Jump to content

Recommended Posts

Tänkte bara lyssna hur ni jobbar när ni lägger på tyngre effekter. Har skaffat "Flickerfree" då vi i jobbet filmar mycket i ledbelysta miljöer som är svåra att få bukt med på plats. Flickerfree-pluggen är dock så pass tung att det rekommenderas att man lägger på den på dom obearbetade klippen för att det inte skall bli för tungjobbat. Hur jobbar ni sen. Exporterar nu ut dom och sparar ner för att sen plocka in i det tänkta projektet eller "nestar" ni dom i det befintliga projektet för att sen lägga på färgkorrigering och annat. Jag sitter på en Mac Book Pro 2019 i Premiere Pro.

Jens

Link to post
Share on other sites

Det är nog rätt vanligt att folk gör som jag, planerar för att  minimera behovet av att lägga på effekter.

Visst, det finns mycket som kan läggas på efteråt, men det tar tid, och ibland blir det ändå ej som man tänkt sig.

Link to post
Share on other sites

Jo. Det låter klokt det du säger och när det gäller flicker så har vi försökt och tänkte gå på djupet en gång till och se hur man kan lösa problemet på plats. Men det ser ut som vi kommer gå bet där. Jobbar som fotograf på en museemyndighet och i utställningarna är det ju uteslutande led-belysning och där är många gånger som vi skall filma där så vi kommer behöva borttas med flicker i postproduktionen och behöver en lösning vi jämt kan ta till när vi inte löser det på plats.

 

Link to post
Share on other sites

Om du omöjligen kan bli kvitt flimret så kanske du drabbats av belysning som är på 60 Hz. Just det, du kanske drabbats av belysning som följer USA-standard. Prova i så fall att spela in NTSC.

Men å andra sidan missuppfattar jag kanske problemet.

Jag är osäker på vad din mjukvara klarar, men kanske följande går. Spela in i slowmo, jag menar spela in färre än 25 bilder per sekund, och använd sedan mjukvaran för att det ska bli normalt antal bilder per sekund. Men visst, då får du andra problem. Kanske rentav värre problem. Beror på situationen.

Link to post
Share on other sites

Vi har testat NTSC, PAL olika slutartider och olika FPS. Vi kan få ner mängden Flimmer men inte få bort det helt. Så då är det postproduction som gäller  och hittade Flicker Free. Så nu är jag ute efter ett bra arbetsflöde när man jobbar med riktigt tunga pluggar som Flicker Free.

Link to post
Share on other sites

Eftersom ingen här tycks kunna hjälpa dig så blir du nog tvungen att fråga någon kunnig. Exempelvis fråga på närmaste filmskaparförening. Eller bli medlem på Filmcafe och fråga dem som anger sig vara redigerare.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Similar Content

  • By kristofer86
   Hallo på er!
   Har vart ett stort fan av att göra film i alla år, men inte förän det sista bestämde jag mig för att betala ett medlemskap på Lynda.com för att lära mig filmredigering. Har letat efter en sida där man kan diskutera sina småklipp länge, så nu gör jag ett försök här! :)
    
   Är i en väldigt tidig fas, men det går framåt på ett sätt som gör det hela väldigt kul!
    
    
   Här kommer min första film, hade vart glad över att höra hur ni uppfattar den!
   Tackar på förhand!
    

  • By Anders Myrdahl
   Tjena är ny på detta forumet. Verkar vara ett bra forum för folk som är intresserade av att skapa film.
    
   Min fråga är om någon bara så där rentav vet en billig och bra dator som man kan redigera film i. Då menar jag som klarar av att rendera i realistisk tid osv.
   Min budget ligger på ungefär 4000-5000kr. Mer än så vill jag inte lägga för att jag ska köpa en extern mikrofon också.;)
    
   Tack i för hand!
  • By Janko
   Hur fungerar renderingen av preview egentligen? Jag undrar angående premiere, men också mer generellt. Om jag renderar allt i timelinen, vad händer då om jag flyttar ett klipp några frames? Kan jag flytta alla klipp runt hur jag vill i timelinen när jag väl renderat den utan att renderingen "förstörs"?
    
   Jag undrar också av ren nyfikenhet, när och hur renderar ni era projekt? Aldrig? Ofta? En gång per projekt?
  • By Moviz
   Hej alla filmentusiaster
    
   Jag har skrivit ett filmmanus över sommaren och börjar nu komma in i den "riktiga" pre-production. I öppningsscenen står en kille framför en igenimmad spegel där han målat upp ett gäng matematiska formler som han står och tittar på. Någon som har ett tips på hur man kan skapa fejkad imma som håller för en timmes inspelning? :)
  • By Simon_bengtsson
   Tja!
    
   Har börjat klippa en del i premiere pro för att slippa konvertering när jag filmar på dslr-kameror. Har ofta projekt som ska upp direkt efter inspelning. Har dock lite trubbel med exportering ur premiere pro.
    
   Problemet är att när klippet kommer ut så av någon anledning är det som en blå overlay över allting dom sista sekunderna. Allting stämmer i timelinen men inte när klippet kommer ut.
    
   Det händer helt inkonsekvent så jag vet inte riktigt vad det kan bero på, spelar ingen roll vilket format jag drar ut i heller, Kör alltid ut i Apple ProRes eller h264.
    
   Det enda jag har märkt att det händer oftare om jag lägger exporteringen i render queue än om jag gör det direkt i premiere.
    
   Någon som vart med om samma eller kan veta vad det kan bero på?
×
×
 • Create New...