Jump to content

Rasty

Members
 • Posts

  74
 • Joined

Personlig information

 • Job/title
  Pluggar
 • Name
  Emil

Rasty's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Tjena gott folk! Jag behöver två stycken "Tommy-Guns" som var gangstrarnas favoriter på 20 och 30 talet. Har kollat igenom hemsidorna i den klistrade tråden men allting är så dyrt! Kan lägga ut max 400 kronor! Inklusive shipping då. Om ni hittar en hemsida som säljer billiga tommy guns för kanske $10 - $20 så säg till! Vill bara ha svar i tråden om ni vet någon hemsida, vill inte höra "det går inte få tag på det så billigt" för det måste finnas! Tack i förhand!
 2. Hej grabbar! Nu har jag hamnat i sitsen där mina föäldrar tjatar att jag ska söka en utbildning efter gymnasiet. De vill att jag ska börja på en högskola och att jag ska söka till en nu i januari men jag har bestämt mig för att jobba ett år så jag kan tjäna lite pengar. Fyllde 18 för två månader sen så jag planerar att söka till Sydney Film School nästa vår, alltså 2012. Så förhoppningsvis så har jag råd med skolan och boende och hoppas på att komma in. Är nästan 20 år när jag åker dit i så fall. Jag har några frågor till er. 1: Hur fick ni råd med skolan? 2: Ni som har gått klart utbildningen, vad gör ni nu? Har ni fått ett jobb inom film? 3: Hur mycket spenderade ni totalt under 1 år? (Skola + boende + mat + övrigt) 4: Visas filmerna man gör på skolan automatiskt på filmfestivaler över hela världen?
 3. Ok, men som sagt så kommer jag göra en antidrog film som ska visas i min skolas aula för högstadieelever. Kontaktade Sparbanken Syd och dom ska besluta om detta i mitten av november. Har också kontaktat kommunen och dom lovade att försöka hitta stipendium. Dessutom har jag också pratat med ett ungdomsställe som verkligen vill att vi gör en sån här antidrog film och visar för högstadieelever, de kunde tänka sig betala vår resa till New York men dom är som sagt lite skeptiska till en sån resa. Men NYFA sa att dom kunde ta emot mig och min kompis och att vi skulle få se hur studenterna arbetar där.
 4. Jag går fortfarande i skolan så jag prioriterar inte jobb.
 5. Tjo! Jag och en kompis håller på med ett projektarbete sista året i gymnasiet och vi planerar en liten trip till New York där vi kommer besöka New York Film Academy och se hur det går till när dom gör film där. Vi kollade upp hur mycket det kommer kosta ungefär och det blir sammanlagt 13.000 - 15.000 kronor för två personer tur & retur inklusive boende för 12 nätter. Vår snåla skola ville inte ge oss nånting även om dom tidigare har gett ut större summor till andra elever. Vi har just nu ett ställe i vår stad som är intresserade av det. Dom kunde tänka sig att ge oss 15.000 kronor om vi gör en film som kan vara nyttigt för samhället, t.ex. en anti-drog film eller något sådant. Men det är inte 100% säkert att de ger oss pengar så vi vill ha en back up plan. Kan ni komma med förslag på var vi kan få stöd till något sådant här?
