Jump to content

ghijohansson

Members
 • Posts

  671
 • Joined

 • Days Won

  7

ghijohansson last won the day on July 20

ghijohansson had the most liked content!

1 Follower

Personlig information

 • City
  Lund
 • Name
  Göran Johansson

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ghijohansson's Achievements

Experienced

Experienced (11/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

26

Reputation

 1. Jag försöker inte vara ovänlig men uppriktigt sagt så tror jag du får bättre svar på något annat forum. Själv har jag ingen aning.
 2. Jag använder Windows så jag är egentligen fel person att svara men kolla gärna en länk jag tidigare postat
 3. Angående att du ej kan avvara kameran. Finns företag som hyr ut kamera, men de är ofta riktade till företag så vissa tar ej privatperson som kund.
 4. Generellt sett går det att laga mycket på kameror. Dessutom har den kanske kontakt så du kan koppla i separat skärm, om lagning blir för dyrt. Jag har uppfattat det som att det dessutom är lag på att reservdelar ska finnas tillgängliga under ett antal år, även efter att garantin upphört att gälla. Vill du kan du ringa Sonys serviceverkstad och fråga dem.
 5. Citaträtten är så begränsad att det är bäst du låter bli. Fråga den som har rättigheterna. Frågan har diskuterats ett fåtal gånger tidigare på detta forum. Du kan kanske hitta de gamla inläggen. Själv kommer jag ej ihåg exakt.
 6. Helt rätt, jag vet att det är vetenskapligt bevisat att idrott är bra för hjärnan.
 7. Det är viktigare att du bekymrar dig om att få bra ljud. Ett populärt råd är billigaste kameran med XLR-kontakter. Tycker du det är för dyrt så finns separata ljudinspelare med XLR-kontakter, respektive "lådor" som kopplas till kamerans 3,5-mm-telekontakt. Priser 1,000 till 10,000 kronor. De populärast ligger ungefär mitt i intervallet. Ja, du kan få bra ljud utan XLR-kontakter men det är svårare. I många sammanhang betyder det fler omtagningar. Bra reportagemikrofon kan köpas för några hundralappar. Bra riktmikrofon under 2,000:-. Bra mygga ungefär lika mycket. Vilken typ du har störst behov av beror på hur du tänkt göra programmet. Och använd stativ till kameran så den står stadigt.
 8. På senare år har forskarna insett att det som händer i matsmältningssystemet påverkar hjärnan. Framför allt handlar det om balansen mellan mikroberna i tarmen. Med rätt diet kan alltså skrivandet gå bättre. Någon som har försökt skaffa sig optimal diet? Min erfarenhet är att skrivande går bäst om jag äter kokt potatis en gång om dagen. Men då tarmfloran skiljer sig åt mellan olika personer så betyder det ej att alla gynnas av just den dieten.
 9. Är detta en nollbudgetlångfilm eller får de medverkande betalt? Jag frågar eftersom jag själv nollbudgetfilmat en hel del. I reklamfilmen såg jag namnen på dina tre sponsorer, och jag får väl gratulera till att du fått dem att stötta skräck. Skräckfilmsentusiaster är ju dem som klagar mest på att det är svårt att få stöd till filmskapande.
 10. Nu är även Del 4 redigerad. Så att jag kan skicka vad jag skrivit angående att sälja manus. Sista delen är lika lång som Del 1, 2 och 3.
 11. Eftersom ingen här tycks kunna hjälpa dig så blir du nog tvungen att fråga någon kunnig. Exempelvis fråga på närmaste filmskaparförening. Eller bli medlem på Filmcafe och fråga dem som anger sig vara redigerare.
 12. Nu är även Del 3 redigerad. Så att jag kan skicka vad jag skrivit angående att få (nästan) färdigt manus så bra som möjligt. Lika långt som Del 1 och Del 2. De närmaste veckorna hoppas jag fortsätta redigera Del 4. Denna del är för folk som vill sälja sitt färdiga manus. Del 4 är sista delen i min handledning.
 13. Redigerar du i 4K så har du väl rätt hög bitrate, och hårddisk blir lätt en flaskhals. Så hur lagrar du?
 14. Om du omöjligen kan bli kvitt flimret så kanske du drabbats av belysning som är på 60 Hz. Just det, du kanske drabbats av belysning som följer USA-standard. Prova i så fall att spela in NTSC. Men å andra sidan missuppfattar jag kanske problemet. Jag är osäker på vad din mjukvara klarar, men kanske följande går. Spela in i slowmo, jag menar spela in färre än 25 bilder per sekund, och använd sedan mjukvaran för att det ska bli normalt antal bilder per sekund. Men visst, då får du andra problem. Kanske rentav värre problem. Beror på situationen.
 15. Hur mycket får det kosta? Är även begagnat av intresse?
×
×
 • Create New...