Gå till innehåll

octagon

Medlemmar
  • Inlägg

    20
  • Blev medlem

Utmärkelser för octagon

Lärling

Lärling (3/14)

  • Första inlägget
  • Medhjälpare
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Låter bra. Har lyckats föra över ett projekt med XML så jag kan prova lite. Så får man bara ta det därifrån och se vad magkänslan säger. Hur viktigt och användbart är det att ens grafikkort går köra den där Mercury grejen?
  2. Tack för input. Premiere Pro känns onekligen intressant. Nu är det kanske mer att våga ta steget. Man är ju bara så satans inkörd på det gamla. Nu kör jag på en gammal Mac Pro men är inte främmande för att ha en PC som arbetsstation. Men hur mycket bättre rullar Premiere Pro på en PC? Men tanke på vart Apple verkar vara på väg så har jag varken lust eller råd att investera i en nyare Mac Pro. Sen förstår jag inte hur Apple tänker. Min Macbook Air har Thunderbolt men inte senaste Mac Pro. Ufo!!! Men då jag har noll koll på PC så undrar jag, för att leka med tanken, vad en okej PC för Premiere Pro skulle kosta? Vad skulle man skaffa då? Sen att gå över till Premiere Pro och PC blir ju en ganska stor utgift. Då vill man verkligen vara säker på att man väljer rätt. Oavsett vad jag tycker om Apple så har deras maskiner fungerat relativt bra för mig. Kan inte påstå att jag har goda minnen av PC men det var på Windows 98 tiden som jag håll på med det. Antar att mycket hänt sedan dess. Ekonomiskt vore det såklart bäst om jag kunde köra vidare lite till med min gamla Mac arbetshäst. Ännu bättre vore det om FCPX var genialt iom priset och jag var en savant. Tyvärr verkar det ju inte vara så. Får prova Premiere Pro demo versionen lite mer och känna efter.
  3. Bra information. Den tackar man för. Har också hört om Apple och ev ekonomiska problem. De sålde väl dessutom av M-Audio nyligen tyckte jag att jag läste någonstans. Som helhetslösning för egna projekt känns Avid antagligen inte så aktuellt. FCPX verkar vara den fula ankungen i sammanhanget och det finns kanske någon charm med det också men känns i nuvarande version lite för riskabelt att slänga in en långfilm i även om jag läst om folk som vågat det. Premiere Pro verkar ju rätt för mina omedelbara behov. Skulle iofs gärna vilja höra lite mer skitsnack om det så man vet de dåliga bitarna också som alla program har :) Är det någon som gått över till det från FCP 7 som har lust att dela sina erfarenheter? Och Munte och casino83, kan ni inte berätta lite hur det var att klippa långfilm på Premiere Pro? Lite hur ert workflow var osv.
  4. Nu har jag skjutit upp övergången tillräckligt länge. Dags att går över till nytt klipp program. Kommer från Avid men fick ofrivilligt gå över till FCP 7 och fastnade i det. Fast det programmet är ju dött nu och jag är väldigt skeptisk mot FCPX. Förutom allt som är fel där förstår jag inte hur man ska kunna klippa fiktion med bara en canvas. Får inte ihop logiken där. Sen när man inte har spår på traditionellt vis och man sen kanske ska ha 15-20 ljudspår måste det bli väldigt förvirrande. Logiskt sett borde jag väl bara gå tillbaka till Avid. Och för frilans jobb kommer jag göra det. Men för egna projekt är jag mer intresserad av något program där jag kan göra mer än bara klippa. Något jag kan experimentera med plugins och förstöra bilden efter önskemål. Spontant känns Premiere intressant där. Dessutom verkar det inte så svårt att gå över till från FCP 7. Provade lite och gränssnittet skrämde inte bort mig helt. Ni som kan Premiere, vad är det för fel med Premiere? Vad fungerar inte? Vad är dåligt? Hör gärna bra saker också men vill gärna höra dom dåliga och inte bara sales pitchen för det. Går det att klippa en långfilm på det utan att hela datorn segar ner? Har hört att FCPX blir segt vid längre projekt. Ni som gått över till FCPX, vad tycker ni om det? Vilket program kom ni från innan? Har det mycket barnsjukdomar? Hur fungerar längre klipp? Blir det rörigt i timelinen när det blir mycket klipp och många spår? Är det förvirrande att inte ha spår som vanligt? Skulle ni våga klippa en långfilm på det? Hur har branchen gjort? Vad jag vet sitter många kvar på FCP 7 och såklart Avid. Men vart är branschen på väg? Är det Avid som enbart kommer gälla där?