 6. Hej! Hade verkligen kul att att läsa igenom denna tråd. Mitt intryck av skolan är att skolan är riktigt jäkla rolig att gå i och att man lär sig väldigt mycket. Det verkar som om man vet det mesta inom filmskapande när man är klar med utbildningen. Skolan är inte sååå dyr men det kostar ju en slant och man får använda mycket bra utrustning. Men dock så verkar det finnas lite brister. Skolan verkar inte ha funnits så länge och det finns inte så många lärare så det kan bli svårt att sticka ut i mängden så att säga. Den här "kompis relationen" verkar stämma enligt vissa medlemmar och det är något jag inte vill vara med om. Hoppas att saker och ting blir bättre om några år när jag söker. Sydney är ju hur schyst som helst och jag vill verkligen plugga film där i ett år. Har också tänkt på New York Film Academy men det är hur dyrt som helst! Sydney Film School kan jag klara av att betala och boendet blir kanske inte så dyrt om jag bor tillsammans med några svenskar. Maten och nattlivet kan bli dyrt för mig eftersom jag är en finsmakare och livsnjutare, he he. Jag har inga tvekan om att jag kommer lära mig jättemycket på skolan, det kommer jag göra. Det som jag tänker mest på är det här som jag hittade på Sydney Film School's hemsida. As a SFS graduate, you have an 85% success rate for employment in the industry or in further related studies. Lustigt med grammatikfel. A SFS. Jag undrar verkligen om dessa siffror stämmer. Kan någon som har gått på skolan berätta hur det har gått efteråt? Jobbar ni med någonting inom film och är det bra betalt? Jag är 17 år gammal och ska snart börja mitt sista år på gymnasiet. Håller på att samla ihop lite pengar nu. 5000 kr har man i sin sparbössa och efter sommarjobbet kommer man sitta på en fet hög med 40 stycken femhundralappar vilket blir 20.000 kr. Sedan kommer jag kanske jobba helg då och då och ibland så fixar man svartjobb. Om jag ska vara ärlig så tror jag inte att jag kommer in på skolan förrän jag är 19 år gammal, inte tidigare än år 2012 i alla fall. Hade varit superkul om vi kan hålla tråden i liv och berätta om våran upplevelser på skolan och i Sydney. Kanske också berätta om någon rolig händelse som inträffade. Har ni blivit bättre på engelska? Har ni provat på surfing? Såg ni en känguru hoppa runt i stan? Alltså... om ni planerar att studera på Sydney Film School år 2012 så kan vi dela boende. Blir billigare, hundra gånger roligare, mer socialt, man kan öva lite extra på sin engelska genom att prata med varandra. Sedan kan vi också glida runt på stan på nätterna och kanske skaffa en brud vars. Det ska visst finnas riktigt fina australiensare. Hade inte haft några problem med att bjuda hem en om ni förstår vad jag menar... he he he.
 7. Hejsan! Här kommer en lite udda tråd, he he. Som de flesta vet så var Harlem i Manhattan ett väldigt farligt område att vistas i på kvällen. Gatorna var fulla av langare och folk blev rånade/skjutna. Jag skall snart börja skriva ett manus som handlar om två ungdomars liv i Harlem som kommer utspela sig tidigt nittiotal. Den ena ungdomen har tappat tron till livet och lever endast för sin familj och sin tjej. Den andra ungdomen är en hänsynslös tyrann som bara har en tanke i huvudet... att ha total kontroll över sitt område. De är bästa vänner men ack så olika. Filmen är baserad på en sann historia och det är inte filmen Paid In Full som jag pratar om även om den kan ha liknande handling och som också utspelar sig i Harlem. I alla fall... USAs förra president Bill Clinton varnade faktiskt folk att hålla sig borta från Harlem när solen gått ner. Att göra denna film är min stora dröm så jag hade tänkt inleda filmen med Bill Clintons tal angående Harlem. Problemet är att jag inte kan hitta någon video om hans tal. Jag vet ju inte exakt vad han sa under sitt tal så jag kan inte skriva ner det i manuset förrän jag får reda på det. Om ni kan hitta en video åt mig eller kanske en artikel om detta så hade det varit super.
 8. Hejsan! Jag är 17 år gammal och bor 4 mil ifrån Ystad i Skåne. Jag har vetat en rätt lång tid nu att det finns ett filmuniversitet i Ystad och jag hade tänkt börja där hösten 2011 när jag går ut gymnasiet. Men det finns ju sååå lite information om det på nätet. Jag hade tänkt göra ett besök där någon gång och höra lite med dem men det kommer nog dröja några månader innan jag tar tag i det. Har skickat mail till dem men har icke fått svar på 10 dagar nu. Jag undrar helt enkelt om någon vet något om universitetet där? Hur länge pågår utbildningen? Behöver man betyg för att komma in i skolan? Vad kan man studera till... filmregissör kanske? Vad har man för möjligheter efter utbildningen? Kanske man kan få kontakt med något filmbolag i USA vilket är var jag vill bosätta mig och det är där jag vill jobba som regissör.
