Jump to content

damtralla

Members
 • Posts

  130
 • Joined

Personlig information

 • City
  Västerås
 • Job/title
  Student
 • Name
  Fredrik

Filmskapande

 • Influences
  American beauty
 • Interests
  Foto och film

damtralla's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Tack så mycket. Jag skall genast ta tidsmaskinen och åka tillbaka till igår när castingen var. Den gick för övrigt hyffsat. Vi har iallafall valt skådis nu.
 2. På återseende kära formumsiter! Jag håller på med en film utan repliker. Eller rättare sagt; det finns faktistk en replik, men den sägs av en statist, så det är inte någon som ska castas som ska säga den. Så hur gör jag då? Jag och Wallin tänkte att vi kanske skulle låta skådespelaren vara "in charackter" under hela provspelningen. Medans vi intervjuar honom. Antagligen som karaktären. Fattar ni? Vad tycks om det förslaget? Har ni något bättre att komma med? :D Karaktären är för övrigt en deppig och självmordsbenägen filur.
 3. Hmm... vafan hette ställlet... Jag vet. Dom var på LLB-mässan... Men jag har glömt, så det är väl till föga hjälp... Jag tror faktiskt att endast elden kan bli riktigt bra! Jag tycker du inte ska ha blåfilter! Det handlar inte om smaksaken, det handlar om att det blåa passar när man inte har någon ljuskälla, men när ljuskällan är ELD (Dvs rött och organge) kommer det se FEEETTTT B ut om det finns massa blått i bilden. Och om du ska filma på dagen. Gör inte bondmisstaget, att man i något klipp ser väldigt tydligt att det är dag, fasst det var natt i förra... Jag blir väldigt ledsen och besviken när jag ser sånt :)
 4. Det låter synnerligen skumt. Går det att exponera manuellt? Såfall kan du ju testa detta. Eller stänga av "gain" om den är påslagen.. För man ska ALDRIG ha gain på! Det var nog det enda vettiga jag lärde mig om video under mina gymnasieår...
 5. (Får jag fråga vart du köper film? Du kan ju PM:a mig med svar..) Märker samma sak med stillbildskameror. Ju mer vidvinkligt objektivet är, destu ljusare anser kameran att motivet är. Ganska logiskt faktiskt. Men jag vet inte om detta har något med resultatet att göra? Blir bilden ljusare om du har på 17mm och mörkare med full tele, fasst du har samma löjusförhållanden och samma inställning? Någon som vet?
 6. Typ som jättestora färjade pixlar menar du? Som lixom löser upp bilden och flyttar på sig? Såfall kan det vara fel på antingen kameran eller bandet. Prova byta band. Om inte det löser sig, lämna in den.
 7. Bidragssystemet är inte det bästa, men det är det bästa som svergie har. Svergie verkar inte ha det som krävs för att få kapitalism att funka verkar det som. Det blir ju mer och mer bidrag till oss nybörjare inom film dock.
 8. [citat=lilla_farbrorn]Vad andra världskriget hade med filmen att göra vet jag inte. Kändes lite för omotiverat och långt. [/citat] Inget, det var det som hände under andra världskriget som var viktigt. Och om du ska klaga på att dom använde andra världskriget och inte något annat, då det inte var nödvändigt, ja då kan du klaga på ungefär 20 andra filmer, varav 90% som kommer från de underbara USA som gör så otroligt bra filmer och har så Coolt språk.. Dialogen var förvåndasvärt bra, men haltade på vissa ställen. "Men hallå, sluta kasta trädgårdstomtar på mig" lät väldigt tillgjort. Samt när de överförklarade att det var Gerad beckert som fick dem att flytta dit. För att i nästa scen förklara det på ett mycket bra sätt, varför!? OH WHY?! tog de inte bort scenen innan!? Och snälla, döm inte en film från en trailer! Ofta så är filmen bra om trailern är dålig och vise versa. Trailers suger. Hoppas dock att skådespelarna fortsätter få jobb, trots den dåliga insatsen i denna film. För övning ger färdighet har jag hört... Och flera av dem har talang, om än något oslipad.
 9. Recention: Kan inte säga så många avancerade saker som filmkrönikegubben sa. Men han snackade mest skit. Vill mest säga att den var väldigt annurlunda, påde gämfört med tidigare svensk film och utländsk vampyrfilm. Fin plottwist i slutet, något som man aldrig ser här i svergie annars. Alltså: En enorm färgklick som värkligen gav kedjan i det svenska filmmönstret en rostig länk (possitivt menat alltså). Jag vill se fler sånahär! Men om den var särskillt "bra" skulle jag nog inte säga. Dåligt eller skiftande skådespeleri, BÅDE för lite och för mycket förklaringar. Kass regi, i allafall på en scen, där det syndes väldigt tydligt... (tänker på polisernas lugn under festen) Replikerna var relatift väldigt bra. Gämfört då med andra svenska "actionfilmer". Väldigt sevärd! Mycket rolig. Kommer dock med lite konstruktiv kritik: Skuggorna borde varit mycket mörkare! Samt, skaffa bättre skådespelsletare och ljussättare. (Hoppas att upphovspersonerna läser detta.....) ps. Bästa vampyrtolkningen på länge! ds.
 10. HAr kollat på clas ohlson, men dom har ju bara stora whiteboards.
 11. [citat=barnholdt]Ok, någon som har en länk till en trailer eller något för denna film som ska vara en milsten i svensk filmhistoria?[/citat] Obelisk! Mil-obelisk!:) Jag ska recensera filmen i denna tråd antingen senare ikväll, eller imorn. Om jag inte glömmer bort det.. :(
 12. Tummen upp för Nemo!! Råkade dubbelposta. Skyller på forumfel/browserfel. Såhär skriver iaf krockis i den andra posten: "var på premiärfesten i malmö där teamet presenterade filmen. de har gjort ett bra jobb och jag tycker att den förtjänar mer uppmärksamhet än vad den har fått. filmen var riktigt bra med tanke på omständigheterna. man kan ju klaga en del på marknadsföringen, en film säljer sällan sig själv, speciellt inte när du har ord som vampyr och svensk i samma mening. det borde de har jobbat mer på. branschfolken visste om filmen sedan länge men den har inte nått ut i media i stort. kan ju vara lite dumt att promota en film under Os. finns väldigt lite tv-tid som folk lägger på annat och när os är slut så kommer det säkerliggen många nya filmer."
 13. argh damn, dubbelpost. Sorry. Blev lite krångel, trodde den första tråden faktiskt skapades, men det gjorde den tydligen.
 14. Premiären är imorgon, if you do not mind my good sir! :) Om man räknar bort den på gbg:s filmfestival... eller?
 15. damtralla

  Prison Break

  Kan ju säga till er losttvivlare att det blir bättre! avsnitt 12-14 är aasspännande!! och det lär inte stanna där. Ska samla ork och börja kolla på prisonbreak... men jag tvivlar på att det är nå bra.
×
×
 • Create New...