Jump to content

casino83

Members
 • Content Count

  481
 • Joined

Community Reputation

10 Good

Personlig information

 • City
  Umeå
 • Name
  Joachim Ljungquist

Filmskapande

 • Gear
  Sony PDW-330F XDCAM HD, Canon XHA1, Canon 7D, Canon HV30 (som bandare+B) och diverse tillbehör till dessa...
 1. Content Central är Sveriges största frilansnätverk med över 1500 frilansjournalister och fotografer. Nu utökar vi även nätverket med filmfotografer/videofotografer som är intresserade av att få uppdrag av svenska medier m. fl. Medlemskapet är kostnadsfritt och vi tar inte ut någon avgift eller provision vid förmedlade uppdrag. Läs gärna mer på För fotografer
 2. Jag tar gärna också emot dokumentet! jocke@clash.nu
 3. Jag kunde inte hålla mig - och idag fick jag en timme över... Så det blev ett litet bidrag från mig med.
 4. Regnskydd fr D-SLR / SLR med objektiv upp till 200mm - Kaffebrus
 5. Mercury är helt klart att rekommendera för att få allt att gå smidigt. För redigeringens skull ger det mer än mycket minne eller värsta processorn. Kika gärna på min tråd här kring datorbygge (PC): http://forum.voodoofilm.org/datorteknik/32980-superbygge-ii-redigeringsdator-beskrivning-test-och.html
 6. För egen del har jag aldrig använt något annat program - så jag har tyvärr inget att jämföra med (utöver tidigare versioner). Inte heller har jag redigerat ett så komplext projekt som en långfilm tidigare. Jag ska förresten tillägga att hela filmen var filmad med Canon 7D och redigerades med originalfiler (ingen transcoding behövs). Så här gjorde jag: Jag skapade en tidslinje och en "Bin" (filmapp) för respektive scen - och redigerade scen för scen. När jag var nöjd med de olika scenerna skapade jag en tidslinje för hela filmen och kopierade in scenerna i den ordning de skulle vara. Jag
 7. Jag har klippt en långfilm (spelfilm) på 1,5 timme i Premiere CS6 och tycker inte att något har segat alls. CS6 är faktiskt riktigt stabilt och väsentligt bättre än de tidigare versionerna. Dessutom är all ljudläggning gjord direkt i Premiere samt grading (via justeringslager).
 8. Hmm... Är det någon annan som också tycker att det blev segare?
 9. Inser just att den codecen kostar 300 dollar... Vad rekommenderas i övrigt?
 10. Ja, ju högre kvalitet desto bättre - huvudsaken är att materialet går att ta in i Encore för att lägga in textningen. Det är egentligen DÄR som skon klämmer. Filmen ska visas om tio dagar i SF Filmstadens största salong i Umeå - så därför är högsta möjliga kvalitet önskvärd. Jag har provspelat DVD-version av filmen på plats - och blev överraskad över hur bra det ändå såg ut.
 11. Okej - så här är det egentligen... Jag har en långfilm som är redigerad i 1080P, filmad i 25fps. Denna behöver jag få ut med så bra kvalitet som möjligt, med text. Textningen är tänkt att ske via Encore (om inte bättre alternativ finns). Så... För att få ut maximal kvalitet via Encore så blir det tydligen Bluray 720, men då är det 50P (eller är det i?). Då då är frågan hur jag bäst ska exportera ut materialet från Premiere? Och om något ska förberedas? Inte minst undrar jag över 25P till 50P.
 12. Ja, med överklockningen så gick det bra mycket fortare... Däremot så får jag en känsla av att GPU:n inte riktigt verkar göra sitt jobb. Stödjer Premiere GTX470 eller har du hackat det för att fungera?
 13. Helt okej specifikation - dock kanske lite dyrt nätaggregat faktiskt. Och minne skulle du kanske vinna på att ha snabbare?
×
×
 • Create New...