 9. Det var riktigt spännande att se vilka filmer som nominerades i år. Mina två favoritfilmer från 2009 har kammat hem rätt många nominationer. Avatar har totalt 9 stycken nominationer så jag var inte helt ute och cyklade när jag sade att filmen skulle kamma hem runt 4 - 5 Oscars. Min absoluta favoritfilm i år har fått totalt 7 nomineringar. Båda dessa filmer fick en nomination för bästa film så man kan bara helt enkelt inte säga att filmerna är dåliga. Inga mästerverk precis men riktigt bra är dem. A Serious Man som fick en nominering för bästa film förvånade mig lite. Jag har kanske inte förstått filmens budskap och jag tyckte den var rätt komplicerad men jag får väl se en igen och kanske snapapr jag upp något mer. Filmen är nominerad för 2 Oscar, bästa film och original screenplay. Betyg och antal vunna statyetter. Avatar: En svag 9/10. Kommer vinna exakt 5 stycken statyetter. A Serious Man: En 7/10, kanske blir högre när jag sett den en andra gång. Kommer vinna 0 stycken statyetter. Inglourious Basterds: En solklar 9/10. Kommer vinna exakt 3 stycken statyetter. Jag känner mig ganska säker på det jag tippade på. Hoppas nu jag får rätt eller att jag är väldigt nära annars blir jag utskämd. År 2009 var ett riktigt bra filmår. Såg hundratals filmer på bio och bara några få av dem var värdelösa. Har stora förväntingar på 2010 bioåret. Har väl ungefär 10 filmer som jag är riktigt peppad på att se. Under tiden jag väntar på dem får jag väl se ett par gamla klassiker såsom A Clockwork Orange, The Apartment, Lawrence of Arabia, The Godfather: Part II, Some Like It Hot, Rear Window och Casablanca.
 10. Den oklippta versionen hade ännu mer dialog, hehe. Jag håller med dig om att dialogerna var smarta och jag tyckte det var helt suveränt att lyssna på. Men ändå... vissa dialoger hade ingenting alls att göra med handlingen så om Quentin hade klippt bort ungefär 5 - 10 minuter av dialog så hade det varit en perfekt film enligt mig. Inglourious Basterds är min favorit från 2009 och jag tycker den är bättre än alla hans tidigare filmer. Dock så ligger Pulp Fiction väldigt nära. Kan inte vänta tills Oscarsgalan börjar! Är det någon som vet exakt datum. Wikipedia säger 7 mars men vissa säger natten till den 6e mars. I alla fall... kommer rada upp med en massa Red Bulls och möjligtvis några påsar Polly. Ska sitta i kalsonger i min ultrasköna hemmabiofåtölj. Oscarsgalan ses på en 120" med extremt bra ljud. Klå det om ni kan filmälskare!
