Jump to content

Java ex Machina

Members
 • Content Count

  1,903
 • Joined

 • Days Won

  3

Java ex Machina last won the day on March 27 2012

Java ex Machina had the most liked content!

Community Reputation

15 Good

1 Follower

Personlig information

Filmskapande

 • Influences
  Rod Serling, Douglas Adams, Neil Gaiman, Chuck Palahniuk, Bruce Lee
 • Gear
  Canon 7D
  50mm 1.2L
  85mm 1.2L II
  16-35mm 2.8L II
  Zoom H4N
  IGUS rail 150cm
 1. Vi har satt ihop ett tävlingsbidrag till ABCs of Death 2 som heter "M is for Metalhead!". För er som inte är bekant med ABCs of Death, så är det en antologiskräckfilm där 25st etablerade independentregissörer (bland annat Jason Eisner (Hobo with a Shotgun), Xavier Gens (Hitman, The Divide), Nacho Vigalondo (Timecrimes), Ti West (House of the Devil, The Innkeepers), Adam Wingard (You're Next)) från hela världen valts ut av arrangörerna till några av världens största genrefestivaler, och alla har gjort en varsin 3-minuterskortfilm baserad på ett ord som börjar på varsin bokstav i alfabetet.
 2. SVT har en satsning sen tre år tillbaka som heter Frizon, där de köper in en visning av några indepentfilmer.
 3. Missa inte MARIANNE på SVT 2 kl 22.45 ikväll!
 4. En grej som är bra med sponsring är att det blir jättelätt en snöbollseffekt. Om du får en sponsor, så blir det lättare och lättare ju fler du får, för då kan du säga till de nya att "de här företagen sponsrar oss redan". Men att få pengar tror jag inte på. Större chans att få pengar via crowdfunding.
 5. Skitsnyggt. Gör du loggdesign också eller bara animeringar?
 6. Inte dokumentärer, men långfilm. I min erfarenhet är det iaf svårt, om inte helt omöjligt till och med, att få pengar i sponsring. Däremot kan man få rabatterade priser (i vissa fall) eller låna saker.
 7. Skillnaden är stor i många fall. Tydligen är det samma licensavgift oavsett storleken på produktionen, så om Marianne och Harry Potter betalar lika mycket. Jag kan inte tänka mej att det är något som kommer att hålla i längden, priset måste ner om man ska få folk att köpa Blu-ray istället för DVD. Men jag har sett utgåvan som Njutafilms har gjort och är väldigt nöjd med den. Jag vet faktiskt inte hur mycket bättre ljud och bild en Blu-ray skulle ha. Det mesta är filmat med extremkort skärpedjup och det är en lågbudgetfilm så det är inte lika stor skillnad som den tidiga Bladerunner-utgåvan
 8. I alla kontrakt film- och TV-bolag har när det gäller licens av visningsrätt i ett sammanhang som ett TV-program finns en speciell paragraf om att det inte får visas i förlöjligande syfte. Självklart måste en Amerikansk TV-kanal skriva under ett sånt licensavtal om de vill visa något, så se till att en sån paragraf finns med.
 9. Ta vad du får och var glad för att du får pengar och exponering. Om det är ett YouTube-klipp kan det leda till hundratusentals eller miljontals klick.
 10. Inte i dagsläget, utan bara DVD. Licenskostnaden för att släppa en film på Blu-ray är såpass hög att vi riskerar gå back om vi gör det. Det kan dröja år innan den kommer dit, om den ens gör det. Det beror på hur bra vi säljer den på DVD.
 11. MARIANNE vann precis pris för Bästa Film på Mauvais Genre Festival i Tours (Frankrike)! Jag var där och presenterade filmen häromdan (kom hem sent igårkväll) men fick tyvärr göra tacktalet över Skype för publiken. Kul ändå. =)
 12. Nu börjar det dra ihop sej inför DVD-släppet. Den 11e kommer den ut som sagt, och finns att hyra på Hemmakväll, Filmkedjan och Lovefilm. Sen finns den att köpa från alla välsorterade återförsäljare som Rocks, Discshop, CDon, Movieline, Ginza, Webhallen, Buylando, SubDVD, etc etc. I helgen körde vi ett litet försläpp på Science Fiction-mässan i Göteborg där vi sålde signerade DVDer i Njutafilms/Studio S bås. Sammanlagt gick ungefär 100 DVDer på två dagar, vilket känns rätt schysst ändå. Har ingen referenspunkt där iofs, men iaf. Bilder därifrån och från skräckfilmsfestivalen i Alingsås i
 13. Jag stöter ständigt på det här i Adobe CS4. Såhär löser du det: Skapa ett nytt subtitle-spår, och sätt vänster marginal till 120 och höger till 600. Då har du inga problem. Om du redan skapat och lagt ut alla subtitles kan du exportera dem som ett text-dokument, skapa ett nytt spår med de inställningarna, sen importera text-dokumentet igen. Men det kan vara bra att gå igenom alla dialograder efteråt och kolla att radbytena ser bra ut.
 14. Det är för att du söker på köpfilm. Du måste klicka på hyrfilms-fliken först. Här är en direktlänk: Hemmakväll
×
×
 • Create New...