Jump to content

Moviz

Members
 • Posts

  26
 • Joined

Everything posted by Moviz

 1. Haha, kanske man säger. Känns inte som ett vanligt uttryck för mig :) Jo det kan vara en av anledningarna. Hans roll är skriven för en man i 35 års åldern, men eftersom jag bor i Örebro och inte har råd att få hit folk (med tanke på budgeten) så fick vi köra på en betydligt yngre kille som Anders. Dock är killen som spelar Hector i rätt ålder, men kan förstå om mustaschen gör det hela lite mer ironiskt än det var tänkt från början. Jag jobbar ständigt för att utvecklas och framför allt med min regi, men i just detta fall så var det väldigt välplanerat. Du har nog rätt i det du säger! :)
 2. Det är faktiskt en riktig, tro det eller ej. Tyckte själv inte att den passade hans karaktär men eftersom han är duktig på att skådespela, vi hade hyfsat lite tid och ingen budget fick vi leva med den (och ja, det var inte det bästa beslutet av mig). Har du sett Inglourious Basterds? Tanken när jag skrev manuset var att ge honom den där läskiga, överlägsna personligheten som leker med sina offer hela vägen in i döden, åt samma håll som Hans Landa i tidigare nämnd film. Jag är väldigt noga med hur jag regisserar och jag hade märkt om jag fått ett leende jag inte ville ha, leendet skulle helt enkelt representera denna överdrivna självsäkerhet på allt han gör. Han jagar honom inte, han leker ta fatt. Men sen är ju smaken som baken också :) Det var kul att höra, första gången jag testar på denna genre så alltid kul att det uppskattas! :)
 3. Kul att du gillar fotot! :) Jaha, det var en annan syn på det. Har verkligen gillat deras prestationer och förstått det som att folk gör likadant. Men alla har ju rätt till sin egen åsikt! :) Men så jag kanske kan lära mig för framtiden, finns det någonting jag kan tänka på angående skådespelarna? Jo jag tror att det var så!
 4. Hej alla! Har det senaste halvåret jobbat på en ny kortfilm för att testa på att göra action-film för en gångs skull. Nu är filmen klar och uppladdad på youtube, vad tycker ni?
 5. Jag köpte min Mac för ett drygt år sedan för videoredigering. Visst betalade jag mer än vad en windows dator kostar med den prestandan, men jag har aldrig ångrat det. De nrullar fint oberoende av hur mycket hårddisk eller ram den har kvar, och programmen kraschar aldrig. Och då ska det sägas att detta är den minsta modellen av Macbook Pro. Mac kanske inte är bäst på allt, men när det gäller videoredigering finns det inga tvivel såvida du inte har femsiffriga belopp att spendera. Ska nämnas också att Macen är betydligt tystare än alla windows datorer jag någonsin kommit i kontakt med.
 6. Till att börja med: Tack så mycket för all kritik! Jag håller med om att det blir lite väl mycket action, och att "kreativiteten" försvinner i köket. Jag tog med tvisten i slutet just för att jag ville att det skulle stämma ihop med titeln och allt. Annars skulle jag i normala fall inte göra så heller. Tycker inte alls om filmer där man i slutet bara låtsas att allting varit en filminspelningen eller liknande. Förstår vad du menar med beskrivningarna. Ska försöka att vara lite tydligare när jag skriver om dem. Och försöka ge Hector lite mera av den där "under-dog" känslan. Anledningen till blandningen av språken är Final Draft som busar lite. Men det är lätt fixat :) Åter igen, tack så mycket för kritiken!
 7. Hej alla filmskapare ute i landet! Jag skriver och regisserar för det mesta drama men tänkte göra en liten provdykning i genren action, och gör detta tillsammans med en annan regissör. Av den anledningen skulle jag gärna vilja ha kritik på manuset så jag kan utveckla det till det bättre. Kommentarer om stavning är överflödiga då jag vet redan nu att manuset har en del felstavningar (det är en första variant bara). Men konstruktiv kritik om historien och berättandet är väldigt välkommet! För intresserade finns tidigare filmer under denna länk: movizproductionss kanal - YouTube Daydream.pdf
 8. Jag antar att du på många sätt har rätt. Men allting är väldigt personligt. För mig tar det en dag eller två i lugn och ro, för andra räcker det med att sitta framför programmet och klura.
 9. Hej! Jag inser att mitt svar kommer lite sent, men bättre det än aldrig. Själv bor jag i Örebro och till inspelningen av en kortfilm fick jag teknisk stöd från Stockholm (film i Stockholm, filmbasen.se). Det blir en resa för att skaffa den, men det går. Vad gäller ekonomiskt stöd behöver man bo i ett av länen som ger det, annars blir det tyvärr svårt. Lycka till!
