Jump to content

Walter

Members
 • Posts

  31
 • Joined

Walter's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Nu har du valt. Vad fick dig att välja JVC då jag själv står inför liknande bryderier. Canon eller JVC?
 2. Walter tackar för Pace´s intresse & engagemang!
 3. Hej och hallå, hoppas jag nu lägger min fråga i rätt tråd. Jag sitter & redigerar i Adobe Premiere Pro Cs5. Operativsystemet jag har är Win 7 Professional 64-bit. Jag har inget att klaga på, det funkar bra helt enkelt. Det jag inte är nöjd med är datorn i sig, då jag vill köpa upp mig vad gäller RAM och GHz. Funderar nu på att sälja av min dator med OS (Win 7 Professional ) och istället köpa en ny burk med Win 7 Home Premium 64-bit. Kan det bli så att Win 7 Home Premium plötsligt inte harmoniserar med Adobe Premiere Pro Cs5? Är det någon som har den erfarenheten, eller är jag bara allmänt nojig?
 4. Det här gillar jag. Du lägger fokus på människor som har något att berätta. Hoppas man framöver kan ta del av en färdig produktion, Walter håller tummarna!
 5. Har nu köpt kameran, sitter & leker lite fram och tillbaks för att lära mig. Blir nyfiken på det du skriver om 50 bilder/sek och snygga slowmotions. Är jag helt ute & cyklar, men på vilket sätt kan man göra för att få en snyggare slowmotion än att bara dra ner speeden? Glöm inte, jag är nybörjare.
 6. Tack för inputen Max, sitter med Win 7 64-bitars och (4-kärning cpu, tror jag) PPro CS5 och 4 gig i ram, så det skall väl fixa hyfsat till en början. Får väl uppgradera ramen efter hand, tack än en gång!
 7. Precis som rubriken antyder funderar jag på att köpa ny kamera. I dagsläget överför jag allt material från min Panasonic nv-gs 280 till Premiere Pro med DV-band och i realtid. Filerna som importeras blir .avi filer, vilket jag tyckt varit smidigt i redigeringen. Nu funderar jag på att köpa Panasonic HDC-SD600. Vilket format blir det när man för över filerna då? Funkar det i Premiere Pro? Hur många minuters filmande klarar man sig på om man har ett 2 gigabytes minneskort och filmar med bästa upplösning? Vilka är fördelarna med HDC kameran kontra nv-gs? Har inga ambitioner om att göra toksnygga filmer, vill bara helt enkelt prova nånting nytt än DV-band. Vad tror ni? Har surfat runt lite och i alla fall beslutat mig för att jag inte vill ha en HDD kamera. Vad tror ni?
 8. Hejsan, fick i uppdrag att redigera material som var filmat med en digitalkamera. Materialet var filmat i 30 fps och en .avi fil. Totalt fick denna 8minuters fil en storlek på på 2 gigabyte. När jag importerade filen i Adobe Premiere Pro för att redigera var det knappt så att bildmaterialet rörde sig, däremot gick ljudet utan problem. Vad kan ha blivit fel? Kan jag på något sätt konvertera från 30 fps till 25 fps? Moderator får väl flytta frågan till rätt tråd om jag är ute och cyklar, tack!
 9. Kan inte annat än att hålla med. För övrigt en riktigt bra produktion med alla filmens beståndsdelar. Som så många andra säger säger även jag, Keep up the good work!
 10. Börjar äntligen få lite styr på GreenScreen, kul som fa...
 11. vet inte om jag lägger mig i rätt tråd här, men känslan säger att jag gör det. Fnns det någon här som filmat en produktion med en Panasonic NV-GS280. Vore kul att se resultatet av det hela. Har själv en 280. Har sett på en hel del produktioner här på världens bästa "Forum". Många är riktigt riktigt bra, men det är inte alltid man vet med vilken kamera som det filmats med. Så har du filmat med en 280 vore det kul att se hur det blev, för visst skiljer det sig en hel del beroendes på vilken kamera du använder?
 12. Lite kortfilm innan man piper iväg till jobbet. Vilket härligt uppvaknande, kalasbra blir den första superlativen. Walter återkommer senare idag mer konstruktiv efter jobbet. Keep on...
 13. Ärligt talat visste jag inte själv från början åt vilket håll det skulle luta. Ville bara ut i skogen & filma. Nu har jag samt Jenny + David börjat utveckla det hela till en liten historia om uttråkade pojkar i meddelåldern som tröttnat på sina inrutade svenssonliv och söker spänning utöver det vanliga. Eftersom alla av oss inblandade är nybörjare så byter historien riktning från dag till dag, allt för att inte krångla till det för oss för saker vi inte behärskar vad gäller det filmiska och efterarbete. Vi har lite varit inne på på att blanda dokumentärt med fiktion, vi lär prova det i alla fall. Det är det som är det bra med video, kostar inte så mycket så man kan filma många omtagningar, långa sekvenser & prova sig fram. Imorgon blir det dags för interiöra scener, vilket skrämmer mig en aning, kan nada om ljussättning, men men, man lär av sina misstag. För övrigt tackar Walter Bassbucket för konstruktiv kritik. // Walter
 14. Nu skall det vara korrigerat. Gärna kritiska ögon från den som tittar, om ni nu gör det? // Walter
 15. Är inte rätt person att svara vad gäller det filmiska, men innehållet. Så MÄKTIGT och imponerande. Har ni inte betyget 5 i Gymnastik så säg mig vad majjen heter så styr jag upp det. Keep on...
×
×
 • Create New...