Jump to content

Lordben

Members
 • Posts

  26
 • Joined

 • Days Won

  1

Lordben last won the day on August 8

Lordben had the most liked content!

Lordben's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

11

Reputation

 1. Trodde den här tråden skulle få.. en lite mer eldig mer respons, haha. Men tack för era svar :)
 2. Hej! Bor i en medelstor svensk stad där det allmänna kulturintresset är nästintill pinsamt. Så har bestämt mig för att flytta till antingen Göteborg eller Stockholm. Vilken stad är bäst ur en filmskapares perspektiv? Vad skiljer städerna åt? Har hört att Göteborg satsar mer på spelfilm medans Reklam/musik-videos regerar i Stockholm. Lite sådana grejer. Bara rent spontant vad har ni för tankar? Sen så har jag vänner och bekanta i båda städerna så vi kan glömma den biten och fokusera mer på film och vad man har för möjligheter. Tack på förhand :)
 3. Har insett att det inte går och komma mycket längre än där jag är nu här ute på landet (Skövde). Har gjort kortfilmer, kommunfilmer, musikvideos och företagsfilmer. Inser också att dom här filmerna inte leder mig närmare mitt mål, vilket är att regissera långfilmer och att kunna försörja mig. Så det nästa naturliga steget vore ju att ge sig in i reklambranshen, enklare sagt än gjort. Hur går man egentligen tillväga? Är det ett måste att flytta till en större stad? Hur får jag ett produktionsbolag att ha mig på sin radar? Tacksam för svar eller bara generell feedback.
 4. Lordben

  Drönarregler

  Hej, har precis beställt en drönare men tycker reglerna känns lite luddiga. Vid en snabb google-sökning så framgår det att man inte behöver tillstånd vid hobby-flygning, flyger man professionellt så är det en annan femma. Så långt är jag med. Men reglerna skulle ju ändras, och dom flesta artiklarna är ganska gamla. Någon som vet vad som gäller i dagsläget? Finns det något relevant svenskt forum man kan följa? USA verkar ju redan ha etablerat dom nya reglerna: http://nofilmschool.com/2016/08/new-faa-unmanned-aircraft-system-rules-take-flight Tack på förhand.
 5. Vet ej.. känns lite halvseriös. Är det nån här på voodoofilm som går där? Som kanske kan ge en beskrivning av utbildningen?
 6. Hej! Min flickvän funderar på att flytta till Stockholm för att plugga och jag vet inte hur jag ställer mig inför det. Jag har nämligen startat ett eget produktionsbolag här i Skaraborgstrakten så jag känner inget vidare behov utav filmskola, det vore isånnafall för att skapa kontakter. Jag har dock svårt att se mig bo i Stockholm om 10år, så då är dom kontakterna inte värt mycket. Men å andra sidan görs nästa all kvalitésfilm i storstäderna, så det känns nästan som att man måste bo i en storstad för att lyckas. (Målet är att få regissera långfilmer) Vad tror ni? Hur har dom andra framgångsrika regissörerna gått tillväga?
 7. Hej, jag under om man ska köpa ett Gråkort på 12% eller 18%? Anledningen till varför jag frågar är för att jag ska spela in en film på en Sony f-3:a (S-LOG) och då bör midtonerna ligga emellan 30-40 IRE. Så beroende på vilket kort jag köper så kommer alltså jag få olika resultat.. korrekt?
 8. Tror det var 6 min om man filmade i RAW med 64g-kort, något längre i prores. Har jag en dator till hands + två kort så klarar jag mig. Ibland kan ett naturlig brejk höja kvalitén, om vi inte snackar filmning av ett live-event då :)
 9. Ok, då vet jag! Tack för hjälpen! :)
 10. Jag tänker då främst på dessa två: Blackmagic Design URSA Mini 4.6K Digital CINECAMURSAM46K/EF B&H Rokinon Xeen 24mm T1.5 Lens for Canon EF Mount XN24-C B&H Photo
 11. Tack för ditt svar! Det har ju kommit en del filmlinser med EF-mount t.ex. Canon CN-E och som jag nämnde XEEN, men som du skriver så är ju PL-mounten rejälare.. Hur är det med bildkvaliteén, blir det någon skillnad om man har exakt samma lins fast olika mount´s?
 12. Som rubriken lyder.. Vilken mount bör jag välja? Med EF-mount så blir det billigare och jag får mer variation, men om jag bestämmer mig för att hyra/köpa objektiv så blir jag begränsad. Har tittat lite på Samyangs Xeen serie, och jag undrar då om det blir någon skillnad om jag köper EF-Cameran + EF-mounten än om jag väljer att gå med PL-versionerna? En PL-mount sitter ju lite närmare sensorn.
 13. Hm, LED + paraply låter som en förnuftig setup! Du har inga bilder att dela med dig av? När jag skrev "resultatet av en redhead" så menade jag att jag tycker ljuset fördelas så fint på ansiktet, är osäker på om man kan uppnå samma resultat med en LED (mest för att jag inte sett det hända, men sen så använder folk inte softboxes/paraply på sina LED`s av nån anledning) Dom LED-lamporna jag har kollat på är Aputure lightstorm och Litepanel Astra. Aputure verkar ha en simplare layot (kan ställa in vitbalansen exakt) Litepanel Astra har jag hört mycket gott om, dock är den lite dyrare och krångligare. Men du får gärna komma med förslag, är all ears!
 14. Tack för alla svar, blir dock inte mycket klockare.. det är en djungel därute. Tror det lutar mot LED paneler ändå, dom redheadsen jag använt är 7/10 alldeles för starka för att det ska kännas smidigt (även om jag gillar ljuset). Har nån utav er provat sätta på en softbox eller ett paraply på en LED-lampa? Hamnar resultatet isånnafall nånstans i närheten av en Redhead?
 15. Hej, ska köpa mina första filmlampor och behöver någonting relativt billigt (5000-15:000kr). Har kollat en del på LED-lampor men jag måste faktiskt säga att ljuset inte ser nån vidare bra ut.. Jag "lekte" lite med en led-lampa efter en semiprofessionell filminspelning och kunde inte ens få till den där Rembrandt-traingeln. https://www.google.se/search?q=rembrandt+triangle&biw=1920&bih=845&site=webhp&source=lnms&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAGoVChMIvJye9d7jyAIVCUgUCh1Q6wIO&dpr=1 Så nu har jag vänt blicken mot lite mer traditionelle ljus-kit såsom Redheads och Blondie. Är jag fel ute med LED-sen eller bör jag köra på de traditionella?
×
×
 • Create New...