Jump to content

david-

Members
 • Posts

  507
 • Joined

2 Followers

Personlig information

david-'s Achievements

Proficient

Proficient (10/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Tja! Blir lite kort varsel nu men tänkte att jag kunde länka till Adobe's Ask A Pro där jag nu om 10 minuter ska ha en session om grading struktur bland annat. Det är gratis, så ta gärna en titt och skriv frågor om ni finner sånt intressant. Jag kommer mest prata om vart i processen man ska ha sina secondaries som hudtoner, isoleringar av andra färger t.ex. men också saker som vignetter, clean highs/lows osv. Hoppas vi ses där! Ask a Pro
 2. Tjena! Tänkte visa en ny tutorial jag gjorde idag på hur man skapar en professionell guld-look som de använder i filmen A Very Long Engagement/En långvarig förlovning. Hoppas ni gillar det och trevlig helg!
 3. Hej! Tänkte bara säga att jag nu släppt min nya produkt Paerticles. Det är ett pack av 4K stock footage av partiklar i olika stilar, mängder och vindar. Ni kan läsa mer om produkten i shoppen: Paerticles 4K – Optimize Your Film Look | David Lindberg Gjorde även en trailer samt en tutorial om produkten om ni undrar hur man använder det och hur det ser ut:
 4. Hej! Tänkte bara nämna att jag den 26e Mars nästa vecka tänker släppa min nya produkt Paerticles. Ta en titt på trailern och läs på bloggen om ni vill veta mer: Paerticles – The New Revolutionary Tool – Trailer | David Lindberg
 5. Tack så mycket för dom fina orden! Det låter ju grymt! Kontakter är allt, bara att köra på :)
 6. Hej! Skrev precis en kort artikel där jag nämner några tips om hur man kan komma igång som frilansare eller bara ett sätt att komma in i branschen. Jag är på inget sätt på någon topp av en karriär eller tror att jag har lyckats bättre än andra på något sätt, men jag lever ändå på att göra film idag och känner att kanske någon mening i artikeln kan hjälpa någon som är ny i branschen eller som bara vill ha lite tips om hur man kan börja. Hoppas ni finner något i artikeln intressant! Career Tips 01 – Early Stages Of Your Career | David Lindberg
 7. En rätt bra ursäkt till att göra det faktiskt ;)
 8. Då skulle jag gissa på att det är en dålig kalibrering på den telefonen och att bilderna och filmerna som redan låg där och såg bra ut var anpassade i dess färger så de skulle se bra ut på mobilens skärm. Ofta är dom ju duktig på att trycka upp saturationen och skärpan som enligt våra ögon är definitionen på "bra bild" men i de flesta fall (vet faktiskt bara iPhone 5, 5s idag som har en rätt sRGB/rec. 709 kalibrering) är det ju sällan korrekta färger mobilerna visar.
 9. Tänkte ge ett litet tips för er som sysslar med grading eller där färgerna i er produkt är viktiga när ni levererar till kund. Självklart inte en optimal lösning men enligt mig den bästa som finns idag förutsatt att kunden inte har en nykalibrerad rec. 709 monitor (vilket dom aldrig har) David Lindberg — iPhone as a Client Monitor Berätta gärna era tankar om det :)
 10. Hej! Tänkte dela en kort tutorial jag la ut imorse, kanske är till hjälp för någon :) Läs lite mer om det här: David Lindberg — Instagram Vintage Grading under 1 Minute
 11. Nu är inspelningsdagarna över och det blev faktiskt så att jag köpte en Black Magic Pocket istället och allt verkar se helt ok ut, inget flicker än så länge men då körde jag ju på 25p också.
 12. Alla patcher till GH2:an har hittills i alla fall varit optimerad för 24p, men dom kanske har gjort nya nu när kvalitén är ungefär lika i båda lägena, men så var det inte för ett halvår sen :) Och det är därför jag känner att jag vill skjuta i 24p för om jag ändå ska använda en halvdålig kamera så vill jag i alla fall utnyttja fulla kvalitén i den :)
 13. Varnar nu för en riktig newbie-fråga, men känner att det är bäst att kolla med er som är mer tekniskt kunnig än mig. Jag ska spela in nästa vecka och tänkte använda min GH2:a som några av er kanske vet man får bäst kvalité av genom att filma i 24p. Så jag tänkte göra det men tänker också använda befintlig belysning som finns i fabriken jag ska till. Vilka inställningar ska jag köra på för att vara heeeeelt säker på att det inte blir flicker från lamporna? Antar att jag bör kompensera med slutartiden men är rädd att jag ska tycka det ser bra ut för att sen se lite flicker när jag ser på materialet på datorn.
 14. Brukar också köra mycket på Mocha men i det här fallet klarade Mocha faktiskt inte av det. Var lite komplicerade scener som gjorde att trackingen inte riktigt fungerade. Men som jag nämne ovan så löste det sig :) Tusen tack ändå!
×
×
 • Create New...