Jump to content

andreasingo

Members
 • Posts

  194
 • Joined

Personlig information

Filmskapande

 • Influences
  James Cameron, Stanley Kubrick, Quentin Tarantino
 • Gear
  Microsoft Word, DV-kamera och redigeringsprogram
 • Interests
  Film, Musik, Literatur, Resor, Diskussioner

andreasingo's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

10

Reputation

 1. Okej... Fundingen jobbar jag på. Måste få fram några nyckelsekvenser så jag har något att visa. Vad gäller mina screenshots har en del kommit ut men de vill jag inte visa. Möjligtvis lägger jag upp en poster här snart med öppningsbilden och huvudkaraktärerna, så känslan framgår. Problemet just nu är att jag stött på problem med karaktärsanimationen. Miljöer bra, men karaktärer bara "ok", jag måste bli bättre. Fotorealism har jag lagt på hyllan. Försöker istället uppnå "så bra att känslan framgår". Ska lägga upp postern här när jag tagit mig över de tekniska hindren. Kollar in tutorials för fullt nu och jobbar hela tiden för att ta mig över den nuvarande nivån.
 2. Det har du en poäng i. Men jag tänker mig folk som är som jag. Som lever skitsnålt och jobbar som en vikarie bara för att lyckas med film.
 3. Det har du förstås en poäng i. Man måste ha film som första prioritet. Familj och passion är ofta svårt att kombinera. Du har nog rätt i att det blir svårt att få ihop ett sådant gäng, men om man ens lyckas få ihop ett mindre gäng, som jobbar för en bråkdel av kostnaden, så skulle man kunna lyckas.
 4. Okej, inte HELA tiden, men man kan jobba bra mycket om man bara vill.
 5. Inte dumt, men jag har liksom scenerna i huvudet, vet hur det skall se ut, inför min inre syn. Har redan testat och jag tycker det funkar hittills. Men går det snett ska jag ha det i tankarna. :)
 6. Inte konstigt, när så många är involverade i skapandet. Men för mig känns det astronomiskt högt. Man borde lika gärna kunna anlita 10 eldsjälar som arbetar dag och natt i flera år för knappt några pengar alls. Med något annat jobb på sidan om...
 7. Nej, det är inte en fanfilm. Då tänker man sig något som har några av de gamla karaktärerna med och en story som klaffar med alienfilmerna. Jag har en helt originell story, visuellt helt nytt, karaktärer vi inte känner igen o.s.v. Det är en fristående film som är INSPIRERAD av alienfilmerna, inte det att den äger rum i det universumet. Det viktigaste kanske är att det är en ny varelse, ser inte alls ut som Alienvarelserna i klassikerna. :)
 8. Hej, som vissa av er på forumet redan vet håller jag på med ett 3d-animationsprojekt. En film vars speltid lär hamna på cirka 90 minuter. Filmen heter Alien Forever och är en hyllning till alienfilmerna, med en skillnad: Det är "drömmen om alienfilmen man aldrig fick se", ännu mera fasansfullt, originellt, mer djup i karaktärer och teman, rent visuellt strävar jag efter något nytt. Något man aldrig sett förut. Vad jag undrar över är vart jag borde vända mig för att få chansen till finansiell uppbackning? Har satt en budget på 100 000 för den här filmen. Jag är en självlärd animatör som arbetar mestandels själv, men får input av andra under arbetsprocessen. Det jag tänker göra är att skapa en demosekvens, från några nyckelscener i filmen. Dessa ska väcka intresset för filmen och visa min talang. Funderar själv på att vända mig till utlandet, USA i första hand, så jag får större spelrum. Hur skulle ni gå tillväga om ni var i min sits?
 9. I'm back earlier than expected. :) Första bilderna från filmen börjar komma ut. Är riktigt nöjd med resultatet och det har ännu inte tagit enormt lång tid. Jag tror nyckeln till den korta arbetstiden beror på att jag förenklar arbetet så mycket det går. Försöker hela tiden komma på nya sätt att spara tid. Fuska utan att det syns är mitt måtto. ;) Självklart har du rätt, men programmen kan göra mycket, val av till exempel rätt renderingsmotor, rätt inställningar för ljussättning och annat, kan spara mycket tid. Men visst, det är mycket jobb, vilket jag tänker lägga ner. Tack för din input. :)
