Jump to content

Istudios Filmproduktion

Members
 • Content Count

  30
 • Joined

Community Reputation

10 Good

Personlig information

 • City
  Karlskrona
 • Job/title
  Producent
 • Name
  Istudios Visuals

Filmskapande

 • Gear
  Canon 5DMk II + RedRock,
  Sennheiser MKH60 + Edirol R44 Field Recorder
  AdobeCC
  Intel i7 3930K @ 4,6Ghz, 64GB DDR3 2000Mhz, GTX TITAN, W7
 1. Vi har gjort en reklamfilm för Biobaren i Karlskrona. Dom ville göra något "filmiskt" och något som var lite annorlunda. Ta gärna en kik o säg vad ni tycker.
 2. Visst hade vi stativ, användes väldigt oflitigt :p Personligen tycker jag inte det är för mycket handkamera, kanske någon gång det blir lite för mycket, men där är det ju för det mesta smaken som avgör :)
 3. Tack tack, jag förstår hur du tänker men utan att förolämpa dig så har du nog inte så mycket koll på SSWC-filmen. För målgruppen som till största del är deltagare på SSWC, så var suget på en lång film större. För dem så är det viktigare att få en lång, bra och matig film än ett gäng korta snuttar. Vi hade narturligtvis alternativet att göra kortare mer webbanpassade filmer uppe, men bland annat eftersom ett annat filmteam gjorde detta beslutade vi oss för att göra en lång. And thats that story :) Kollade du på hela förresten ? ;)
 4. Den svenska filmen Försvunnen som hade premiär för en vecka sen har precis släppt en del av bakomfilmen på youtube! "Försvunnens musik är komponerad av Nils-Petter Ankarblom. I den här filmen får vi en inblick i arbetet, och se hur det såg ut när Helsingborgs symfoniorkester gjorde inspelningen." Skapandet av FÖRSVUNNEN - Musiken - YouTube Som titeln säger kommer det, vad jag vet, bli ca 100 minuter extra-material på Blu-Ray:n!
 5. Dokumentär om unconferensen Sweden Social Web Camp. SSWC är Sveriges största unconference om den sociala webben och äger rum varje år på Tjärö i Blekinge skärgård. Här samlas webbentreprenörer, utvecklare, kända bloggare, nätaktivister och journalister för att diskutera nätets framtid. Produceras av Istudios med stöd av Netport och Xovation. Här är filmen: Filmen om Sweden Social Web Camp 2011 #SSWC - YouTube Filmen är inspelad på 4 dagar (tors-sönd), klippt på 4 dagar och färgkorrigerad,ljudmixad och mastrad på 2 dagar. Av de 260 GB råmaterial vi hade, lyckades vi göra en 42min!
 6. Om det ska göra någon form av efterbearbetning är det, tycker vi, VÄLDIGT bra att arbeta med bildsekvenser. Det tar en himla plats, men du förlorar absolut ingen kvalite och skulle det bli fel på en rendering så slipper du göra om allt och kan bara byta ut de frames det blev fel på. Vi brukar också alltid spara en färdig film i tex en tiff-sekvens för att sedan använda den och konvertera om till valfritt format. Så från rå film till färdig använder vi oss alltid av tiffar/dpx:er för att bibehålla absolut bästa kvalite. /Anton
 7. Är i EXTREEMT stort behov av att låna/hyra en sån här. Kontakta mig på anton@istudios.se eller 0709 56 13 02 Mvh Anton Johansson
 8. Vi ser ALLTID till att klippa filmen färdig INNAN AE, det blir lätt mycket extra arbete annars. Men när vi väl är klara så brukar vi bara importera hela PrProprojektet till AE och jobba med det slutgiltliga därifrån. Men gör du det så se till att städa upp timelinen du jobbar med innan du importerar den till AE, blir lätt rätt stökigt annars ;) Skulle du ändå vilja exportera från PRpro till AE så tycker jag du borde köra med tiff-sekvenser om du har en stadig dator och mycket plats! Lätt att arbeta med, uppdatera osv.
 9. Du får gärna berätta om skillnaden i uppstart av program&projekt med dom nya SSD:arna :D
 10. Jag hade rekommenderat att köra ngn form av raidlösning för utrendering/lagring. tex en Raid5a på ett gäng diskar. Jobbar man mycket med video vet vi ju alla att utrymmet försvinner snabbare än smör i solen. och ett par TBlagring i SSD, jisses det blir inte billigt :p
 11. Man kan ju alltid köra dualboot på sin PC annars :p inte jättestor skillnad i burkar längre. finns ett tyskt företag som heter pearc tror som levererar färdighackade PCdatorer med OSX på ;) EXTREMT mkt billigare än att köpa ett nytt äpple.
 12. Du gör såhär.. Edit -> Preferences -> Previews sen klickar du bort Enable OpenGL ;)
 13. Aldrig någonsin XP 64 bitar, räkna med bråk från det mesta då. Jag skulle inte heller köra Vista för den delen utan gå rätt på W7.
×
×
 • Create New...