Jump to content

ghijohansson

Members
 • Content Count

  616
 • Joined

 • Days Won

  2

ghijohansson last won the day on August 16 2019

ghijohansson had the most liked content!

Community Reputation

21 Excellent

Personlig information

 • City
  Lund
 • Name
  Göran Johansson

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. ghijohansson

  Slider

  Vet ej, men posta gärna bilder så vi andra bättre ser problemet.
 2. Rätt uppfattat. Jag visste inte att funktionen redan fanns, så gör den gärna lättare att se.
 3. Lycka till. Själv är jag nöjd så jag beklagar att Facebook vållat färre postningar här. Då forumet på Filmcafe är nedlagt så finner jag dock tillfället passande att säga att jag skulle gilla om den som är medlem på annan sajt kan posta här.
 4. Då jag inget hört sedan jag e-postade dig så hoppas jag din e-postadress fungerar.
 5. Var i landet? Hur stor arbetsinsats gäller det? Hur bråttom är det? Några synpunkter på vilket redigeringsprogram man använder? Ja, jag är intresserad.
 6. Ditt erbjudande är så trevligt att jag beklagar att jag just nu saknar behov av dig. Därför föreslår jag att du kontaktar någon närbelägen filmskaparorganisation. Exempelvis finns det väl fortfarande en föreningsdriven lokal-TV-station i Växjö.
 7. Anslut dig till filmskaparförening, exempelvis föreningsdriven lokal-TV-station. Där lär finnas folk som vill diskutera manusutveckling. Motsvarande om du ansluter dig till amatörteater.
 8. Har du provat att leta bland teaterpjäser? https://butik.atr.nu/produkt-kategori/manusbibliotek/ https://dramadirekt.se/ Dessutom kan du nog lätt hitta pjäsbanker på engelska.
 9. Har ni frågat på Öppna Kanalen i Göteborg? När det blir dags att visa filmen så förmodar jag att ni kommer att vända er dit.
 10. Tack för länken, och jag läste även ditt svar på en annan tråd som jag skapat.
 11. En person vill göra kortfilm som utspelar sig i framtiden. Själv får jag i genomsnitt 3 idéer per vecka, som jag skriver ner. Skulle tippa att jag har skrivit ner 1,300 idéer. Varav en minoritet utspelar sig i framtiden. Så jag skickade tiotals idéer till honom. Dessutom föreslog jag att han googlar paleofuture för att hitta en engelskspråkig hemsida med gamla felaktiga framtidsförutsägelser. Angående gamla felaktiga framtidsförutsägelser så finns ju även böcker http://libris.kb.se/subjecttree_node.jsp?code=Op Jag har inte kunnat stå emot frestelsen att fundera vidare. Någon so
 12. Trevligt att du uppskattar det jag skrev. Angående hur du ska bli kvitt dina brister. Träna, träna, träna. Spela in en minutfilm, kolla vad som blev bra respektive dåligt. Skriv nytt manus. Spela in. Osv. Angående de manus jag skänker bort. Är det följande postning som ger dig problem : " Några personer har berättat att de ej kunnat ladda ner mitt dokument med manus. Aktuell adress för dokumentet är http://www.slowlifefilm.se/2015/05/14/ghi-johansson-2/ Bara klicka där det står "ladda ner". Fungerade när jag provade med en dator som har WinXP och Google Chrome. Den som missl
 13. Nu har jag hunnit läsa. På försättssidan ska även din kontaktinformation finnas. I övrigt finns inte så våldsamt mycket att protestera mot när det gäller formalia. Men tänk på att det är lättare att korrekturläsa pappersutskrift än datorskärm. Vad värre är att jag undrar en sak. Vad är den litterära poängen? Om du har svårt för att besvara den frågan så har jag ett förslag. Ändra så mycket att din berättelse kan sättas upp av en amatörteater. Under repetitionerna lär du få kommentarer från deltagarna. Då du planerar att skriva fler korta manus så har jag ett råd. Läs vandringssägne
 14. Jag har laddat ner och hoppas att jag hinner läsa i övermorgon.
 15. Naturlagarna sätter sina begränsningar, så ju mer du vill zooma in, desto bättre optik behöver du, och desto stabilare behöver kameran stå. Jag har själv en kamera i angivet prisläge, med 10X zoom, vilket jag endast sett som begränsande den gången jag ville filma mot månen. Så svaret är, att zoomen brukar räcka, men du gör rätt i att hyra först innan du köper, nu när du vill göra något extremt. Så att du ej betalar dyrt för något som inte kommer att vara användbart. Angående att hyra i Göteborg. Jag vet ingen som hyr ut, men öppna kanalen borde veta. Eller fråga någon filmlärare.
×
×
 • Create New...