Jump to content

CLM

Members
 • Posts

  13
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

CLM last won the day on November 23 2020

CLM had the most liked content!

Personlig information

 • City
  Staffanstorp
 • Job/title
  Manusförfattare
 • Name
  Fredrik Sjödin

Filmskapande

 • Gear
  Skriver med Celtx.
  Inspelning: Iphone med Röde Lave mygga. iMovie för klippning, testar Da Vinci resolve 16 nu.

Recent Profile Visitors

457 profile views

CLM's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

1

Reputation

 1. Hej, För att vara lite tråkig så blir det inga luncher med inspektörer men de kan få i sig narkotiska läkemedel via provrör utan handskar etc. om ni vill ha en mer verklig bild att detta. Annars är iden bra. Jag tycker den är klart värd att arbeta vidare med.
 2. Hello, pls see you email for a sample and brief info. Best regards, Fredrik
 3. Hello Masayat, I will send you an email to see if you still are looking. Maybe I can help you.
 4. Hej Nawas, Jag har precis skrivit ett kort film manus. Jag har kontakt med Filmcentrum Syd och Film i Skåne. Om det passar med en kort film så vi kan titta på ett projekt. Sedan skriver jag på ett långfilmsmanus och har storyn klar. Skriver nu berättelsen. Men den kommer ta tid att få klar. Under tiden kan vi se på kortfilmen. Skicka ett mail till fsjodin@pm.me
 5. OK, jag börjar förstå hur det ska skrivas. Avs Trelby verkar den inte fungera för Mac. Men mallen är bra. Dels har den alla delar för scenrubrik, action etc. Dessutom bygger den index register över scener. Så jag kör med den. Enkel och bra, kommer nya behov så kollar jag på det då.
 6. Hej på er. Désirée - jag läser nu scen rubriker och action texten. Bra tips. Ser hur stor del dialogen tar. Ändrar detta. Ghijohansson -Jag har gått från Celtx till Pages med en mall för film. Gör om manuset och ändrar detta så ":" och annat tas bort. Om en karaktär kommer in med en replik skriver jag t.ex. "de pratar och en kille (RÅTTAN) smyger fram". På så sätt finns nu karaktären presenterad. Tack båda för bra tips.
 7. Hej Désirée, Tack för förklaringen. Då vet jag bättre hur jag ska skriva om det. Med vänlig hälsning, Fredrik
 8. Hej Désirée, Stort tack. Jag ska skriva om det och behöver lite tankar på det. Det du skriver är sant. Att scen-rubrikerna ska visa hur storyn går framåt visste jag inte. Så istället för: INT. KONTORET Kenneth sitter vid ett rörigt skrivbord. Han skriker rakt ut. INT. KONTORET - KENNETHS SAMMANBROTT Kenneth sitter vid ett rörigt skrivbord. Han skriker rakt ut. Avs Namn: så var det programmet som kom på idén 2016. Det är borta numer.
 9. Hej, jag tänker skriva en kortfilm. Ser dina idéer och ett par tycker jag om. Jag märker hur trög min idébank arbetar. Jobbar med att bli enkel att förstå, vara övertygande och lösa problem. Fel sida av hjärnan har tränats länge. Så jag tar ett par och skriver något. Tack för att du delar med dig.
 10. Hej Eka. Svaret är nej, jag raljerar inte med kristendomen. Jag skriver en serie som visar att den kristna tron är sann. Min ”hjälte” Kenneth är troende och vi följer honom och teamet som har osannolik framgång trots stora problem och de ber om hjälp regelbundet. Så detta är en serie som dels ska motverka allt hemskt som visas idag (en polis löser brott men har kidnappat ett barn och är pedofil är en ny serie i USA som kommer), dels motverka islamifieringen och maktlösheten i samhället. Flera har fått åter hoppet när det lär känna Jesus. Så jag vill visa styrkan i Jesus. Ditt manus om mobbing av minoriteter är något jag är intresserad av att hjälpa till med. Så visst kan vi diskutera detta och se om vi trivs att skriva ihop. Bästa hälsningar, Fredrik
 11. Hej på er. Har någon orkat läsa scriptet? Jag är spänd på er feedback. Dels för att skriva om avsnittet så det blir bättre, dels ta med det till de andra avsnitten jag har samt långfilms manuskriptet jag skriver. Ha en skön vecka! Fredrik
 12. Hej, Jag har skrivit en pilot till TV-serie "Guds folk i Kristköpinge". Jag funderar på om historien har för lite utmaningar och skulle må bättre av större problem alt större lösningar på problemen. Håller på med Version 3 och testar lite. Så kan ni ge kritik så är det varmt välkommet. Synopsis: Lokalpolitikern Kenneth Lindström får äntligen chansen att möte folk och dessa möten skänker magi åt den lilla staden. Vi följer hur han motarbetas av kollegornas storhetsvansinne, rasister och nazister som förpestar staden och företagarnas girighet sätter krokben för honom. Men med fru Maria, vännerna Ripe, Lars, Lisbeth, Bibbi, Senem och Pelle står han stark och Herren ger honom råg i ryggen (och flera verkligt smarta idéer med oväntade följder. Avsnitt 1 Framtiden Kom Nu.pdf
 13. Hej, jag lyssnade på Peter Russell och beats verkar vara små problem/delproblem för hjälten som leder mot det stora målet. Alla filmer skall ha 20 beats per film så 20 problem som leder till slutet. Finns i denna interview hos Film Courage.
×
×
 • Create New...