 10. Enligt mig går du fram helt fel här. Det är väldigt väldigt svårt att bara pressa fram ett filmmanus. Och ännu svårare blir det efter ett tag, då man bara blir mer och mer frustrerad. Det du måste göra är att ta det lugnt, läs tidningar och se film (som alla andra har sagt), men sätt dig inte framför ett papper och pressa fram en idée. Om du tar denna paus, då kommer idéerna komma till dig. Börja då med vanligt upplägg (skriv synopsis etc.). När du sedan är nöjd med idéen, kör hårt! Originellast blir ett manus om det är någonting man har upplevt själv, annars blir det lätt en kopia (dessutom har man oftast ett väldigt bra sätt att berätta det på om man upplevt det själv). Lycka till!
 11. Det är sant StenR. Men faktumet kvarstår att jag inte kommer kunna filma med ett 50 mm objektiv på min Canon 550D. Vet någon var man kan låna utrustning till en billig penning? (eller helst gratis)
 12. Förut var 50 mm det som var "normalt", det som vi människor ser. Med dagens förnyade skala är 35 mm det som är normalt. Det 50 mm jag har kommer inte att funka i trängre rum där jag måste ha mycket ljus (f/2.0) men samtidigt en normal brännvidd. Det är därför jag tror att 35 mm är det ända jag kommer kunna köra på.
 13. Hej alla glada filmare! Har jobbat med en film i ett halvår nu som snart går in i produktion. Till inspelningen behöver jag ett Canon 35 mm objektiv då mitt 50 mm inte kommer att funkar. Jag har kollat med såväl folk jag känner som Film i Örebro, lokala "filmutlåningen" med med negativt resultat. Nu undrar jag om det är någon här på Voodoo film som har något tips på var man kan få tag på det, eller kanske till och med har ett sådant objektiv att låna ut. Gärna i Örebro regionen. Tacksam för all hjälp! :)
 14. Tack! Jag ska testa detta så fort jag får tillfälle. Återkommer med resultatet
 15. Hej alla filmentusiaster Jag har skrivit ett filmmanus över sommaren och börjar nu komma in i den "riktiga" pre-production. I öppningsscenen står en kille framför en igenimmad spegel där han målat upp ett gäng matematiska formler som han står och tittar på. Någon som har ett tips på hur man kan skapa fejkad imma som håller för en timmes inspelning? :)
 16. Jag har sedan en tid använt mig av Netflix (med amerikansk vpn) för att se filmer, och innan det så använde jag Lovefilm. Båda tjänsterna föll mig bra i smaken men eftersom jag inte hade en så lång testperiod så fick jag inte en så bred bild av tjänsterna. Är det någon som har några månaders erfarenhet av båda dessa och vill ge förslag på vilket man ska använda? T.ex att streamingen på Netflix har större utbud än Lovefilms etc.
 17. Jag hade tänkt dra ut med några kompisar och göra några testgrejer i helgen men skulle behöva svar på en fråga först. Vi hade tänkt filma en grej på ett öppet område, som en äng eller åker. Men måste man fråga bonden först som äger marken innan man filmar? Alltså är åkern lika privat som en trädgård är? Tacksam för snabbt svar! PS: Om detta redan diskuteras ber jag om ursäkt, men skicka gärna länken i så fall :)
 18. Jag hoppas inte detta blir en kopia av ett tidigare inlägg men har en fråga som jag skulle vilja ha lite olika synvinklar på. Säg att ni skriver ett filmmanus om 2 personer, i en kortfilm, där ingen av personerna kommer namnges under filmens gång. Hur skriver ni då manuset. Ger ni personerna fakenamn eller namnger ni dom "A" och "B" eller liknande?
 19. Okej, låter mycket trevligt. Tror jag förstår hur du menar. Själv filmar jag mest spelfilm (eller ja, enbart). Men med tanke på att jag har en digital systemkamera som filmkamera så blir det en del foto också. Okej. Har faktiskt inte så mycket erfarenhet av just pinnacle. Den ända enda jag har är från en tidigare variant jag jobbade med, kanske 9 eller nått sånt, och inte i HD. Kommer ihåg att programmet var ganska segt redan då (trotts att datorn hade, på den tiden, bra prestanda). Apple bygger ju såväl sina datorer som hårdvara, och det brukar, säger brukar, för det finns undantag, betyda att dom har väldigt stabila och bra program. I FCP finns det även en funktion där den komprimerar om grundformatet till ett nytt format som datorn lättare arbetar med, och sen får tillbaka det till grundformatet när man redigerat klart. Vet inte om denna funktion är inkluderad i FCE. Men om man säger såhär i regel. Alla redigeringsprogram runt 2000 och under har en hel del funktioner som är väldigt onödiga att ha och som inte alls passar såvida man inte gör "semesterfilm". Tror därför att programmen slår ut varandra ungefär. Möjligen är FCE något bättre än pinnacle (jag är ett applefan, men det borde stämma med tanke på priset). Dessutom så kan du ju alltid installera windows på macen och testa pinnacle och se hur det funkar. Apple höjer hela tiden prestandan på sina datorer, som sagt så kommer det troligen snart en uppdatering men "rykande färska" komponenter. Men jag kan inte garantera att det kommer betyda att dom billigare modellerna får i5 eller liknande. En modell jag kollade på var "macbook pro, 15 tum, den billigaste". Men tyvärr ligger priset på 16000, så tror inte det blir ett alternativ för mig heller. Hoppas på en bra uppdatering för 13-tummaren istället. Däremot, om du är lärare, så skulle jag kolla upp om du får lärarrabatt. Den brukar ligga på 1000 kronor, och det kan ju alltid vara behövligt.
