Jump to content

Konk

Members
 • Content Count

  126
 • Joined

Community Reputation

10 Good

Personlig information

 • City
  Uppsala
 • Job/title
  TV-Redigerare

Filmskapande

 • Influences
  I stort sett alla Zombiefilmer
 • Gear
  Avid Media Composer 4.0.5
 • Interests
  Skräckfilm, bilmeck, låtskrivande och TV-spel
 1. Tog tillfället i akt i somras att dokumentera Stockholm Zombie Walk enbart för skojs skull och då jag märkt att det är fler Zombieälskare här på forumet än mig så tänkte jag att jag kunde visa upp den också. Det blev en del springande för att hinna ikapp och förbi zombiehorden, men det lönade sig. Hade hoppats på lite fler uppstyrda projekt i somras men det var jobb som gällde för mig och inte så mycket tid att styra upp något privat. Men, men. Jag ska inte hålla er på halster längre. Här är videon. 6:27 lång. Enyoy. Kamera: Sony HVR-Z1E (HDV 1080i) Redigerad i: Avid Media Composer
 2. Du får avaktivera den första licensen för att kunna aktivera den nya, men ja. Det går bra. Se bara till att avaktiverA innan du avinstallerar. Annars måste du kontakta supporten.
 3. Det finns en firmwareuppdatering som gör att de filmar i 50 och 25 fps istället för 60/30. Tror de som levereras nu har den installerad redan. Jag installerade den själv och det tog ca 1 minut. Originalbatteriet räcker dock bara för inspelning i ca 2 timmar, men det finns större batteripack att köpa till. Vettig kamera allmänt men halvdåligt ljud och rejäla CMOSproblem vid vibrationer... Jag funderar på att köpa 2-3 stycken till. alltid bra att ha nåt billigt som bara är att montera dit och som ger bilder man annars aldrig fått. De används flitigt i både svensk och utländsk TV just för de bil
 4. Källfilerna skiter Aviden alltså fullständigt i. Vid import skapar den .mxf-filer i Avid mediafilesmappen som måste ligga direkt i rooten på disken. Och aldrig på systemdisken. Flytta över den till din externa så är du back in business.
 5. Fast nu när jag läser ditt inlägg igen blir jag rätt säker på att du jobbat mot c: i skolan. Klassiskt nybörjarfel. Snacka med ansvarig på skolan och säg åt honom/henne att lägga en tom textfil med namnet "Avid MediaFiles" direkt på c: så kan inget sparas där i framtiden. Kopiera över materialet från c: till din externa disk så bör det funka. Och ställ in din externa i "media creation"-settingen. Och kolla den med jämna mellanrum.
 6. Borde inte stå att de ligger på c: om de inte ligger på c: Men ibland tappar den bort sig. Först får du kontrollera att disken dyker upp i datorn och har fått en bokstav. Ibland är den bokstav disken ska ha upptagen av nåt annat. Detta är alltså i Windows. Finns den där är det dags för nästa steg. Öppna binen med originalklippen. Det räcker ibland. Annars får du markera sekvensen eller originalklippen. Högerklicka o välj relink. Välj disken filerna ligger på i dropdownmenyn och klicka ur "only from current project". Om filerna finns på disken så borde aviden hitta dom. Annars får du radera dat
 7. Grammofon/vinylspelare är en klassiker i reklamsammanhang.
 8. Fjäderdrivna pistoler har inte blowback, så då får man animera den själv i post. Skulle rekomendera gas för att slippa den tiden.
 9. Vapenbutiken.se och airsoftbutiken.se har vettiga priser på vissa airsoftvapen. Så kallade kinakloner. Behöver du mer vapen/utrustning/skådisar så rekomenderar jag att leta reda på lite airsoftspelare i ditt område. De brukar ha rätt bra kunskap och inte banga på att få leka actionfilm.
 10. Har du tänkt dig att jobba som exempelvis TV-redigerare på ett större produktionsbolag är det ett stort plus att vara invänjd med Avid och allt därtill, då det till 90% är det som används (vissa kör FCP, men de kan man räkna på en hand). Men är det bara för amatörbruk, eller hobby/egenproduktion så kör på det som du gillar bäst. Avid har ju 30 dagars Trial på hemsidan så har du en burk som fungerar med Avid så ladda ner och testa.
 11. Nja. Skulle inte hålla med om att det är så svårt. I alla fall inte i den kommersiella TV-världen jag jobbar i. Men man får vara beredd att visa vad man är gjord av innan det flyter på. Fick själv harva runt i några år på småjobb som loggare och klippass innan jag fick chansen att visa vad jag kunde. Det viktigaste är ödmjukhet, att fatta att man inte kan allt som ny. Man måste lyssna, titta och tänka på vad de mer erfarna gör. Har aldrig sett en ny redigerare som gör ett bra jobb direkt. Efter 2-3 månader börjar det se ut som nånting, och efter ett år kanske börjar de bli bra. Sedan kommer j
 12. Nästan en vecka för 30sek reklamfilm i After Effects nån gång runt -99. Vart extra kul när vi märkte att det inte riktigt vart rätt.
 13. Film Clutter "Light Leak" typ. Finns samlingar bl.a. från Artbeats för typ $500.
 14. DivX & Xvid är inga vanliga "proffsformat" samt att de kan vara nyare än Xpress Pro 5.8 vilket gör det lite svårt för dom att funka. Äldre Avider fungerade bäst med Quicktime. Media Composer 3 och senare borde klara av att importera dom, men har du inte rätt hårdvara och drivrutiner finns risken att det går ännu sämre. Leta reda på Avids version matrix för xpro 5.8 och se vad som skiljer din burk från en certifierad. Kan även vara så enkelt som fel drivisar för grafikkortet eller fel version av Qt.
×
×
 • Create New...