Jump to content

ghijohansson

Members
 • Content Count

  621
 • Joined

 • Days Won

  3

ghijohansson last won the day on November 29

ghijohansson had the most liked content!

Community Reputation

22 Excellent

Personlig information

 • City
  Lund
 • Name
  Göran Johansson

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Var i landet? Hur snart? Hur lång film har du tänkt dig? Då det är obetalt så är ett alternativ att du kontaktar någon filmutbildning eller filmskaparorganisation. Jag förmodar du tänkt dig att filmaren använder sin egen utrustning.
 2. Nej, du ska inte skriva "de pratar". Skriv ut replikerna i stället. Du ska inte skriva "en kille (RÅTTAN) smyger fram". Du ska skriva : RÅTTAN smyger fram. Jag använder gratisprogrammet Trelby. Fungerar helt okej så prova gärna.
 3. Nu har även jag laddat ner ditt manus. Googla how to format screenplay så hittar du fler detaljer. Några detaljer skiljer sig dock åt när man skriver på svenska. Givetvis använder man ej engelska uttryck när man skriver på svenska. Så stryk "fade out" i slutet. Det normala i Sverige är att skriva "slut". Det är riktigt att du på varje scens första rad anger tidpunkt, men tidpunkten ska stå sist, inte före platsangivelsen. Du tenderar att göra det vanliga nybörjarfelet med för långa scenanvisningar samt för långa dialoger med för långa repliker. Alla rollfigur
 4. Vet heller ej. Men hur ljust är det? Just det ja, för att projicera så bör det ju helst vara mörkt. Annars orkar ju inte projektorns lampa lysa upp bilden. Personligen misstänker jag att är det tillräckligt mörkt så kan du projicera bild på nästan vilken vit yta som helst. Men prova själv.
 5. Jag är ej jurist, så jag välkomnar fler svar. Men så här tänker jag. Om klippets upphovsrättighetsinnehavare ger sitt tillstånd så kan du göra som du vill. Om handbollsspelaren skymmer det mesta av klippet, och ljudet i praktiken ej hörs så kan du också göra som du vill. Motsvarande om kameran är så långt ifrån datorn att det ej framgår vad som finns på videoklippet. Om videoklippet är för trivialt för att nå upp till verkshöjd så kan du också göra som du vill.
 6. ghijohansson

  Slider

  Vet ej, men posta gärna bilder så vi andra bättre ser problemet.
 7. Rätt uppfattat. Jag visste inte att funktionen redan fanns, så gör den gärna lättare att se.
 8. Lycka till. Själv är jag nöjd så jag beklagar att Facebook vållat färre postningar här. Då forumet på Filmcafe är nedlagt så finner jag dock tillfället passande att säga att jag skulle gilla om den som är medlem på annan sajt kan posta här.
 9. Då jag inget hört sedan jag e-postade dig så hoppas jag din e-postadress fungerar.
 10. Var i landet? Hur stor arbetsinsats gäller det? Hur bråttom är det? Några synpunkter på vilket redigeringsprogram man använder? Ja, jag är intresserad.
 11. Ditt erbjudande är så trevligt att jag beklagar att jag just nu saknar behov av dig. Därför föreslår jag att du kontaktar någon närbelägen filmskaparorganisation. Exempelvis finns det väl fortfarande en föreningsdriven lokal-TV-station i Växjö.
 12. Anslut dig till filmskaparförening, exempelvis föreningsdriven lokal-TV-station. Där lär finnas folk som vill diskutera manusutveckling. Motsvarande om du ansluter dig till amatörteater.
 13. Har du provat att leta bland teaterpjäser? https://butik.atr.nu/produkt-kategori/manusbibliotek/ https://dramadirekt.se/ Dessutom kan du nog lätt hitta pjäsbanker på engelska.
 14. Har ni frågat på Öppna Kanalen i Göteborg? När det blir dags att visa filmen så förmodar jag att ni kommer att vända er dit.
 15. Tack för länken, och jag läste även ditt svar på en annan tråd som jag skapat.
×
×
 • Create New...