Gå till innehåll

Julpynt Film

Medlemmar
  • Inlägg

    35
  • Blev medlem

Allt postat av Julpynt Film

  1. Hej, Ska köpa Canons 50mm 1,4 objektiv och även ett gråfilter. Vilken storlek ska det vara på filtret? Är det 52mm? /S
  2. Tja :) Funderar på att köpa en Canon 550d och kanske även Canon EF 50/1,4 USM. Är väldigt ny inom det här med skärpedjup och bländartal, men vad jag har förstått så ju lägre bländartal (vilket i detta fall är 1,4 eller hur?) så desto kortare skärpedjup. Är det även så att ju lägre bländartal desto bättre filmar kameran i mörker? Det verkar vara så att kortare skärpedjup ger lite mer av film-looken, så jag undrar ungefär vilket bländartal borde man satsa på om man vill ha ungefär samma typ av skärpedjup som i hollywoodfilmer? Är det 1,4 eller 2,8 eller vad är det? :) Tacksam för svar! :) Just ja, en fråga till, blir det mer filmkänsla om man har vidvinkelobjektiv?
  3. Då kan jag passa på att ställa en fråga, funderar nämligen också på att köpa en 550D. Om bländartalet på objektivet är lägre, blir det då bättre bild när man filmar på kvällen? Och tror ni att det medföljande EF-S 18-55/3,5-5,6 IS objektivet duger?
  4. Men kan de bevisa att det är det stycket man spelar? Om man spelar i en annan tonart så är det ju inte exakt samma låt :) Eller om man gör om låten litet, då är det ju inte heller samma låt, då liknar den ju bara den låten? :)
  5. Tja! Jo jag tänkte på en sak. Om man har en synth och spelar in sin egen version av någon låt, t. ex Mission Impossible, då kan det ju inte vara otillåtet att använda den låten i sin film? För då är det ju en själv som producerat låten, kan väl inte spela någon roll om det är samma toner? Tacksam för svar inom kort :) /Simon
  6. Som några av er kanske har hört så omkom Jackass-stjärnan Ryan Dunn i en bilolycka tidigt på måndagsmorgonen. Detta var enligt mig personligen en mycket stor förlust för Jackass-serien och jag tycker att han var en av de i gänget som tillförde mest. Jag tänkte bara att de som vill kan få posta en liten hälsning till Ryan. Det tycker jag galningen är värd. Vila i frid.
  7. Hej! I alla riktiga filmer när man ser människor som talar, så brukar man först se dem från en vinkel där de talar, sedan från en annan men deras munrörelser stämmer fortfarande perfekt med deras prat. Hoppas ni vet vad jag menar, kolla bara på vilken film som helst och ni fattar. Så, hur gör man detta med en kamera? Bör man först spela in hela "talet" i ena klippet och sedan får personen liksom mima till talet i nästa klipp? Sorry för amatörfråga men hoppas ni fattar vad jag menar! :) Tacksam för svar!
  8. Julpynt Film

    Mac redigering

    På SVT Falun kör de åtminstone fortfarande med Avid, har även en kompis som jobbar som redigerare på TV4 i Stockholm och där kär de också med Avid. Men detta kan ju variera :)
  9. Ingen mer som har läst det? Behöver nämligen medhåll från andra innan jag ändrar något, alla har ju olika åsikter liksom :) Snälla läs :)
  10. Tja! Jo jag tänkte på en sak. Jim Carrey har ju en lite egen stil om man säger så. Han gör roliga miner, sjunger ut ord osv. Hur kommer det sig att han alltid har samma stil, i princip alla filmer han medverkar i? Jag menar, låter regissören honom köra sitt egna lilla race eller? Andra skådisar har ju i och för sig sin egna stil, men de brukar vara lite mer annorlunda beroende vilken film de är med i. Inte för att jag tycker att det Jim gör är dåligt, han är en av mina favvoskådisar, men hur kommer det sig att han alltid kör samma stil? :)
  11. Verkar riktigt lovande. Frågan är hur FCP X kommer att uppföra sig gentemot Avid? Någon som vet vad man borde satsa på?
  12. Tack för ordentlig feedback! Håller med på allt du säger faktiskt. Blev väldigt konstigt det där med vem som är huvudkaraktären. Får väl börja om på nytt så att säga :) Förstod att det skulle bli något med dramaturgin, är ju trots allt mitt andra manus så har inte lärt mig än :) Men nu har jag lite att göra i alla fall! Men jag vill fortfarande ha mer åsikter från andra! :) /S
  13. PS. Sången är inte helt bestämd än, får se om någon annan väljer musik :)
  14. Julpynt Film

