Jump to content

octagon

Members
 • Content Count

  20
 • Joined

Community Reputation

10 Good
 1. Låter bra. Har lyckats föra över ett projekt med XML så jag kan prova lite. Så får man bara ta det därifrån och se vad magkänslan säger. Hur viktigt och användbart är det att ens grafikkort går köra den där Mercury grejen?
 2. Tack för input. Premiere Pro känns onekligen intressant. Nu är det kanske mer att våga ta steget. Man är ju bara så satans inkörd på det gamla. Nu kör jag på en gammal Mac Pro men är inte främmande för att ha en PC som arbetsstation. Men hur mycket bättre rullar Premiere Pro på en PC? Men tanke på vart Apple verkar vara på väg så har jag varken lust eller råd att investera i en nyare Mac Pro. Sen förstår jag inte hur Apple tänker. Min Macbook Air har Thunderbolt men inte senaste Mac Pro. Ufo!!! Men då jag har noll koll på PC så undrar jag, för att leka med tanken, vad en okej PC för Premiere
 3. Bra information. Den tackar man för. Har också hört om Apple och ev ekonomiska problem. De sålde väl dessutom av M-Audio nyligen tyckte jag att jag läste någonstans. Som helhetslösning för egna projekt känns Avid antagligen inte så aktuellt. FCPX verkar vara den fula ankungen i sammanhanget och det finns kanske någon charm med det också men känns i nuvarande version lite för riskabelt att slänga in en långfilm i även om jag läst om folk som vågat det. Premiere Pro verkar ju rätt för mina omedelbara behov. Skulle iofs gärna vilja höra lite mer skitsnack om det så man vet de dåliga bitarna också
 4. Nu har jag skjutit upp övergången tillräckligt länge. Dags att går över till nytt klipp program. Kommer från Avid men fick ofrivilligt gå över till FCP 7 och fastnade i det. Fast det programmet är ju dött nu och jag är väldigt skeptisk mot FCPX. Förutom allt som är fel där förstår jag inte hur man ska kunna klippa fiktion med bara en canvas. Får inte ihop logiken där. Sen när man inte har spår på traditionellt vis och man sen kanske ska ha 15-20 ljudspår måste det bli väldigt förvirrande. Logiskt sett borde jag väl bara gå tillbaka till Avid. Och för frilans jobb kommer jag göra det. Men för e
 5. Nu vet jag att kameran inte börjat levererats i så stor skala än men var i Sverige kan man beställa den? Är någon leverantör billigare? Sen är ju frågan om man ska gå efter EF eller MFT mount. Vad är era tankar där om man nu inte sitter med en massa optik redan?
 6. Ska igång med ett litet projekt snart och tänkte skaffa lite prylar så lär komma med en del köpråd frågor under närmsta tiden. Låt oss börja med en kran-jib. Vad finns där för bra alternativ där som är relativt små och billiga? Helst något man kan köpa i Sverige eller åtminstonde Europa. Typ något sånt här: KC-Lite 8.0 Camera Crane Men mindre och billigare går också utmärkt :)
 7. Hur står sig en Dell UltraSharp U2711 mot en Apple 27"? Vill ha något som är bra. Behöver inte vara det billigaste men såklart har jag inte råd med flera hundratusen för en bra referens monitor. 10 tusen är smärtgränsen.
 8. Behöver en nu skärm och sneglar lite på Apple 27" men tänkte höra med er som kan vad där annars finns för bra alternativ. Inte dyrare än Apple 27" men gärna billigare :) Har ni några bra tips?
 9. It's not the wand, it's the wizard, som man säger. Men det är väl också alltid en balansgång. Men vad är det som gör att GH2 har en mer 16mm känsla och Canon en mer 35mm känsla? Är det sensorn? Vad är steget upp och bort från DSLR? Är det Scarlet-X och C300 som gäller där? Är dom på samma nivå eller är dom helt olika. Har sett lite från dom på nätet och tycker C300 har väldigt mycket videokänsla på en hel del klipp. Man önskar att Arri kunde komma med en superbillig baby Alexa :)
 10. Intressant att se. Tack för länkarna. Surfade på denna trailer som är filmad på en Panasonic GH2: Musgo Trailer on Vimeo Var intressant att se något som hade en annan look än Canon. Upplevde den som skarpare och just huden som jag tycker ofta blir fult med Canon kändes bättre här. Någon här som har någon erfarenhet med GH2?
 11. Hoppar in i den här tråden då jag också behöver en ny skärm. Min gamla Apple Cinema HD 23" har slutat fungera och behöver en ny nu men min skärm budget är tight så vill gärna hitta något billigt och fungerande alternativ. Hur är Dell UltraSharp U2312HM som är nedsatt till under 2000kr nu? Finns där andra billiga alternativ eller gör jag klokast att spara till något bättre?
 12. Tack. Tror ni man kommer snabbt känna sig begränsad med en 2 kanals bandare? Om man tex vill sätta mikroports på skådespelare kanske det kunde vara skönt med tex 4 kanaler.
 13. Det var intressant. Har kollar alla 3 avsnitt nu. Rolling shutter på DSLR är ju ingen höjdare. Samma med kompressionen. Men för priset av en DSLR kan man ju heller inte förvänta att den ska klara vad en Alexa kan. Vad är egentligen nästa steg upp efter DSLR om man vill någon slags filmkänsla i den digitala världen? Red Scarlet-X? Hur är det med Canon C300. Har den samma rolling shutter problem som deras andra kameror? Vad är annars på gång bland digitala kameror?
 14. Tack för goda råd. När det gäller mikrofon, vad finns där för andra prisvärda alternativ än tex NTG-2? Luzer, du nämner audiotechnica. Någon specifik modell där du tänker på? Om ni skulle satt ihop ett ljudkot för 10-15.000kr, vad skulle ni plockat ihop då. Ev sträcka sig till 20.000kr om det betyder stor skillnad i ljudet.
×
×
 • Create New...