Jump to content

Kent_

Members
 • Posts

  39
 • Joined

Everything posted by Kent_

 1. Kanske kan sänkas lite, jag vet inte. Det är i alla fall inte tokhögt, enligt mig. En annan variant är att ha lite lägre volym och gradvis öka till denna nivå (som i testfilmerna) vid klimax.
 2. Annorlunda och bra = fångar tittaren. Toppenprodukt!
 3. Menar du inne i Premiere? Kvaliteten på det man kollar på inne i Premere kan man ändra om man vill. (Dvs upplösningen på "program monitor", fönstret i den övre högra halvan.) Eller menar du slutprodukten (den exporterade filmen)?
 4. Jag är ingen expert men det låter som att knepet, i ditt fall, är att använda Bezier-kurvor/punkter.
 5. Jag har ingen erfarenhet av exakt det du vill göra, men jag påminner ändå om reddit.com och alla underavdelningar, sub-reddits, som finns där. Jag skulle försöka hitta en eller ett par subreddits som handlar om filmer generellt sett, exempelvis: https://www.reddit.com/r/ShortFilm Där kan man visa andra vad man har skapat. Dessutom, din film handlar antagligen om något specifikt, tex. "flygplan" eller "kontor" eller whatever. Då finns det kanske subreddits som fokuserar just detta? Leta och se vad du kan hitta. Exempelvis: https://www.reddit.com/r/Nordiccountries om din film handlar om de nordiska länderna. Reddit är ett ställe där många hänger, nya grejer presenteras och sevärda saker uppmärksammas och får spridning.
 6. Ser bra ut. Det första jag tänkte på, var: när du står med gitarren och sjunger, kanske två växlande kameravinklar kan vara ett alternativ (istället för bara en)? Tillhandahålla mer information om låtarna och spelandet, dvs. ackord/noter, tonarter, gitarrmärke, strängar, plektrum, ja, sånt som nybörjargitarrister kanske vill veta? Bara några lösryckta tankar från mig. Annars, jobba bara vidare i samma coola stil så ökar tittarsiffrorna garanterat.
 7. Låt mig säga så här, det går itne att sluta titta... man vill veta hur historien ska utveckla sig. Det är ett gott tecken på att du har lyckats skapa en bra film. bra jobbat!
 8. Jag är nyfiken på ritandet. Är det tecknat för hand via datormusen eller har du ett sånt där speciellt ritbord, vad heter det... Wacom platta? Kan så lite om sånt där. Du får gärna berätta mer om tekniken, hur du spelar in mm.
 9. Jag har testat att sända live (med en enkel webbkamera) via YouTube: Detta kräver dock att man har ett verifierat YouTube-konto och att man aktiverar funktionen Live Streaming "inne" i sitt konto. Har även testat att sända live via Twitch: http://www.twitch.tv/loffysdomain/c/5772077 Det är dock mer komplext, eftersom jag använder en specifik mjukvara (som heter https://www.xsplit.com) för att sända från webbkameran till Twitch. Sammanfattningsvis, jag rekommenderar YouTube.
 10. Bilder från inspelningen av dem senaste Star Wars filmen. http://imgur.com/gallery/MZznn Tyvärr vet jag inget om vilka märken/modeller det handlar om på bilderna.
 11. Jag har en Panasonic HC-X920 och den funkar bra för min del då jag mest spelar in och producerar för webben (YouTube). Panasonic HC-X920 har max storlek 1920x1080 som du vet och det räcker för mig. I denna film fångade jag ljudet med en Rode VideoMicX: https://www.youtube.com/watch?v=OcElGhFRsJ8 (det är dock mest musik tyvärr och inte så mycket miljöljud) I denna film fångade jag allt ljud med hjälp av en extern digital inspelare (Roland R26): Slutligen, i detta exempel använde jag en mygga (Sennheiser G3): (Använder också extra beslysning/lampor i denna scen.) När jag har filmat klart, flyttar jag minneskortet från X920 till min stationära PC (kopierar över råfilmerna till hårddisken på PCn) och redigerar i Premiere Pro CC. Jag gillar min X920 eftersom den är enkel att använda, funkar bra för de simpla filmer jag producerar. Önskar bara att jag hade mer tid över för att jobba med detta :-)
