Jump to content

Kent_

Members
 • Content Count

  39
 • Joined

Community Reputation

10 Good

Personlig information

 • City
  Umeå
 • Job/title
  Universitetslärare och forskare i pedagogik
 • Name
  Kent Löfgren

Filmskapande

 • Gear
  Canon 5D Mark2, Panasonic HC-X920, Roland R26 och Premiere Pro CC.
 • Interests
  Datorspel, gitarrer och webbutveckling.
 1. Kanske kan sänkas lite, jag vet inte. Det är i alla fall inte tokhögt, enligt mig. En annan variant är att ha lite lägre volym och gradvis öka till denna nivå (som i testfilmerna) vid klimax.
 2. Annorlunda och bra = fångar tittaren. Toppenprodukt!
 3. Menar du inne i Premiere? Kvaliteten på det man kollar på inne i Premere kan man ändra om man vill. (Dvs upplösningen på "program monitor", fönstret i den övre högra halvan.) Eller menar du slutprodukten (den exporterade filmen)?
 4. Jag är ingen expert men det låter som att knepet, i ditt fall, är att använda Bezier-kurvor/punkter.
 5. Jag har ingen erfarenhet av exakt det du vill göra, men jag påminner ändå om reddit.com och alla underavdelningar, sub-reddits, som finns där. Jag skulle försöka hitta en eller ett par subreddits som handlar om filmer generellt sett, exempelvis: https://www.reddit.com/r/ShortFilm Där kan man visa andra vad man har skapat. Dessutom, din film handlar antagligen om något specifikt, tex. "flygplan" eller "kontor" eller whatever. Då finns det kanske subreddits som fokuserar just detta? Leta och se vad du kan hitta. Exempelvis: https://www.reddit.com/r/Nordiccountries om din film handlar om de nord
 6. Ser bra ut. Det första jag tänkte på, var: när du står med gitarren och sjunger, kanske två växlande kameravinklar kan vara ett alternativ (istället för bara en)? Tillhandahålla mer information om låtarna och spelandet, dvs. ackord/noter, tonarter, gitarrmärke, strängar, plektrum, ja, sånt som nybörjargitarrister kanske vill veta? Bara några lösryckta tankar från mig. Annars, jobba bara vidare i samma coola stil så ökar tittarsiffrorna garanterat.
 7. Låt mig säga så här, det går itne att sluta titta... man vill veta hur historien ska utveckla sig. Det är ett gott tecken på att du har lyckats skapa en bra film. bra jobbat!
 8. Jag är nyfiken på ritandet. Är det tecknat för hand via datormusen eller har du ett sånt där speciellt ritbord, vad heter det... Wacom platta? Kan så lite om sånt där. Du får gärna berätta mer om tekniken, hur du spelar in mm.
 9. Jag har testat att sända live (med en enkel webbkamera) via YouTube: Detta kräver dock att man har ett verifierat YouTube-konto och att man aktiverar funktionen Live Streaming "inne" i sitt konto. Har även testat att sända live via Twitch: http://www.twitch.tv/loffysdomain/c/5772077 Det är dock mer komplext, eftersom jag använder en specifik mjukvara (som heter https://www.xsplit.com) för att sända från webbkameran till Twitch. Sammanfattningsvis, jag rekommenderar YouTube.
 10. Bilder från inspelningen av dem senaste Star Wars filmen. http://imgur.com/gallery/MZznn Tyvärr vet jag inget om vilka märken/modeller det handlar om på bilderna.
 11. Jag har en Panasonic HC-X920 och den funkar bra för min del då jag mest spelar in och producerar för webben (YouTube). Panasonic HC-X920 har max storlek 1920x1080 som du vet och det räcker för mig. I denna film fångade jag ljudet med en Rode VideoMicX: https://www.youtube.com/watch?v=OcElGhFRsJ8 (det är dock mest musik tyvärr och inte så mycket miljöljud) I denna film fångade jag allt ljud med hjälp av en extern digital inspelare (Roland R26): Slutligen, i detta exempel använde jag en mygga (Sennheiser G3): (Använder också extra beslysning/lampor i denna scen.) När jag har
 12. Hej! Det finns en ny knapp på Timeline Panel för att Link/Unlink alla klipp på tidslinjen. Jag tror att denna knapp är en relativt ny grej, som kom nyss (med en av de senaste uppdateringarna). Jag skulle kolla om den råkar vara "påslagen" just nu, och om det är den som ställer till det för dig.
 13. Ibland upprepades viss information, men det kanske bara är jag som känner så. I övrigt mycket imponerad. (Blir sugen att handla, vilket är ett gott tecken på filmens genomslagskraft.) Det där du säger om Blender stämmer också. Grafiken är perfekt tycker jag.
 14. Tack för tipset om Panasonic Lumix DMC-GH4. Fann en sida som beskriver hur man kan använda canonobjektiv till Panasonic Lumix DMC-GH4: How to use Canon EF lenses on the Panasonic GH4
×
×
 • Create New...