    Masker från Mapont

    Jag har handlat från både Mapont och Eksons och äger två exemplar av masken "Sam Smarty", som den heter på Mapont. Sjukt nöjd är jag. Haft så mycket roligt med dessa masker, och priset är helt obegripligt. Vilket kap! Rekommenderas starkt!
  15. Tja! Handling: Jenny är en 15 årig tjej med Downs syndrom. Hon står utan riktiga vänner och blir mobbad i skolan av ett gäng lett av en kille vid namn Daniel Rydberg. När Jennys mamma blir sämre i sin leukemi börjar hon överväga om livet är värt att leva. En dag händer det ofattbara, Jenny blir plötsligt uppmärksammad av Daniel och de andra och får en chans att bli en del av gänget. Hon börjar ett nytt liv med alkohol, droger och kriminella handlingar. Livet blir till en lek och hon verkar ha fått det hon alltid drömt om - vänner. Det Jenny inte förstår är att hon blir utnyttjad, vilket leder till att mycket hemska saker inträffar. Sedan lite bakgrund om mig och manuset :) Jag fyller 16 om några veckor och detta är mitt andra manus. Det första ligger uppe här på Voodoo också (PAPPAN). Det är jag dock inte speciellt nöjd med. Idén är helt och hållet min egen, har jobbat sedan jul med synopsis, manus och allt som hör till. Jag har även fått svar från ett svenskt produktionsbolag, Filmlance. Hon ville läsa en längre synopsis så lite intressant måste hon väl tyckt att det var :P Mailade ut en mini-synopsis till de flesta svenska produktionsbolag och frågade om de var intresserade, men har alltså bara fått svar från ett. De flesta har tydligen "manusstopp", vilket jag har full förståelse över. För att slippa tjafs och tvivel om det verkligen är sant, som visat sig i andra trådar, ni vet nog vilka trådar jag menar... ;), så bifogar jag en skärmdump från mailet jag fick tillbaka från Filmlance. :P Förhoppningsvis kommer denna film att produceras någon gång i sommar. Det återstår att se om det blir tillsammans med ett produktionsbolag eller om jag bara söker stöd från något resurscentrum. Just nu är det största problemet skådespelarna. Det blir i alla fall jag som regisserar filmen :) Det kan även hända att jag någon gång skriver en långfilmsvariant, men detta är alltså en kortfilmsvariant. :) Sedan vill jag förstås att ni överöser mig med feedback! Tala gärna om för mig om det fanns något positivt med manuset också, så jag inte helt knuffas in i väggen! ;) Ja det var väl allt, hoppas det smakar! :) Ha det bäst alla glada där ute! /S Ms. Understood, kortfilmen - Grovmanus v. 3 PDF.pdf
  16. Ja ni har nog rätt, blir att nog att lägga upp lite fler manus :)
  17. Tack för bra och förklarande svar! Tror jag fått ett grepp om frågan nu. Bara en sak till: Är det producenten som, så att säga, "ordnar" och strukturerar filmen? För att ge ett exempel: När man kollar på behind the scenes på Avatar, så är det otroligt mycket folk, det är kameror överallt, all möjlig utrustning. Är det då alltså producenten som säger exakt hur allt ska gå till, i vilken ordning scenerna ska filmas, vilken tid folk ska vara på plats osv osv? För regissören har väl som du säger, det konstnärliga ansvaret, att regissera skådespelarna osv. Inte ska väl han behöva sköta allt annat också? Nu var ju Cameron båda delarna så han gjorde sannerligen ett sagolikt jobb!
  18. Jag vet att detta är överdrivet men ja...är det bara jag som inte "vågar" lägga upp manus/synopsiser här på Voodoo? Ett har jag lagt upp, men det är jag inte så nöjd med. Men alla bra idéer. Vem som helst kan ju sno dem, eller hur? Jag har ju inget bevis på att det från början var min idé egentligen. Dock förlorar jag ju faktiskt på att inte lägga upp det heller, feedback är väldigt bra. Men man kan ju få kritik från andra håll också. Är det någon annan här som sparar sina bästa idéer? Själv sitter jag på ett flertal riktigt bra. Ha det bra! :) PS. Flytta gärna den här tråden om den inte passar in i detta forum, men tyckte detta passade bra. :)
  19. Tja! Ja som ni kanske förstår så är jag rätt ny inom film... :) Vad gör egentligen en producent? Har förstått att den hjälper till med att skaffa fram pengar osv. Men vad gör den mer? Lika "Exekutiv producent", vad gör den? Sorry för nybörjarfråga men man måste ju börja någonstans ellerhur :) Tacksam för svar!
  20. Helt rätt, är väldigt ny inom film så behöver all lärdom jag kan få :) Tycker att det du sa lät bra. Sen kan man ju diskutera hur filmen hade blivit utan regissörens insatser, skådespelare kan ju tolka en roll väldigt bra och de flesta skådisar har ju en viss känsla för hur en film vara. Tycker nästan att man skulle slå ihop Bästa Film och Bästa Regi till ett pris.
  21. Hej! En sak jag tänkt mycket på är hur t ex juryn på filmfestivaler kan bedöma regin i en film. Till skillnad från manuset, som man faktiskt kan "kolla på" och bedöma, så kan man ju inte direkt "mäta" regin i en film. En regissör gör ju väldigt mycket, men hur kan juryn veta att just regissörens insats var bra? Är de med vid inspelning eller vad? Lite svårt att förklara men jag tror ni förstår min fråga. Lika med specialeffekterna i en film, de kan ju bedömas liksom eftersom man faktiskt ser att de är bra. Men hur kan man avgöra regin? Det är ju inte direkt något som syns? Tacksam för svar! :)
  22. Wow! Förstår verkligen att de gillade den, verkar riktigt lovande! Grymt kul att SVT gillade den, lycka till i fortsättningen!
  23. Tjena alla glada :D detta var det första jag gjorde i After Effects, så var inte alltför hårda va ;) men ge mig feedback och berätta vad ni tycker :D
  24. Tjena! Kör Final Cut Express 4.0.1 på 27" iMac 2.93 GHz Intel Core i7, 8 GB RAM, 1 TB hårdisk, Mac OS X 10.6.6 Har stött på lite problem med både ljud- och videoövergångar. När jag placerar två klipp intill varandra och vill lägga dit en övergång så händer det väldigt ofta att det inte går att sätta dit den. Ingenting markeras liksom och när jag släpper övergången så fastnar den inte. Ibland markeras några frames bara och övergången blir pytteliten och gör ingen skillnad. Likadant är det med ljudövergångarna. De vill inte fastna. Vad är det för fel? Jag har köpt programmet vid samma tillfälle jag köpte datorn så det är inte nedladdat eller något sånt. Mycket tacksam för svar!
×
×
  • Skapa nytt...