 10. Jag har alltid satt ribban astronomiskt högt, sedan får man jobba som en galning för att komma fram till målet. Men som jag sagt försöker jag inte efterlikna Pixar, jag har en enklare stil. Inte galet detaljerade modeller och texturer, försöker få 3d-programmet att göra mycket av jobbet och rendera nattetid redan från början. Just nu räknar jag med en arbetstid på två år. Har jag satt ribban för högt så lär jag märka det och får kanske kompensera. Som vissa redan sagt är mitt mål att göra en film som väcker känslor framförallt, det behöver inte vara tokavancerat. ;) Men, men, jag får nu tacka för mig, är troligen tillbaka här om sju veckor när animeringsarbetet börjar. :)
 11. Tack för input. :) Grejen är att jag inte satsar på Avatarstuk eller Pixar. Jag har en egen stil och allt är mycket enklare. Det "fotorealistiska" är finish på ytor. Världen är inte lika detaljerad som de exempel du tar upp. Jag försöker förenkla maximalt. Det gäller modeller samt texturer. Försöker rendera scener redan från början - på nätterna. Ska dra ner maximalt på inställningar för renderaren, så långt som det går. Jag har ett eget arbetssätt, har gjort enormt med förarbete för att minimera arbetet med 3d-programmet. Jag sätter ribban väldigt högt, men då är detta mitt liv, och jag har hela tiden gått in med ambitionen att göra det omöjliga möjligt. Om jag lyckas får väl tiden utvisa. :) Nu får jag tacka för mig för ett bra tag framöver. Jag åker iväg på semester i sju veckor och kan inte svara på fler inlägg på ett tag, sedan börjar animeringsarbetet. :) Återigen, tack för all input och trevlig höst. :)
 12. Tack! :) Lägger nog inte upp några bilder under produktionens gång, för jag vill att filmen ska dimpa ner som en bomb, ingen ska veta något förrän de ser filmen. Överdrivet kanske, för jag är totalt okänd, men jag hatar verkligen att få reda på saker om filmer jag gillar - innan jag ser dem. Jag planerar att få filmen visad på filmfestivaler för att väcka intresset. Sedan lägger jag ut den på nätet. Ökar sedan intresset ska jag försöka få kontakt med folk som är villiga att anordna mer allmänna visningar. Pengar är inte mitt mål, snarare motsatsen, vill bara nå ut med min film. Lyckas jag är jag i himmelriket. :)
 13. Bra tips. :) Dock regisserar jag allting i huvudet. Går genom hela filmen i medvetandet, så jag kommer in i känslan som scenerna ska förmedla. När jag sätter mig ner och ska modellera följer jag bara känslan som redan är skapad, scenen är skapad, men detaljerna måste fyllas i. Javisst, story är viktigast. Innehållet är väl anledningen till att man alls håller på. :) Jag har testat olika tekniker som skelletal animation och morphing och tycker inte det är så svårt att få till animationen rent tekniskt - om man skapar modellen med animation i åtanke. Så när jag skapar modellen försöker jag tänka på hur det kommer ser ut när allting ska animeras. Det konstnärliga däremot tycker jag är mycket svårare, hur ska det se ut? Därför lägger jag ner mycket tid på att regissera i huvudet. Jag vill se allt framför mig, hur allting rör sig, vilken känsla som förmedlas. Jag tror att något som talar till min fördel är att min film inte kräver oändligt mycket detaljer. Det är stilrent, fotorealistiska ytor (som renderingsmotorn grejar) men inte enormt komplicerade modeller och texturer. Jag försöker förenkla så mycket som möjligt, så att känslan går fram, inget onödigt.
 14. Autodesk Maya för modellering, texturering och animering. Renderingsmotorn är Mental Ray.
 15. Intressant. :) Det jag tänkt göra är i princip att jobba på dagarna och rendera scenerna på nätterna. För jag har ingen renderingsfarm. Det gäller att testa sig fram till rätt inställningar som minimerar renderingstiden. Bara att bocka bort en inställning kan spara 50% av renderingstiden! Det viktiga för mig är inte heller att det är totalt fotorealistiskt utan snarare att man kan glömma tekniken och bara dras in i filmen. Det gäller alltså att ta sig över realismtröskeln så att man får en känslomässig respons. Blir nog mycket testande innan denna film blir klar. :)
×
×
 • Create New...