Jump to content

Söker en medarbetare till mitt nya manus.


Mariateresa

Recommended Posts

Hej!!

 

Jag söker en medarbetare till mitt nya manus, som är en thriller.

Filmen/boken handlar om Anna, en ung kvinna som blir förälskad i Amir, en manipulativ man som förstör hennes liv. Efter en traumatisk abort och en destruktivt livsstil börjar Anna bygga upp sitt liv igen. När hon träffar en man vid namn Sam, som visar sig vara Amirs son, blir hon besatt av hämnd mot Amir.

 

Här har jag problemet, så många olika utgångar. Har för mycket fantasi, skulle behöva någon att bolla ide'r med, någon strukturerad person.

Kommer väl få rådet att gå en skrivarkurs, men har inte den ekonomin, och kan inte betala handledning heller, så söker en medarbetare istället.

 

Vill ju inte avslöja för mycket- som ni kan förstå. 

 

Men delar med ett exempel på hur första scenen kan se ut.

 

Filmen börjar med att vi befinner oss i en mörk källare. Där på en stol sitter en ung man hårt bunden vid en stol. Han ser skräckslagen ut. Munnen är tejpad med silver tape. Några få meter framför mannen finns ett stativ med en kamera riktad mot mannen.

En kvinna kommer ner för trappan- men ser bara hennes ben.

Vi ser kvinnan bakifrån hela tiden. Hon går fram till en arbetsbänk vid sidan av mannen. På bänken ligger olika verktyg så som hammare och skruvmejsel. På väggen hänger en stor träsåg och en motorsåg. Kvinnan står och funderar ett tag, sedan sträcker hon sig efter sågen och tar ner den.

Mannen ser nu hysterisk ut. Kvinnan lägger ner sågen och tar ner motorsågen istället. Mannen börjar nu jämra sig rejält, vilket kvinnan märker. Hon bryr sig inte om det utan försöker få igång motorsågen som tjärvar lite i början. Den startar för att sedan stanna av, och så blir det några gånger. Men tillslut så går den igång på riktigt. Kvinnan stänger av den och lägger ner den på bänken och går fram till kameran. Hon trycker på “record”.

 

 

Behöver inga pekpinnar på själva skrivandet i detta läge tack. MVH 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Mitt tips är att det du har som inledningsscen läggs i mitten av historien, bygg upp spänningen. Börja med "Anna, en ung kvinna som blir förälskad i Amir". Presentera henne, ge henne en karaktär, jobb, yrke, fritidssyssla. Baka sen in Amir och hans manipulativa sidor. Tänk på manusets första tio sidor. Där skall vi som tittare få reda på vem/vilka och vad historien handlar om.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...