Jump to content

Anders Myrdahl

Members
 • Posts

  114
 • Joined

Personlig information

Filmskapande

 • Influences
  (500) Days of summer, Inception, Crazy Pictures

Anders Myrdahl's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Ska praktisera v.9-10 och jag undrar om någon har ett tips på en bra plats i Stockholm? Jag är 18 år och går en estetisk-medialinjé på gymnasiet. Jag är tokig i filmskapandet och det är vad jag ska hålla på med efter gymnasiet, punkt slut liksom! Jag gör allt från filmfoto till post-produktion. Som de flesta indie-filmskapare så gör jag lite av allt inom ett projekt. Just nu driver jag och en tjej ett UF-företag(ungföretagsamhet.se) där vi säljer tjänster i form av film. Så jag har gjort några reklamfilmer för företag också. Gratis arbetskraft här alltså! Så länge det har med filmskapandet att göra! Här är lite saker jag har gjort. Anders Myrdahl - YouTube Håller också på med att fotografera 500px / Anders Myrdahl / Photos Kontakt: andersmyrdahl@gmail.com 0730520795 Tack på förhand!
 2. Jag har en 550D som jag filmar mina egna projekt med. Jag har använt 5D MKII och III vid vissa produktioner och skillnaden är inte så stor att jag skulle lägga de pengarna på att byta upp mig. Då hade jag hellre köpt en Blackmagic. Men om du har massa DSLR utrustning så prova att försöka sälja det? Okej man kan ju filma RAW nu med MK2 och MK3 men workflowet är ganska tidskrävande.
 3. Här finns det ganska schyssta låtar. Men du får kolla vad det är för licens på specifik låt. Jamendo - The #1 platform for free music. Free music downloads for private use - Royalty free music licenses for commercial purposes. More than 55,000 albums by independent artists.
 4. Tack för de snälla orden och jag tar emot kritiken! Detta är en den första filmen jag skrivit manus till och jag gjorde det för nästan ett år sen. Jag började snabbt tappa tycke för idén och allt, mest för att hela idén kändes så icke originell och naiv. Men pengarna hade fixats fram och det var bara att genomföra det. Jag är nöjd över det rent visuella. Actingen är också bra för att vara så unga och oerfarna skådespelare. Första riktiga filmen de varit med i tror jag.
 5. Här är en teaser för kortfilmen som jag och gäng ungdomar har jobbat med ett tag nu. Största projektet hittills. Mycket ångest och skratt har upplevts under produktionens gång. Som ur en dröm - Kortfilm Delar även bloggen för den som vill ha lite mer bakgrundshistoria. Teasern säger nog inte så mycket om vad den handlar om. Men kanske några ord om hur den visuellt ser ut? :)
 6. Wow tack för det utförliga svaret! Jag jobbar inte på någon just nu, jag såg bara musikvideon och fattade genast ett tycke för den snygga graden. Jag ska testa det du skrev. Som sagt, thanks a bunch! :)
 7. Tjena! Såg den här vackra musikvideon och gillar verkligen den matta nästan grå dimmiga bilden. Hur får man till det så? Sänka kontrasten som tusan eller är det någon sorts tint? Förklara utförligt om det är någon som vet! Tacksam för svar! :)
 8. Tjena! Lugna puckar! Det finns ett sätt, det är liiiiite komplicerat men det är bara ett gäng adapters du behöver. Om du hade googlat det så hade du hittat det ganska fort. Jag följde en youtubevideo Best Headphone Monitoring 550d/t2i - Magic Lantern - YouTube Dessutom så är nivåerna som magic lantern visar viktiga att kolla på. Så att det inte distar eller är för låg.
 9. Haha underbar! Jag har sett en del "parodier" på "Jag är döden" sekvensen och de flesta är ganska obekväma att titta på men inte den här, den var rolig och intressant hela vägen. Jag gillade också övergången med den schyssta musiken till färgerna och film-burn effekten som är relevant såklart. En sak jag störde mig på dock och det är en pytteliten sak är klippningen vid 0:27. När han går ur bild så hade jag klippt lite tidigare så ökar man tempot lite. Men annars grym idé och snyggt producerat!
 10. Så bisarrt.. Love it! Som föregående kommentar så håller jag med om att man kunde ha kommit till saken lite fortare dock. Annars snyggt foto, visuella effekterna var klockrena. Jag undrar hur ni gjorde för att få en röd fågel? Haha, svaret är säkert mycket enklare än vad jag förväntar.
 11. När det kommer till VFX är jag inte så vass inom det området. Så förstår din kommentar! Credits för musiken går till den duktiga Benjamin Gustafsson. Tack så mycket för det snälla orden! :)
 12. Tjena! Jag går andra året på Östersjögymnasiet Kalmar - Est Media, Digital skapande. Detta är ett showreel för mitt sommarföretag "Mürdahl". En mediabyrå helt enkelt som gör det mesta men har sin kärna i film. :)
 13. Jag skulle gärna göra det. Hör av dig på mail så kan kan jag visa upp tidigare arbeten. Andersmyrdahl@gmail.com
 14. Jag brukar köra en fastblur. Bara liitegrann. Det gör det oehört mycket bättre! :)
 15. Tänkte om det var någon som hade följt den här tråden och ville ha en konfliktlösning ;) Här är inköpslistan efter mycket hjälp. Kundvagn - Anders dator 1juni - Inet.se
×
×
 • Create New...