 12. Hej! Det finns en ny knapp på Timeline Panel för att Link/Unlink alla klipp på tidslinjen. Jag tror att denna knapp är en relativt ny grej, som kom nyss (med en av de senaste uppdateringarna). Jag skulle kolla om den råkar vara "påslagen" just nu, och om det är den som ställer till det för dig.
 13. Ibland upprepades viss information, men det kanske bara är jag som känner så. I övrigt mycket imponerad. (Blir sugen att handla, vilket är ett gott tecken på filmens genomslagskraft.) Det där du säger om Blender stämmer också. Grafiken är perfekt tycker jag.
 14. Tack för tipset om Panasonic Lumix DMC-GH4. Fann en sida som beskriver hur man kan använda canonobjektiv till Panasonic Lumix DMC-GH4: How to use Canon EF lenses on the Panasonic GH4
 15. Helt OK! Både musk och film är sjyst. Angående den roterade bilden (roterad/beskuren): Roteringen i sig är bra men efter ett tag reagerade jag och tänke "ska de inte variera roteringen snart?". När personen vandrar runt i hamnen, sparkar förstrött i marken (avståndsbild), får jag intrycket av att han är "liten". Dvs det blir en diskrepans mellan bilden (en liten man) och sångtexten (a big man). Men jag är lite trög ibland. Kanske har jag mnissuppfattat något :-)
 16. Hej! I denna video, som riktar sig till nybörjare, visar jag de ställen där jag hittar ljudeffekter som kan användas kommersiellt: Sammanfattningsvis fyra källor: GRATIS freesound.org youtube.com/audiolibrary/soundeffects KOSTAR Adobe Auditions inbyggda ljudbibliotek sounddogs.com Hälsningar Kent
 17. Jag är inget proffs men om jag skulle göra detta skulle jag utgå ifrån det faktum att musik har mycket energi. Visst är det denna låt som ska användas? Eller har jag missat något?) Av detta följer att klippen gärna får vara energirika, dynamiska. Givetvis får det inte gå för långt, men just nu känns det som att musiken lever sitt eget liv och det visuella är delvis frånkopplat. Tl dr: kortare klipp, och klipp i takt till musiken, och använda olika knep för att skapa energirika/dynamiska klipp (ta bort några frames här och där, blanda olika sekvenser) osv. Jag har svårt att förklara vad jag menar tyvärr. Hoppas det gav lite input i alla fall. Uppskattar att du delar med dig av ditt projekt som är work in progress. | Kent.
 18. Mitt svar är att jag tyckte det var skakigt, men inte mycket. Är dock inget proffs. Antar också att svaret beror på vad inspelad film ska användas till.
 19. Hej! Här är min video där jag beskriver mina favoritställen för musik som kan användas kommersiellt: inklusive legenden Kevin MacLeod. Hälsningar Kent
 20. Jag är också nybörjare och jag köpte tre _begagnade_ filmlampor, kvalitetsmärke (Dedolight, modell DLH-4), billigt, och det har funkat bra för mig. Om det är en bra tillverkare, kan detta kanske vara ett alternativ? För oss med låg budget. Mina lampor är inte LED. De blir lite heta, men det är bara att undvika att ta på dem :-) De avger ett perfekt ljus. Starkt och intensivt, lätt att rikta och arbeta med. Har aldrig arbetat med LED.
 21. Jag tycker det ut att vara helt OK på min dator (Firefox). Lagomt snabb panorering, skarp och bra bild.
 22. YouTube inriktar sig just nu, som ni säkert vet, på att stötta kanaler som fokuserar på barn (YouTube Kids). Detta ligger med andra ord rätt i tiden om ni vill växa på YouTube.
 23. Jag tycker att speciellt titellåten var en suvären hyllning till denna genre och gjord i riktig James Bond-anda.
 24. Ett sätt att skapa en röd tråd vore att nyttja vattnet. Han kan göra något med vatten i början, för att avslutningsvis böja sig ned och vidröra vattnet vid sjöns strand samtidigt som han blickar ut över sjön. Bara en idé. En annat knep vore att låta karaktären förändras under filmens gång. Som de påtalat i inlägg ovan, idag finns det liksom ingen story i filmen. En tredje sak som jag tänkte på var att musiken var aning hög när den startar 0:39. I övrigt ett mycket bra arbete, tack för att du delar med dig.
×
×
 • Create New...