 11. Jag vet inte riktigt om Avatar kommer vinna bästa film, samma sak med Inglourious Basterds. Men jag hoppas att båda filmer blir nominerade i alla fall eftersom dessa två filmer är mina favoriter från 2009 och jag har sett ungefär 300 filmer under förra filmåret. Har fortfarande ett par filmer som jag inte sett dock. Up in the Air, District 9, Up och 500 days of summer. Avatar: Kommer kamma hem totalt 4 - 5 Oscar. Inglourious Basterds: Kommer kamma hem totalt 2 Oscar. Sen har jag ett par andra gissningar som jag inte orkar ta upp nu. Men efter Oscarsgalan så kan ni komma tillbaka till denna tråd och se om jag lyckades gissa rätt :P
 12. Hejsan! Då och då brukar jag besöka IMDb forumet och läsa några trådar. Då brukar jag se trådar som handlar om hur dåligt manuset är till en viss film. Jag är fortfarande under inlärningsprocessen och jag har mycket att lära mig inom film men jag märker faktiskt inte när ett manus är dåligt skrivet. Samma sak är det med skådespeleri. Jag vet ju givetvis när en skådespelare ger ett mäktigt "performance" som Michael Corleone i The Godfather: Part II men i vissa mediokra filmer som Wanted till exempel så förstår jag inte hur vissa kan säga att det är dåligt skådespeleri. Självklart så ligger inte Wanted på Oscars nivå men jag tyckte att skådespelet var hyffsat. Sen vet jag inte alls när en karaktär i en film inte utvecklas bra. Det finns många filmer som lackar väldigt mycket på "character development" men när jag ser själva filmen så inser jag inte bristerna. I alla fall. Jag håller på att skriva ett manus som jag ska finputsa i flera års tid för att få ett perfekt manus och en perfekt film. Detta manus planerar jag att visa för storpamparna i Hollywood. Filmen som jag gärna skulle vilja göra till verklighet har inte en originell handling men det är snarare miljön, karaktärerna och brutaliteten som gör filmen så originell, inte handlingen. Jag har hela idén i mitt huvud, jag måste bara få ner det på papper. Filmen är baserad på en sann historia och den är väldigt sorglig. Mitt mål i livet är att göra en så bra film som jag bara kan för att visa den för miljontals människor eftersom jag vill att fler människor ska ta del av den sorgliga historien. Som sagt... den är inte originell men hallå... det funkade för No Country For Old Men. Men låt mig komma till poängen med denna tråd. Eftersom jag fortfarande håller på och lära mig grunderna inom filmskapande så skulle jag vilja ha några frågor besvarade. Min första fråga är: #1: Hur skriver man ett intressant manus? Vissa anser ju att en film är dåligt skrivet och så vidare. Vad är det egentligen som gör ett manus dåligt? Kan ni ge ett exempel från en film där manuset är uruselt? #2: Hur ser man när en skådespelare gör ett bra jobb och när den gör ett dåligt jobb? Jag förstår helt enkelt inte! Jag ser givetvis skillnader på skådespelet i filmer som The Godfather: Part II och Troll 2 men i vissa filmer som 2012 t.ex. så påstår man att skådespelet är uselt. Jag har sett filmen och den är inte speciellt bra trots att den var underhållande men exakt var är skådespelet dåligt i den filmen? Kan ni ge ett exempel ur en scen? #3: Hur bygger man upp en karaktärs utveckling? Kan ni ge ett exempel från en film där utveckling är uselt så jag kan studera och lära mig? #4: Vissa säger att dialogen i en film enbart ska handla om själva filmen och dess handling. The Godfather tycker jag gör ett bra jobb där. Är det sant detta? Om det är sant... osis Quentin Tarantino :p Jag gillar Quentin Tarantinos dialoger även om de inte för handlingen framåt och han är en av mina favoritregissörer. Han är en stor inspiration för mig och jag kan verkligen relatera mig själv till honom. I alla fall. Jag vet inte alls när en dialog i en film är kass. Vissa hävdar att Avatars dialog kunde finslipas och jag förstår fortfarande inte vad som är felet med dialogen i Avatar. Hur skriver man en bra dialog till en film och kan ni ge mig ett exempel på en film där dialogen är kass så att jag kan se på filmen och lära mig? Ska man undvika Hollywood klichéer eller vad då? Tack för att ni tar tid att besvara frågorna.
 13. Ojsan. Min tråd vaknade visst upp ur graven. @VisbyFilm: Hahahaha... Ugly Bird Productions. @Kenntoft: Det beror på. Kom först på ett namn och säg sedan högt för dig själv 'namnet' + productions/pictures/films. Du väljer givetvis det som låter bäst.
