så talet blir lika högt men volymen på bruset sänks. Jag har tittt lite på DPA 4071 då jag gärna placerar myggan under kläder. Men jag funderar på om det blir bra ljud med denna om man sätter fast den mer traditionellt med klämma på tröjan, eller är DPA 4071 mest tänkt att ha på bröstet under kläderna och låter knasigt vid mer traditionellt användande. Andra myggor jag tittat på är DPA 4061 och Sanken Cos-11. De myggor jag tittat på är inte jättebilliga och det gör inget om det finns myggor med hyffsat ljud som är billigare. Det absolut bästa skulle vara om det går att använda myggan, både på ett traditionellt sätt ovanpå kläder men också under kläder med Concealer. Är detta inte att föredra skulle jag kanske kunna tänka mig typ en DPA 4071 och en billigare mygga som är något bättre än Sennheisers tillhörande. Svårt det här, är ingen ljudexpert men vill ha bra ljud så all hjälp uppskattas. Vad bör jag inhandla?
 5. De andra jag känner till är dagsljus och Twentyfourseven. Men kan tänka mig att inte heller de hyr ut till privatpersoner, men går ju alltid kolla om de gör det. Har hänt att jag hyrt grejer av mindre produktionsbolag, kanske kan de tänka sig att hyra ut till privatpersoner. Vet att när jag pluggade film hände det att uthyrningsföretag var snälla och lånade ut utrustning gratis.
 6. Kolla med er filmkonsulent eller liknande vem som kan finansiera diverse kostnader.
 7. Vilket är det absolut bästa stillbildsformatet att använda till Premiere CC? Funderar även på om det är någon speciell storlek som stillbilderna helst inte ska överskrida.
 8. Jag hade något liknande problem med cs4 för flera år sedan. Kan inte svära på att det var exakt samma problem eftersom det var länge sedan. Det som funkade för mig då går att läsa om du klickar på länken nedan. Frankie Loscavio: Fixing Adobe Media Encoder Export Failure in Premiere Pro CS4 on Windows - Creative Human
 9. Men vad skumt, nu kom ett till problem. Har inte haft problem med Premiere på jättelänge så kommer de efter varandra såhär. Typ mer än hälften av alla MXF-filer är offline och det går inte lokalisera klippen heller. När man försöker står det: Error message The importer reported a generic error. Filerna finns på den plats jag försöker lokalisera dem till. Har testat att spela upp dem med VLC och det går bra. Det konstiga är att vissa MXF-filer går bra och andra inte. Ska jag testa att rensa cashe? Grejen är att det är ett monsterprojekt och det tar en mindre evighet att starta upp Premiere igen med rensat cashe. Edit 1: Jag testade att ta bort cashe- och database-filer i ett mindre projekt med liknande problem, det verkade funka (även om filerna inte har samma codec och det gick att lokalisera klippen men fick då inte ljud). Men testar detta så får det stå och tugga över natten. Edit 2: Har nu testat i det stora projektet. Filerna var fortfarande offline, det positiva är iaf att det går att lokalisera dem nu via högerklick > link.
 10. Gå vidare och gör nästa film bättre. Ingen idé att hålla på att tänka på sånt som varit, se framåt istället. Alla har vi gjort misslyckade projekt eller saker man inte är så nöjd över. Finns ju massor exempel på mycket kända och duktiga regissörer som gjort en och annan värdelös film (inte för jag säger att din är värdelös). Ibland är det bara så, det stämmer inte. Gör nått prestigelöst men som du fortfarande kan vara stolt över. Blir det dåligt behöver ingen veta, blir det bra pumpar det upp självförtroendet. Man får bara inte bli rädd för att misslyckas, var inne i en sådan period själv en gång. Också lätt att man överdriver sina tidigare misslyckanden när man får lite distans till det. Kom till nivån där du tänker, ok det blev inte exakt som jag tänkt mig men vad kan jag lära av detta så nästa film blir mer lyckad. Det kan vara en väldigt jobbig prestigefull bransch. Rätt vanligt att man ifrågasätter sig själv och sitt skapande. Blir ju väldigt utlämnande när man inte är nöjd heller. Men på något sätt får man vägra att detta tar överhanden och man får stänga ute detta. Göra saker för att det är kul och att det faktiskt inte är liv och död vi håller på med, även fast det ibland kan kännas som det. Det är inte matematik heller, ibland blir det bara inte så bra som det var i våra huvuden. Lycka till! Edit: Om du inte kan släppa denna film helt. Visa den för någon sjukt duktig redigerare eller dramaturg och säg att du vill att denne ska vara ärlig. Kolla om denne ser någon potential i filmen eller inte. Om inte släpp den och blicka framåt.
 11. Ja exakt så är det. Har varit tvungen att uppdatera från trial-mode flera gånger. För mig funkade det när jag startade nytt projekt och loggade ut för att sedan logga in igen. Men ska testa ditt förslag om det återkommer. Tack för att du tar dig tid!
 12. Alltså jag misstänker själv att det är något med registreringen. Nu när jag loggade ut från hjälpmenyn och loggade in igen funkar det. Igår började det inte funka fören jag gick in och greja med min registrering i creative cloud eller vad det heter. Det tråkiga är liksom att det kommer tillbaks hela tiden, var aldrig så här förut.
 13. Det står bara: "The project contained a sequence that could not be opened. No sequence preview preset file or codec could be associated with this sequence type." Vad ska man göra? Ibland funkar det öppna och ibland inte. Har två projekt med deadline imorgon =( Edit: Går inte öppna gamla projekt heller bara skapa nytt projekt.
×
×
 • Create New...