Jump to content

ghijohansson

Members
 • Content Count

  630
 • Joined

 • Days Won

  3

Everything posted by ghijohansson

 1. För den händelse att du vill diskutera vidare med mig så skickade jag just PM med min e-postadress. Vi bor ju nära varandra.
 2. Hm. De som "testar" mediciner på gamlingarna anar inte att någon av dem har anhörig som jobbar på relevant plats. Någon gör anmälan till tillsynsmyndighet. Noll resultat eftersom tillsynsmyndigheter rekryterar sin personal från de myndigheter som de utövar tillsyn över. Så personalen vill ej kritisera sina tidigare arbetskamrater. Läkemedelskonsulenten har ibland besökt fabriken där medicinerna tillverkas. Pga vårdslöshet har han då andats in en del kemikalier, så att han beter sig onormalt. Läkaren blir förvarnad om inspektion. Han beslutar sig för att supa inspektörerna under
 3. Uppfattat drama. Men The Constant Gardener har jag ej sett så jag vet inget om innehållet. Jag tänker så här. Mutkolv beställer medicin till sjukvården. Utan att ana att någon närstående kommer att uppsöka sjukvården. Den närstående får följaktligen olämplig medicin. Som mutkolv tänkte jag snarast en sexköpare, och att den närstående är hans favoritprostituerad, men har du bättre förslag så gärna för mig. Poängen med mitt förslag är att kvinnan får underlivsproblem, så att hon ej längre kan prostituera sig. Vilket ger mutkolven tankeställare.
 4. Vill du ha hjälp med uppslag? I så fall har jag nog en del. Som komiker har jag skapat mycket kring dålig psykiatri. Adolf Galenos är korrumperad chefsöverläkare på psykiatriska kliniken Råttboet som ligger på Giftblandarvägen 13 i utkanten av Grönköping.
 5. Korttidshyr och kolla om det blir bra ljud. Går inte det, köp från företag med ångerrätt. Ännu bättre, kontakta närmaste filmskaparförening. Någon där kanske är van vid den typen av utrustning.
 6. Vad du behöver för belysning beror på vad du ska filma. Varierar mycket mellan olika filmare. Själv köpte jag strålkastare först när jag började skapa nollbudgetlångfilm. Tidigare hade jag klarat mig med andra ljuskällor. Samtidigt inser jag att andra har större anledning tänka på ljuskällorna. Kan du så hyr tillfälligtvis. Så att du upptäcker om det som du vill köpa passar just ditt behov. Eller hjälp någon som har strålkastare, och se om de strålkastare som den personen använder även passar dig. Finner du ej det tipset användbart så finns den möjligheten att du först köper någ
 7. Var i landet bor du? Begär du betalt? Har du provat att erbjuda dina tjänster till närmaste föreningsdrivna lokal-TV-station eller annan filmskaparförening? Andra ideella föreningar kan ofta relativt lätt få pengar från stiftelser för att genom film nå ut med sitt budskap. Lycka till med manusskrivandet. Av erfarenhet vet jag att det är jobbigt.
 8. Nej, jag känner ej till forum för din kameramodell. Om ingen här vet, fråga då på närmaste föreningsdriven lokal-TV-station eller annan filmskaparförening. Jag saknar kommentarer om ljudinspelaren. Men mikrofonen är okej. Själv har jag spelat in två nollbudgetlångfilmer med systermodellen. Blimp och mikrofonbom bygger du själv om du är en liten aning händig. Själv brukar jag sätta min riktmikrofon på kameran eller på separat stativ. Men det går givetvis ej i alla situationer. Ja, du kan nog missa atmosfärsljud med mygga, men å andra sidan blir kanske dina filmer så korta att pu
 9. För vissa kameror finns diskussionsforum. Jag misstänker att du får mer användbart svar om du postar på ett forum för just den kameramodell som du själv använder. Men jag kan ge ett förslag. Prova att hyra något billigt. Är det tillräckligt bra, så köp det, i stället för att köpa något dyrare. Dessutom, när det gäller film ska du ha klart för dig att bra ljud är viktigt. Och då du beskriver dig som "grön" så är det nog där du ska bekymra dig mest. Så jag hoppas du är inställd på att offra pengar även på den biten.
 10. Var i landet? Hur snart? Hur lång film har du tänkt dig? Då det är obetalt så är ett alternativ att du kontaktar någon filmutbildning eller filmskaparorganisation. Jag förmodar du tänkt dig att filmaren använder sin egen utrustning.
 11. Nej, du ska inte skriva "de pratar". Skriv ut replikerna i stället. Du ska inte skriva "en kille (RÅTTAN) smyger fram". Du ska skriva : RÅTTAN smyger fram. Jag använder gratisprogrammet Trelby. Fungerar helt okej så prova gärna.
 12. Nu har även jag laddat ner ditt manus. Googla how to format screenplay så hittar du fler detaljer. Några detaljer skiljer sig dock åt när man skriver på svenska. Givetvis använder man ej engelska uttryck när man skriver på svenska. Så stryk "fade out" i slutet. Det normala i Sverige är att skriva "slut". Det är riktigt att du på varje scens första rad anger tidpunkt, men tidpunkten ska stå sist, inte före platsangivelsen. Du tenderar att göra det vanliga nybörjarfelet med för långa scenanvisningar samt för långa dialoger med för långa repliker. Alla rollfigur
 13. Vet heller ej. Men hur ljust är det? Just det ja, för att projicera så bör det ju helst vara mörkt. Annars orkar ju inte projektorns lampa lysa upp bilden. Personligen misstänker jag att är det tillräckligt mörkt så kan du projicera bild på nästan vilken vit yta som helst. Men prova själv.
 14. Jag är ej jurist, så jag välkomnar fler svar. Men så här tänker jag. Om klippets upphovsrättighetsinnehavare ger sitt tillstånd så kan du göra som du vill. Om handbollsspelaren skymmer det mesta av klippet, och ljudet i praktiken ej hörs så kan du också göra som du vill. Motsvarande om kameran är så långt ifrån datorn att det ej framgår vad som finns på videoklippet. Om videoklippet är för trivialt för att nå upp till verkshöjd så kan du också göra som du vill.
 15. ghijohansson

