Jump to content

Julpynt Film

Members
 • Posts

  35
 • Joined

Personlig information

Filmskapande

 • Influences
  James Cameron, Steven Spielberg, Shane Dawson, Joe Penna, Morgan Freeman, Harrison Ford
 • Gear
  Nikon D90, Final Cut Pro, Final Cut Express, After Effects.
 • Interests
  Håll andan...göra film! Det hade ni inte väntat er va. Älskar även musik och träning.

Julpynt Film's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Hej, Ska köpa Canons 50mm 1,4 objektiv och även ett gråfilter. Vilken storlek ska det vara på filtret? Är det 52mm? /S
 2. Tja :) Funderar på att köpa en Canon 550d och kanske även Canon EF 50/1,4 USM. Är väldigt ny inom det här med skärpedjup och bländartal, men vad jag har förstått så ju lägre bländartal (vilket i detta fall är 1,4 eller hur?) så desto kortare skärpedjup. Är det även så att ju lägre bländartal desto bättre filmar kameran i mörker? Det verkar vara så att kortare skärpedjup ger lite mer av film-looken, så jag undrar ungefär vilket bländartal borde man satsa på om man vill ha ungefär samma typ av skärpedjup som i hollywoodfilmer? Är det 1,4 eller 2,8 eller vad är det? :) Tacksam för svar! :) Just ja, en fråga till, blir det mer filmkänsla om man har vidvinkelobjektiv?
 3. Då kan jag passa på att ställa en fråga, funderar nämligen också på att köpa en 550D. Om bländartalet på objektivet är lägre, blir det då bättre bild när man filmar på kvällen? Och tror ni att det medföljande EF-S 18-55/3,5-5,6 IS objektivet duger?
 4. Men kan de bevisa att det är det stycket man spelar? Om man spelar i en annan tonart så är det ju inte exakt samma låt :) Eller om man gör om låten litet, då är det ju inte heller samma låt, då liknar den ju bara den låten? :)
 5. Tja! Jo jag tänkte på en sak. Om man har en synth och spelar in sin egen version av någon låt, t. ex Mission Impossible, då kan det ju inte vara otillåtet att använda den låten i sin film? För då är det ju en själv som producerat låten, kan väl inte spela någon roll om det är samma toner? Tacksam för svar inom kort :) /Simon
 6. Som några av er kanske har hört så omkom Jackass-stjärnan Ryan Dunn i en bilolycka tidigt på måndagsmorgonen. Detta var enligt mig personligen en mycket stor förlust för Jackass-serien och jag tycker att han var en av de i gänget som tillförde mest. Jag tänkte bara att de som vill kan få posta en liten hälsning till Ryan. Det tycker jag galningen är värd. Vila i frid.
 7. Hej! I alla riktiga filmer när man ser människor som talar, så brukar man först se dem från en vinkel där de talar, sedan från en annan men deras munrörelser stämmer fortfarande perfekt med deras prat. Hoppas ni vet vad jag menar, kolla bara på vilken film som helst och ni fattar. Så, hur gör man detta med en kamera? Bör man först spela in hela "talet" i ena klippet och sedan får personen liksom mima till talet i nästa klipp? Sorry för amatörfråga men hoppas ni fattar vad jag menar! :) Tacksam för svar!
 8. På SVT Falun kör de åtminstone fortfarande med Avid, har även en kompis som jobbar som redigerare på TV4 i Stockholm och där kär de också med Avid. Men detta kan ju variera :)
 9. Ingen mer som har läst det? Behöver nämligen medhåll från andra innan jag ändrar något, alla har ju olika åsikter liksom :) Snälla läs :)
 10. Tja! Jo jag tänkte på en sak. Jim Carrey har ju en lite egen stil om man säger så. Han gör roliga miner, sjunger ut ord osv. Hur kommer det sig att han alltid har samma stil, i princip alla filmer han medverkar i? Jag menar, låter regissören honom köra sitt egna lilla race eller? Andra skådisar har ju i och för sig sin egna stil, men de brukar vara lite mer annorlunda beroende vilken film de är med i. Inte för att jag tycker att det Jim gör är dåligt, han är en av mina favvoskådisar, men hur kommer det sig att han alltid kör samma stil? :)
 11. Verkar riktigt lovande. Frågan är hur FCP X kommer att uppföra sig gentemot Avid? Någon som vet vad man borde satsa på?
 12. Tack för ordentlig feedback! Håller med på allt du säger faktiskt. Blev väldigt konstigt det där med vem som är huvudkaraktären. Får väl börja om på nytt så att säga :) Förstod att det skulle bli något med dramaturgin, är ju trots allt mitt andra manus så har inte lärt mig än :) Men nu har jag lite att göra i alla fall! Men jag vill fortfarande ha mer åsikter från andra! :) /S
 13. PS. Sången är inte helt bestämd än, får se om någon annan väljer musik :)
 14. Jag har handlat från både Mapont och Eksons och äger två exemplar av masken "Sam Smarty", som den heter på Mapont. Sjukt nöjd är jag. Haft så mycket roligt med dessa masker, och priset är helt obegripligt. Vilket kap! Rekommenderas starkt!
×
×
 • Create New...