Jump to content

Moviz

Members
 • Posts

  26
 • Joined

Personlig information

 • City
  Örebro
 • Name
  Martin Risberg

Filmskapande

 • Gear
  Canon 550D, Rode NG-1, Zoom H2, Mac Pro, Final Cut Pro
 • Interests
  Filma, vara med släkt och vänner

Moviz's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Haha, kanske man säger. Känns inte som ett vanligt uttryck för mig :) Jo det kan vara en av anledningarna. Hans roll är skriven för en man i 35 års åldern, men eftersom jag bor i Örebro och inte har råd att få hit folk (med tanke på budgeten) så fick vi köra på en betydligt yngre kille som Anders. Dock är killen som spelar Hector i rätt ålder, men kan förstå om mustaschen gör det hela lite mer ironiskt än det var tänkt från början. Jag jobbar ständigt för att utvecklas och framför allt med min regi, men i just detta fall så var det väldigt välplanerat. Du har nog rätt i det du säger! :)
 2. Det är faktiskt en riktig, tro det eller ej. Tyckte själv inte att den passade hans karaktär men eftersom han är duktig på att skådespela, vi hade hyfsat lite tid och ingen budget fick vi leva med den (och ja, det var inte det bästa beslutet av mig). Har du sett Inglourious Basterds? Tanken när jag skrev manuset var att ge honom den där läskiga, överlägsna personligheten som leker med sina offer hela vägen in i döden, åt samma håll som Hans Landa i tidigare nämnd film. Jag är väldigt noga med hur jag regisserar och jag hade märkt om jag fått ett leende jag inte ville ha, leendet skulle helt enkelt representera denna överdrivna självsäkerhet på allt han gör. Han jagar honom inte, han leker ta fatt. Men sen är ju smaken som baken också :) Det var kul att höra, första gången jag testar på denna genre så alltid kul att det uppskattas! :)
 3. Kul att du gillar fotot! :) Jaha, det var en annan syn på det. Har verkligen gillat deras prestationer och förstått det som att folk gör likadant. Men alla har ju rätt till sin egen åsikt! :) Men så jag kanske kan lära mig för framtiden, finns det någonting jag kan tänka på angående skådespelarna? Jo jag tror att det var så!
 4. Hej alla! Har det senaste halvåret jobbat på en ny kortfilm för att testa på att göra action-film för en gångs skull. Nu är filmen klar och uppladdad på youtube, vad tycker ni?
 5. Jag köpte min Mac för ett drygt år sedan för videoredigering. Visst betalade jag mer än vad en windows dator kostar med den prestandan, men jag har aldrig ångrat det. De nrullar fint oberoende av hur mycket hårddisk eller ram den har kvar, och programmen kraschar aldrig. Och då ska det sägas att detta är den minsta modellen av Macbook Pro. Mac kanske inte är bäst på allt, men när det gäller videoredigering finns det inga tvivel såvida du inte har femsiffriga belopp att spendera. Ska nämnas också att Macen är betydligt tystare än alla windows datorer jag någonsin kommit i kontakt med.
 6. Till att börja med: Tack så mycket för all kritik! Jag håller med om att det blir lite väl mycket action, och att "kreativiteten" försvinner i köket. Jag tog med tvisten i slutet just för att jag ville att det skulle stämma ihop med titeln och allt. Annars skulle jag i normala fall inte göra så heller. Tycker inte alls om filmer där man i slutet bara låtsas att allting varit en filminspelningen eller liknande. Förstår vad du menar med beskrivningarna. Ska försöka att vara lite tydligare när jag skriver om dem. Och försöka ge Hector lite mera av den där "under-dog" känslan. Anledningen till blandningen av språken är Final Draft som busar lite. Men det är lätt fixat :) Åter igen, tack så mycket för kritiken!
 7. Hej alla filmskapare ute i landet! Jag skriver och regisserar för det mesta drama men tänkte göra en liten provdykning i genren action, och gör detta tillsammans med en annan regissör. Av den anledningen skulle jag gärna vilja ha kritik på manuset så jag kan utveckla det till det bättre. Kommentarer om stavning är överflödiga då jag vet redan nu att manuset har en del felstavningar (det är en första variant bara). Men konstruktiv kritik om historien och berättandet är väldigt välkommet! För intresserade finns tidigare filmer under denna länk: movizproductionss kanal - YouTube Daydream.pdf
 8. Jag antar att du på många sätt har rätt. Men allting är väldigt personligt. För mig tar det en dag eller två i lugn och ro, för andra räcker det med att sitta framför programmet och klura.
 9. Hej! Jag inser att mitt svar kommer lite sent, men bättre det än aldrig. Själv bor jag i Örebro och till inspelningen av en kortfilm fick jag teknisk stöd från Stockholm (film i Stockholm, filmbasen.se). Det blir en resa för att skaffa den, men det går. Vad gäller ekonomiskt stöd behöver man bo i ett av länen som ger det, annars blir det tyvärr svårt. Lycka till!
 10. Enligt mig går du fram helt fel här. Det är väldigt väldigt svårt att bara pressa fram ett filmmanus. Och ännu svårare blir det efter ett tag, då man bara blir mer och mer frustrerad. Det du måste göra är att ta det lugnt, läs tidningar och se film (som alla andra har sagt), men sätt dig inte framför ett papper och pressa fram en idée. Om du tar denna paus, då kommer idéerna komma till dig. Börja då med vanligt upplägg (skriv synopsis etc.). När du sedan är nöjd med idéen, kör hårt! Originellast blir ett manus om det är någonting man har upplevt själv, annars blir det lätt en kopia (dessutom har man oftast ett väldigt bra sätt att berätta det på om man upplevt det själv). Lycka till!
 11. Det är sant StenR. Men faktumet kvarstår att jag inte kommer kunna filma med ett 50 mm objektiv på min Canon 550D. Vet någon var man kan låna utrustning till en billig penning? (eller helst gratis)
 12. Förut var 50 mm det som var "normalt", det som vi människor ser. Med dagens förnyade skala är 35 mm det som är normalt. Det 50 mm jag har kommer inte att funka i trängre rum där jag måste ha mycket ljus (f/2.0) men samtidigt en normal brännvidd. Det är därför jag tror att 35 mm är det ända jag kommer kunna köra på.
 13. Hej alla glada filmare! Har jobbat med en film i ett halvår nu som snart går in i produktion. Till inspelningen behöver jag ett Canon 35 mm objektiv då mitt 50 mm inte kommer att funkar. Jag har kollat med såväl folk jag känner som Film i Örebro, lokala "filmutlåningen" med med negativt resultat. Nu undrar jag om det är någon här på Voodoo film som har något tips på var man kan få tag på det, eller kanske till och med har ett sådant objektiv att låna ut. Gärna i Örebro regionen. Tacksam för all hjälp! :)
 14. Tack! Jag ska testa detta så fort jag får tillfälle. Återkommer med resultatet
 15. Hej alla filmentusiaster Jag har skrivit ett filmmanus över sommaren och börjar nu komma in i den "riktiga" pre-production. I öppningsscenen står en kille framför en igenimmad spegel där han målat upp ett gäng matematiska formler som han står och tittar på. Någon som har ett tips på hur man kan skapa fejkad imma som håller för en timmes inspelning? :)
×
×
 • Create New...