 14. Hej! Jag är väldigt intresserad av NYFA. Jag ska snart fylla 17 år och håller redan på att spara pengar för att gå i den skolan. Vid slutet av varje månad ber jag min farsa att ta ut pengar, som jag tjänar från Internet, från sitt konto. Pengarna som jag tar ut varje månad åker direkt ner i min NYFA sparbössa. Kursen jag tänker välja är Film Making kursen vilket kostar runt 280.000 kr för ett år. Sedan måste man lägga till boendekostnaden vilket ligger på runt 400 - 1500 dollar i månaden. Så jag måste lägga ut runt en halv miljon för att gå ett år i skolan. Men det som jag gillar skarpt med NYFA är att man kan välja om man vill stanna kvar på skolan i ett år till, efter man avslutat sin kurs där, för att spela in en långfilm. Nu vet jag inte om det kostar pengar att stanna kvar där ett extra år men att få chansen att spela in en riktig film med duktiga skådespelare och proffsutrustning tackar jag inte nej till, hur mycket det än kostar. I alla fall, om vi nu bortser från de personliga sakerna så kanske jag kan diskutera lite kring skolan. Jag har inte gått i den skolan givetvis men jag kan ta upp lite saker som jag "forskat" kring. Skolan sägs ju vara världens bästa filmskola, många kända personer har gått där inklusive Steven Spielbergs son. Det bästa med skolan är att man får använda kameror som proffsen i Hollywood använder sig utav, d.v.s. Panavision. Skolan ska vara riktigt hektiskt och det kan vara svårt att hinna lära sig allt under kort tid och man får räkna med arbete på helger och kvällar. Men NYFA kräver inga tidigare kunskaper om film för att man ska få en plats där. Deras motto är ju "Learning by Doing". Kontakter kan man nog få om man vet vad man gör. Er lärare kanske ser geniet i dig och vill sätta dig i arbete med proffs. Om man valt att stanna kvar på skolan ett extra år så kanske långfilmen du spelar in hamnar på en filmfestival. Om du gjort en jädrans bra film kanske talangjakter på filmfestivalen vill köpa filmen av dig och visa den på biografer. Var det inte så Quentin Tarantino blev känd genom Reservoir Dogs förresten? Jag menar... han hade ett par kontakter som gav honom pengar till filmen som sedan visades på en filmfestival. Allt du behöver för att få en plats i NYFA är pengar till kursen, boendekostnad och andra utgifter. Du behöver minst VG i engelska och du behöver visum för att studera i USA. Vad jag har förstått så indikerade du att din engelska inte torde vara så bra. Har jag rätt? Mitt tips är då att hänga med på lektionerna, låna grammatikböcker från skolan och det viktigaste av allt är själva uttalet. Studera hur riktiga amerikanare talar, gör som dem gör och få inte engelskan låta svenskt. Sedan det bästa tips jag kan ge dig är att inte ge upp hoppet om NYFA. Ha kvar din ambition och glöd för att en dag studera där. Har du inte pengar till skolan kan du alltid jobba ihop pengarna eller ansöka om stipendium. Men tappa aldrig lusten om att få plugga där. Jag drömmer om att en dag få studera där och drömmen ska gå i uppfyllelse. När du gått ut ur skolan tänk så mycket jobb du kan få inom filmbranschen genom att ha studerat där.
 15. Detta hör kanske inte till i detta forumet men jag tänkte ta upp det ändå. Som ni kanske vet så ska Andrew Kramer och hans team släppa ut en ny Dvd kallad Action Essentials 2 HD. Den kommer vara 100x bättre än föregångaren och allt är i HD och 95% är riktiga explosioner och sådant. Själv är jag inte så insatt i att använda saker som andra gjort utan jag lär mig helst saker och skapar mina egna effekter för hand för resultatet blir bäst så och man bestämmer själv hur det ska bli, men AE2 HD är något som jag definitivt måste köpa av denna snubben för han har lärt mig så otroligt mycket i AE så jag vill kompensera honom genom att köpa produkten. Har en actionrulle på gång som ska spelas in under sommaren så jag använder nog denna produkten. Tyvärr så bränner jag mina filmer och kollar på dvdn istället för att lägga ut dem på nätet så ni kommer inte få se någon film utav mig, men nu går jag lite offtopic. En teaser på produkten har släppts: http://www.videocopilot.net/products/action2/teaser/ Ser underbart ut! Ska ni köpa produkten? Vi kan väl diskutera lite om detta och om alla hans produkter.
×
×
 • Create New...