 20. Okej, får jag fråga vad du filmar med föresten? Min kompis, som sitter och redigerar på en macbook, säger att man får vara tolerant mot "lagg". Men det är någonting man kommer in i. Det är få datorer, speciellt bärbara, som är helt "laggfria". Frågan är om macbooken inte kommer uppdateras snart med tanke på att det bara sitter en "2,4 GHz Intel Core 2 Duo" processor i den så den har inte så jättemycket kraft (om man gämför med i3, i5 och i7 processorerna). Förövrigt finns det bara en modell av macbooken så jag antar att det är den han har. Själv sitter jag och klipper i Final Cut Pro vilket jag verkligen kan rekomendera, men som sagt så är programmet väldigt dyrt. Tyvärr har jag inte så mycket erfarenhet med Final Cut Express, men programmet är utformat för personer som inte vill lägga lika mycket pengar på redigeringsprogram, eller inte har råd, men ändå vill ha bra kvalitet. Men det jag tror, och från det jag har hört, så är programmet ett av dom bästa i den budgetklassen (och programmet är dessutom designat av apple, vilket brukar betyda att det funkar väldigt bra med deras datorer). Angående greenscreen i FCE så kollade jag lite på youtube och det verkar vara en något förenklad version av den som ingår i FCP (men med greenscreen är det väldigt mycket med att få rätt ljus under filmning, så brukar programmen inte ha några problem sen).
 21. Ne, tyvärr har jag inte köpt den än. Jag hade tänkt vänta till det att dom nya macbook pro släpps. Känns som att om man ska ha en mac ska man ha en ny, och så bråttom är det inte för mig. Själv har jag ingen erfarenhet, men min kompis sitter och redigerar HD på en macbook, med adobe premier pro. Han har, vad jag förstod, den senaste modellen också. Enligt honom så går det smidigt att redigera HD på den, men att vid vissa tidpunkter så får man helt enkelt stå ut med att bilden kan "lagga" lite. Som du säger, en mac ger oftast bättre prestanda i verkligheten än vad en pc med samma specifikationer skulle ge. Jag vet inget om dom ska släppa en ny macbook inom kort men om dom ska skulle jag vänta om jag var du. Detta beror förstås på hur bråttom du har, och i vilket behov du är av en ny dator.
 22. Taken med att ha en bärbar är att jag ska fylla ut glappet mellan den stationära på skolan (Mac Pro) och den stationära hemma (Windows baserad). Tanken är att jag ska redigera en del HD på den men bara en del. Resten sköter jag i skolan. Vill mest ha en dator som håller i längden, och som klarar av HD hyfsat bra. Väntar tills nästa våg av Macbook Pro kommer ut och kollar mer då vad som finns att välja på tror jag.
 23. Ursäkta. Mitt fel. Det är en historia om det väldigt vanliga ämnet olykligt kärlek/obesvarad kärlek. Det speciella med historien är att huvudpersonen (vi kallar honom Oskar), gillar en tjej som gillade honom (samtidigt). Dom är också väldigt bra vänner och ingen av dom tror att den andra känner något så Oskar säger åt tjejen att satsa på en annan istället (i vänskaplig sjest). Första efter att hon gör det så får han veta att hon gillar han, men då har det redan blivit seriöst mellan tjejen och den nya. Hjälpte det tror du/ni?
 24. Har en idé till en film, baserad på en hel del verkliga händelser som hänt mig såväl som andra under det föregående året. Problemet är att jag inte vet hur jag ska lägga upp filmen. Eftersom jag inte brukar ha problem med detta så antar jag att det beror mer på okunnande än idétorka. Har googlat runt en del men utan bra resultat. Därför tänkte jag fråga frågan rakt ut: Vad finns det för olika sätt att lägga upp en film, olika berättartekniker? Filmen är en drama, då jag vet att detta kan vara avgörande för berättartekniken
 25. Tack så mycket för svaret! Ja, jag är en amatör men siktar uppåt så en dator med bra prestanda skulle nog vara bra, får se om jag går för en uppgraderad 13 eller en 15, när dom nu kommer. Filmar med en DSLR (Canon 550D), så antar att det drar lite mer prestanda av datorn, även om jag konverterar om filerna lite innan dom börjar redigeras. Men vet du hur det ligger med i3, eller i5, klarar dom av att redigera HD material bra ? (Med HD tänker jag framför allt på 720p, men även på 1080p)
×
×
 • Create New...