  5. Nu vet jag att kameran inte börjat levererats i så stor skala än men var i Sverige kan man beställa den? Är någon leverantör billigare? Sen är ju frågan om man ska gå efter EF eller MFT mount. Vad är era tankar där om man nu inte sitter med en massa optik redan?
  6. Ska igång med ett litet projekt snart och tänkte skaffa lite prylar så lär komma med en del köpråd frågor under närmsta tiden. Låt oss börja med en kran-jib. Vad finns där för bra alternativ där som är relativt små och billiga? Helst något man kan köpa i Sverige eller åtminstonde Europa. Typ något sånt här: KC-Lite 8.0 Camera Crane Men mindre och billigare går också utmärkt :)
  7. Hur står sig en Dell UltraSharp U2711 mot en Apple 27"? Vill ha något som är bra. Behöver inte vara det billigaste men såklart har jag inte råd med flera hundratusen för en bra referens monitor. 10 tusen är smärtgränsen.
  8. Behöver en nu skärm och sneglar lite på Apple 27" men tänkte höra med er som kan vad där annars finns för bra alternativ. Inte dyrare än Apple 27" men gärna billigare :) Har ni några bra tips?
  9. It's not the wand, it's the wizard, som man säger. Men det är väl också alltid en balansgång. Men vad är det som gör att GH2 har en mer 16mm känsla och Canon en mer 35mm känsla? Är det sensorn? Vad är steget upp och bort från DSLR? Är det Scarlet-X och C300 som gäller där? Är dom på samma nivå eller är dom helt olika. Har sett lite från dom på nätet och tycker C300 har väldigt mycket videokänsla på en hel del klipp. Man önskar att Arri kunde komma med en superbillig baby Alexa :)
  10. Intressant att se. Tack för länkarna. Surfade på denna trailer som är filmad på en Panasonic GH2: Musgo Trailer on Vimeo Var intressant att se något som hade en annan look än Canon. Upplevde den som skarpare och just huden som jag tycker ofta blir fult med Canon kändes bättre här. Någon här som har någon erfarenhet med GH2?
  11. Hoppar in i den här tråden då jag också behöver en ny skärm. Min gamla Apple Cinema HD 23" har slutat fungera och behöver en ny nu men min skärm budget är tight så vill gärna hitta något billigt och fungerande alternativ. Hur är Dell UltraSharp U2312HM som är nedsatt till under 2000kr nu? Finns där andra billiga alternativ eller gör jag klokast att spara till något bättre?
  12. octagon

    Ljudkit 10-15K?

    Tack. Tror ni man kommer snabbt känna sig begränsad med en 2 kanals bandare? Om man tex vill sätta mikroports på skådespelare kanske det kunde vara skönt med tex 4 kanaler.
  13. Det var intressant. Har kollar alla 3 avsnitt nu. Rolling shutter på DSLR är ju ingen höjdare. Samma med kompressionen. Men för priset av en DSLR kan man ju heller inte förvänta att den ska klara vad en Alexa kan. Vad är egentligen nästa steg upp efter DSLR om man vill någon slags filmkänsla i den digitala världen? Red Scarlet-X? Hur är det med Canon C300. Har den samma rolling shutter problem som deras andra kameror? Vad är annars på gång bland digitala kameror?
  14. octagon

    Ljudkit 10-15K?

    Tack för goda råd. När det gäller mikrofon, vad finns där för andra prisvärda alternativ än tex NTG-2? Luzer, du nämner audiotechnica. Någon specifik modell där du tänker på? Om ni skulle satt ihop ett ljudkot för 10-15.000kr, vad skulle ni plockat ihop då. Ev sträcka sig till 20.000kr om det betyder stor skillnad i ljudet.
×
×
  • Skapa nytt...