Jump to content

ghijohansson

Members
 • Content Count

  647
 • Joined

 • Days Won

  5

ghijohansson last won the day on May 3

ghijohansson had the most liked content!

Community Reputation

24 Excellent

1 Follower

Personlig information

 • City
  Lund
 • Name
  Göran Johansson

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Eftersom du är villig att betala så får du nog många svar om du annonserar hos filmcafe eller Stagepool. Men vänta gärna några dagar med det eftersom någon kanske kontaktar dig här. Dessutom är din situation kanske sådan att det skulle fungera om du använder stock footage.
 2. Ingen aning, men frågor kring en viss kameramodell får ofta bäst svar om man postar på forumet för ifrågavarande kameramodell.
 3. Var snäll berätta fler detaljer. Har du ett antal videoklipp som helt enkelt ska sättas ihop och ljudläggas? Eller måste den sökande använda 3d-program för att skapa 3d-bilder till filmen? Ju mer relevanta detaljer du berättar, desto större sannolikhet att rätt person svarar.
 4. Med så hög bitrate så får du nog problem. Jag använder Pc så Mac mini och m1-chip vet jag inget om. Men googla raidade diskar. Ju högre bitrate, desto viktigare att fördela materialet på flera diskar. Å andra sidan, om din situation är sådan att du ska arbeta med mycket korta klipp så är det inte lika illa. RAM har ju plats för en begränsad mängd. Ett annat alternativ är att redigera proxy-filer, varpå datorn arbetar med de egentliga film-filerna först när du har redigerat färdigt. Proxy-filer är filer med lägre upplösning och bitrate, varpå man efter redigeringen ber dato
 5. Jag har inte använt den tekniska standarden som du vill använda men när jag redigerat M2TS 24 Megabit per sekund i upplösning 1920*1080 så har jag upplevt att det är hårddiskens hastighet som sätter gränsen. Vad ska du använda för bitrate och upplösning? Du skriver 4K så jag misstänker du vill redigera i upplösningen 3840*2160, men jag håller inte koll på vilken bitrate Blackmagic använder sig av.
 6. Har du frågat på den föreningsdrivna lokal-TV-station som finns närmast dig? Men givetvis inser jag samtidigt att det finns säkert många företag i din närhet som skulle ha glädje av dig.
 7. Jag är långt ifrån expert på juridik, men så här har jag uppfattat det. Vid TV-sändning måste TV-stationen betala. Men om all musik har erhållits gratis, så räcker det att TV-stationen betalar minimiavgiften. Så i princip, vid TV-sändning ska det betalas men i praktiken slipper man eftersom betalningen för gratismusik klumpas ihop med annan betalning. Vid annan distribution tror jag att det är en förhandlingsfråga för det enskilda fallet, och då slipper du.
 8. Detta forum används framför allt av oss som är bakom kamera. Visst, här finns en del som gillar att skådespela, men de utgör en minoritet. Så standardtipset är att annonsera hos Filmcafe, Statist eller Stagepool. Ja, det är gratis. Och numera finns visst även en svensk facebooksida för skådespelaruppdrag, men den vet jag inget om. Obs att du lär bli dränkt i svar. Själv fick jag 20 svar per annons när jag för några år sedan sökte röstskådespelare. Då hade jag tydligt angett att det var obetalt. I vissa fall har jag gjort så här. Skrivit till någon på Filmcafe som haft passande profil
 9. Var snäll ange ungefär hur mycket du är villig betala. Dessutom, behöver du stativ? Ett alternativ är kanske att du knäpper stillbilder och sedan i dator syr ihop dem till 3-d modell som du sedan förvandlar till film, så slipper du köpa kamera. Men obs, det tar tid. Och jag har själv aldrig gjort så här så jag vet ej hur lång tid det skulle ta. Då du beskriver dig som tekniskt okunnig skulle kanske det bästa vara om du börjar samarbeta med någon som har kamera. Men då jag inte vet var i landet du finns så vet jag ej heller om det finns någon filmskaparförening i din närhet.
 10. Jag vet inte, men å andra sidan kan du väl lätt testa. Välj ett band. Digitalisera på båda sätten. Jämför resultaten. Eller missförstår jag dig? Var i landet bor du? Jag frågar eftersom det på föreningsdrivna lokal-TV-stationer och andra filmskaparföreningar kan finnas folk som är vana vid äldre teknik.
 11. Jag är för lat för att lära mig fackuttryck, så jag vet ej om det finns någon svensk översättning. Men jag hittade förklaringar. match on movement - när någon rör sig så flyttar kameran så att publiken ser vad som sedan händer shot reverse shot - växla fram och tillbaka mellan två personer/kameravinklar
 12. Jag funderade vidare. Hos Klubb Super8 finns kanske någon som kan ge råd. Dito hos svenska sammanslutningar för partnerbytare. Sedan finns ju herrtidningar, men jag har inte kollat om de fortfarande publiceras. Men att tjäna pengar på filmerna blir nog svårt. Så enklast svälja förtretet och ladda upp dem för gratis tittande.
 13. Då du är öppen för gratisjobb i stockholmsområdet så är Öppna Kanalen Stockholm en möjlighet. Jag menar att där finns nog en del personer som även har kontakt med företagsvärlden, så att gratisjobb på ifrågavarande TV-station även kan leda till betalda uppdrag på annat håll. Jag tror även att där finns någon filmskaparförening som du hittar genom att besöka Sveriges Film- och Videoförbunds hemsida, jag menar motsvarande för att hitta betalda uppdrag genom att skaffa kontakter där.
 14. Om Johan Vilde sagt nej så blir det nog svårt hitta någon som vill betala. Har ni två haft kontakt med utländska distributörer? Till admin, något är nog fel eftersom datorn vill att jag citerar den ursprungliga postningen.
 15. Då du finns nära mig så är ett alternativ att vi träffas, om du planerar att besöka Lund. Skulle inte förvåna mig om du använt samma skådespelare som jag. Jag föreslår att du skriver något om din manusidé. Kanske någon av oss andra här då kommer på något att bidraga med. Det var vad som hände härom veckan när en annan medlem skrev något om sin manusidé.
×
×
 • Create New...