  Slider

  Vet ej, men posta gärna bilder så vi andra bättre ser problemet.
 16. Rätt uppfattat. Jag visste inte att funktionen redan fanns, så gör den gärna lättare att se.
 17. Lycka till. Själv är jag nöjd så jag beklagar att Facebook vållat färre postningar här. Då forumet på Filmcafe är nedlagt så finner jag dock tillfället passande att säga att jag skulle gilla om den som är medlem på annan sajt kan posta här.
 18. Då jag inget hört sedan jag e-postade dig så hoppas jag din e-postadress fungerar.
 19. Var i landet? Hur stor arbetsinsats gäller det? Hur bråttom är det? Några synpunkter på vilket redigeringsprogram man använder? Ja, jag är intresserad.
 20. Ditt erbjudande är så trevligt att jag beklagar att jag just nu saknar behov av dig. Därför föreslår jag att du kontaktar någon närbelägen filmskaparorganisation. Exempelvis finns det väl fortfarande en föreningsdriven lokal-TV-station i Växjö.
 21. Anslut dig till filmskaparförening, exempelvis föreningsdriven lokal-TV-station. Där lär finnas folk som vill diskutera manusutveckling. Motsvarande om du ansluter dig till amatörteater.
 22. Har du provat att leta bland teaterpjäser? https://butik.atr.nu/produkt-kategori/manusbibliotek/ https://dramadirekt.se/ Dessutom kan du nog lätt hitta pjäsbanker på engelska.
 23. Har ni frågat på Öppna Kanalen i Göteborg? När det blir dags att visa filmen så förmodar jag att ni kommer att vända er dit.
 24. Tack för länken, och jag läste även ditt svar på en annan tråd som jag skapat.
 25. En person vill göra kortfilm som utspelar sig i framtiden. Själv får jag i genomsnitt 3 idéer per vecka, som jag skriver ner. Skulle tippa att jag har skrivit ner 1,300 idéer. Varav en minoritet utspelar sig i framtiden. Så jag skickade tiotals idéer till honom. Dessutom föreslog jag att han googlar paleofuture för att hitta en engelskspråkig hemsida med gamla felaktiga framtidsförutsägelser. Angående gamla felaktiga framtidsförutsägelser så finns ju även böcker http://libris.kb.se/subjecttree_node.jsp?code=Op Jag har inte kunnat stå emot frestelsen att fundera vidare. Någon so
×
×
 • Create New...