Jump to content

StenR

Members
 • Posts

  3,005
 • Joined

 • Days Won

  4

StenR last won the day on July 29 2015

StenR had the most liked content!

1 Follower

Personlig information

Filmskapande

 • Influences
  Donnie Darko, Butterfly Effect, Blade Runner, Memento
 • Gear
  Canon 550D, Canon HV20
 • Interests
  Kortfilm, piano, datorer

StenR's Achievements

Grand Master

Grand Master (14/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

15

Reputation

 1. Jag tycker den funkar jättebra visuellt och med musiken. Själva trailern är i sig lite lång men den håller intresset upp, däremot så är en minut eftertexter när vi redan fått reda på det vi vill veta helt onödigt. Detaljer: Typsnittet med texten "Genom" i början är lite tunn för att funka bra på en liten skärm. Stjärnorna som rör sig mot slutet ser lite billiga ut.
 2. Det är fina bilder och inget fel på titeln i sig, men bara de och trumslagen hjälper inte att få in en känsla hos tittaren. Förstår att det är lågbudget med novelltrailers men jag tycker inte att turist-flygbilder och omslagsbilden räcker. Efter den inledande miljöetableringen vore det bra med klipp som utnyttjar trummans rytm, några bilder på händer som slår på en trumma och några till närbilder som kan hjälpa till att förstå vad novellen handlar om. I förra trailern hade du en mer spännande omslagsbild som matade fantasin, här krävs det mer hjälp för att förstå.
 3. En annan billig lösning på det avståndet är trådmyggan Rode smartlav+ med adapter och förlängningsladd för att koppla in direkt i kameran. Skickat från min FRD-L19 via Tapatalk
 4. Det inte är lätt att få en shotgun + ett trådlöst system med den budgeten. (behöver du verkligen 2 myggor?). Röde Link Filmmaker Kit kostar 3995kr men det klarar bara av en mygga. Med en Sony AX33 så kan du få in antingen två Filmmaker Kit eller ett kit + en Sony shotgun med adapter (XLR-K2M).
 5. Videomic Pro är bra och riktad. Se bara till att få den nyaste modellen med upphängning från Rycote.
 6. Skräck, demoner, lite Lovecraft. Jo, det verkar intressant. Rent tekniskt tycker jag klipp 2 (elden) skulle komma senare.
 7. 2.39:1 är visst nuvarande Cinemascope-standard (sen 1970!). Det förklaras i kommentarna till filmen som att det behövdes mellanrum mellan filmrutorna så att inte ljus skulle spilla över när man klippte. Sen att TS får pyttesmå bars från Cinema 4K är något som faktiskt inte förklaras i filmen, att teve-standarden UHD av någon anledning är 3840x2160 medan Cinema 4K är 4096x2160. För mig låter det som om biostandarderna 2K och 4K är gjorda av en dataingenjör (2K=2048 och 4K=4096). Att klaga på att UHD inte är riktig 4K tycker jag är ett slöseri med tid, gör som presentatören säger och fyll de rutor du har med ett bra innehåll istället.
 8. Och IMAX i vissa scener.
 9. Lightworks är bara gratis om du nöjer dig att exportera i 720p mp4, med full export i HD/4k/fler format kostar det från 270kr/mån till en utköpt version på 4.500kr. Resolve 12 är gratis, och Resolve 12 Studio kostar just nu bara 5495kr för Mac (om du handlar i App Store, gratisversionen finns där också).
 10. Japp, nu fattar jag, studenter har rabatt 12 månader, betalt i förskott eller per månad. Avtal är väl avtal men jag tog det säkra före det osäkra och betalade i förskott (Adobe kollar visst behörigheter efter 6 mån) vilket dessutom ger 2 gratismånader just nu. Fick precis mitt Mecenatkortet med studentnumret på, och har du studentmall till ett universitet så är det också enklare att beställa. Tack, Max!
 11. Vaf... Här har man blitt student ett halvår och så när jag vill ta del av studentrabatten på månadsavgiften för Creative Cloud så får jag bara alternativ för att betala för ett helt år. Är det någon som har lyckats betala per månad som student?
 12. Suck. Som om inte Adobe har haft betaversioner av El Capitan sedan dag 1? Kanske inte läge att också uppdatera till Windows 10 på min stationära dårå? ;)
 13. Det här kanske: https://helpx.adobe.com/premiere-pro/kb/features-presets-missing-premiere-pro.html
 14. Använder den här från Buttericks. Duger för vad den gör. Komplettera med kritor för 19:90 på ICA. Filmklappa och tillbehör köper du hos Butterick's
 15. Shutterstock har massor, kostar en liten eller större slant, men du kan ladda ner med vattenmärke först för att prova hur bra det passar. Här är ett exempel jag hittade: SANTA MONICA, CALIFORNIA - CIRCA 2014 - A Car Travels Along A Street At Night In Santa Monica, California As Seen Through The Rear Window. Stockvideoklipp 9169370 - Shutterstock Annars får du helt enkelt filma själv genom bakrutan på en bil.
×
×
 • Create New...