Jump to content

ghijohansson

Members
 • Content Count

  640
 • Joined

 • Days Won

  3

ghijohansson last won the day on November 29 2020

ghijohansson had the most liked content!

Community Reputation

23 Excellent

1 Follower

Personlig information

 • City
  Lund
 • Name
  Göran Johansson

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Detta forum används framför allt av oss som är bakom kamera. Visst, här finns en del som gillar att skådespela, men de utgör en minoritet. Så standardtipset är att annonsera hos Filmcafe, Statist eller Stagepool. Ja, det är gratis. Och numera finns visst även en svensk facebooksida för skådespelaruppdrag, men den vet jag inget om. Obs att du lär bli dränkt i svar. Själv fick jag 20 svar per annons när jag för några år sedan sökte röstskådespelare. Då hade jag tydligt angett att det var obetalt. I vissa fall har jag gjort så här. Skrivit till någon på Filmcafe som haft passande profil
 2. Var snäll ange ungefär hur mycket du är villig betala. Dessutom, behöver du stativ? Ett alternativ är kanske att du knäpper stillbilder och sedan i dator syr ihop dem till 3-d modell som du sedan förvandlar till film, så slipper du köpa kamera. Men obs, det tar tid. Och jag har själv aldrig gjort så här så jag vet ej hur lång tid det skulle ta. Då du beskriver dig som tekniskt okunnig skulle kanske det bästa vara om du börjar samarbeta med någon som har kamera. Men då jag inte vet var i landet du finns så vet jag ej heller om det finns någon filmskaparförening i din närhet.
 3. Jag vet inte, men å andra sidan kan du väl lätt testa. Välj ett band. Digitalisera på båda sätten. Jämför resultaten. Eller missförstår jag dig? Var i landet bor du? Jag frågar eftersom det på föreningsdrivna lokal-TV-stationer och andra filmskaparföreningar kan finnas folk som är vana vid äldre teknik.
 4. Jag är för lat för att lära mig fackuttryck, så jag vet ej om det finns någon svensk översättning. Men jag hittade förklaringar. match on movement - när någon rör sig så flyttar kameran så att publiken ser vad som sedan händer shot reverse shot - växla fram och tillbaka mellan två personer/kameravinklar
 5. Jag funderade vidare. Hos Klubb Super8 finns kanske någon som kan ge råd. Dito hos svenska sammanslutningar för partnerbytare. Sedan finns ju herrtidningar, men jag har inte kollat om de fortfarande publiceras. Men att tjäna pengar på filmerna blir nog svårt. Så enklast svälja förtretet och ladda upp dem för gratis tittande.
 6. Då du är öppen för gratisjobb i stockholmsområdet så är Öppna Kanalen Stockholm en möjlighet. Jag menar att där finns nog en del personer som även har kontakt med företagsvärlden, så att gratisjobb på ifrågavarande TV-station även kan leda till betalda uppdrag på annat håll. Jag tror även att där finns någon filmskaparförening som du hittar genom att besöka Sveriges Film- och Videoförbunds hemsida, jag menar motsvarande för att hitta betalda uppdrag genom att skaffa kontakter där.
 7. Om Johan Vilde sagt nej så blir det nog svårt hitta någon som vill betala. Har ni två haft kontakt med utländska distributörer? Till admin, något är nog fel eftersom datorn vill att jag citerar den ursprungliga postningen.
 8. Då du finns nära mig så är ett alternativ att vi träffas, om du planerar att besöka Lund. Skulle inte förvåna mig om du använt samma skådespelare som jag. Jag föreslår att du skriver något om din manusidé. Kanske någon av oss andra här då kommer på något att bidraga med. Det var vad som hände härom veckan när en annan medlem skrev något om sin manusidé.
 9. Hoppsan, det var en ny fråga. Uppriktigt sagt har jag ingen aning, men jag får väl försöka ändå. Har ni tänkt er betalande kunder så hoppas jag ni inser att marknaden nästan har avlidit. Men vill ni skänka bort visningsrätten så är det lättare. Har ni frågat "Johan Vilde"? Han är väl den ende som skapar vuxenfilm sedan Mikael Beckman lade ner sitt skapande. Jag menar, "Johan Vilde" är väl den ende som riktar sig till betalande kunder. Var snäll berätta mer. Är VHS-banden redan digitaliserade eller har ni tänkt att någon ska digitalisera banden? VHS-band har begränsad hållbarhet
 10. Jag hoppas du sett min gamla tråd om att jag skänker bort manus. Även i övrigt kan jag hjälpa till. Så jag ska gärna kommunicera med dig. Men om jag ska göra mer än bara skänka dig det som jag redan har så behöver jag tid på mig att tänka efter. Men om du vill ha djupare samarbete så föreslår jag att du berättar var i landet du finns. Och hur långa manus föredrar du? 1 minut? 10 minuter? Eller vad? Idealisk längd för föreningsdrivna lokal-TV-stationer är bortåt en halvtimme, och där kan du få mer än 10,000 tittare per film.
 11. För den händelse att du vill diskutera vidare med mig så skickade jag just PM med min e-postadress. Vi bor ju nära varandra.
 12. Hm. De som "testar" mediciner på gamlingarna anar inte att någon av dem har anhörig som jobbar på relevant plats. Någon gör anmälan till tillsynsmyndighet. Noll resultat eftersom tillsynsmyndigheter rekryterar sin personal från de myndigheter som de utövar tillsyn över. Så personalen vill ej kritisera sina tidigare arbetskamrater. Läkemedelskonsulenten har ibland besökt fabriken där medicinerna tillverkas. Pga vårdslöshet har han då andats in en del kemikalier, så att han beter sig onormalt. Läkaren blir förvarnad om inspektion. Han beslutar sig för att supa inspektörerna under
 13. Uppfattat drama. Men The Constant Gardener har jag ej sett så jag vet inget om innehållet. Jag tänker så här. Mutkolv beställer medicin till sjukvården. Utan att ana att någon närstående kommer att uppsöka sjukvården. Den närstående får följaktligen olämplig medicin. Som mutkolv tänkte jag snarast en sexköpare, och att den närstående är hans favoritprostituerad, men har du bättre förslag så gärna för mig. Poängen med mitt förslag är att kvinnan får underlivsproblem, så att hon ej längre kan prostituera sig. Vilket ger mutkolven tankeställare.
 14. Vill du ha hjälp med uppslag? I så fall har jag nog en del. Som komiker har jag skapat mycket kring dålig psykiatri. Adolf Galenos är korrumperad chefsöverläkare på psykiatriska kliniken Råttboet som ligger på Giftblandarvägen 13 i utkanten av Grönköping.
 15. Korttidshyr och kolla om det blir bra ljud. Går inte det, köp från företag med ångerrätt. Ännu bättre, kontakta närmaste filmskaparförening. Någon där kanske är van vid den typen av utrustning.
×
×
 • Create New...