Jump to content

Imma igen en spegel


Moviz

Recommended Posts

Hej alla filmentusiaster

 

Jag har skrivit ett filmmanus över sommaren och börjar nu komma in i den "riktiga" pre-production. I öppningsscenen står en kille framför en igenimmad spegel där han målat upp ett gäng matematiska formler som han står och tittar på. Någon som har ett tips på hur man kan skapa fejkad imma som håller för en timmes inspelning? :)

Link to comment
Share on other sites

Det hänger nog lite på hur tight närbild du ska ta men, spontant skulle jag säga...

Gnugga in spegeln med ett tunt lager vaselin. Ta sedan en finporig tvättsvamp och svampa över hela ytan så att den blir diffus. Jag gjorde immiga fönsterrutor på det sättet en gång som förvisso inte hade någon skrift, men det borde funka att rista in symboler också. Ska du ha några closeups som ska se bra ut skulle jag nog gå på någon variant av halvmatt lack som sprayas på . Lägg i så fall spegeln platt på marken och spraya ovanför så att dimman från sprayen får falla av sig självt ned på spegeln. Det blir jämnast och snyggast så. Låt lacken torka helt och hållet och gnugga in formlerna med den grova sidan på en tvättsvamp...

Båda metoderna kan kräva lite Trial & Error, så testa på vilken spray som kan funka bra osv, innan du sprayar ner den du ska använda.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...