Jump to content

Jensamannen

Members
 • Content Count

  52
 • Joined

Community Reputation

10 Good

Personlig information

 1. Ibland får jag önskan från beställaren och undertexta filmer som jag gör. Tills vidare har jag använt Jubler. Det är i grunden enkelt utan massa lullull vilket jag gillar. Men jag har inte fått det att funka helt. Vad använder ni för program och vad tycker ni är bra och dåligt med dom.
 2. Okej. Jag jobbar ju med film och Audition ligger ju med i Adobesviten så den spelar ju ihop liksom. Men har insett att jag borde gjort overall justeringar innan jag länkade in ljudet i filmprojektet. Nu ligger ju allt klippt huller om buller och jag kan inte hitta hur jag gör justeringar på orginaljudfilen (Som i orginal är en enda lång) så det slår igenom i alla klipp i filmprojektet där den används. Någon som har ett tipps :-)
 3. Okej. Jag sitter dock i Audition. Jag får känna mig fram tills vidare. Att Mecka med ljudklippen från filmen är ju ingen raketvetenskap men om man vill bearbeta hela grundfilen så är jag lite vilsen.
 4. Sitter i Premier CC och Audition och klipper en Multicam klippning. Nu efteråt har jag förstått att det skulle ha varit smidigare att göra generella justeringar av ljudet innan jag synkade ihop Multicam sequensen. Är det någon som har tipps på hur man skulle kunna lägga upp jobbet nu. I muliticam sekvensen har jag klipp frikostigt och kastat om ordningen på klipp mm. Jag skulle ju vilja göra generella inställningar på hela orginal-ljudfilen så som nomalisering, Eq, Brus och annat och sen göra speciella justeringar på specifika ställen i dom specifika klippen på timeline. Jens :)
 5. Nu har jag testat och det va helt enkelt bara att dra ihop alla klipp från samma kamera till en kannal så va det städat :-) Enkelt!
 6. Jag har lagt ett justeringslager med Lensflare på i ett filmklipp i After effects. Nu skulle jag vilja lägga en lätt oskärpa på min Lensflare, men hur gör jag det utan att påverka filmklippet i botten. Jag vill bara att det skall påverka min Lensflare.
 7. Skall klippa film från 3 kameror som multicam klipp i Premiere. Jag har filmat med 3 DSLR-kameror och intervjun är 1timme lång så kamerorna delar ju upp filmen i typ 20min klipp. När man då gör en multicamsekvens av alla klippen från 3 kameror läggs varje litet klipp i en egen kanal trotts att dom flesta av dom egentligen kommer från samma kamera. Kan man på något sätt städa ihop så man bara får 3 spår. Ett spår för varje kamera.
 8. Toppen. Nu tar jag helg men kollar upp här i tråden nästa vecka. Stort tack!
 9. Tackar. Har funderat på extern skärm med. Jobbar som museefotograf men vi har börjat filma åxå, men ekonomiskt prioriterats inte film tillräckligt mycket. Så en extern skärm måste motiveras. så jag tänkte om det finns en enkel läsning mot dator. Tack för tipps och länkar. Då skall jag börja kolla där för att hitta lösningar.
 10. Toppen. Några tipps på hur man gör. Vart skall jag börja leta för att hitta en väg?
 11. Jag filmar en del med Canon 5Dsr i jobbet och klipper mot Premiere Pro. Har funderat på om det går att filma direkt mot en dator. Då menar jag att när man filmar så sparas filmfilen direkt ner till en laptop som kameran är uppkopplad mot. För att jag skall kunna ta upp filmen direkt efteråt och se om jag har satt skärpan mm. Detta gör jag ju när jag fotograferar. Går det att göra när jag filmar?
 12. Förlåt. Missade det. Sitter i Premier pro CC 2017.
 13. Hej! Sitter och skall klippa en film som är i tre delar. Tänkte klippa del 1, del 2 och del 3 i separata projekt och sen lägga samman dom i ett fjärde projekt. Rent praktiskt. På vilket sett exporterar jag dom 3 delprojekten för att få med allt utan att förlora kvalité. Klippa och klistra, eller finns det ett lämpligt exportalternativ. Vad är brukligt och varför? Jensa
 14. Jag har letat och funnit. Det heter Multi camera source. Typ. Hittade bla 2 instruktionsfilmer. Om någon annan söker :-)
 15. Hej. Har hört att man kan vid tex en intervju filma med 2 kameror och sen i Premiere Pro få upp båda filmerna i 2 monitorer och köra båda paralellt och klippa mellan dom medans dom rullar. Tänkte se om jag kan hitta nån Youtubeinstruktion på det. Vad kallas det. Vad söker jag på?
×
×
 • Create New...