Jump to content

Kapten Buse

Members
 • Content Count

  97
 • Joined

Community Reputation

10 Good

Personlig information

Filmskapande

 • Gear
  Canon 550D Adobe CS5 3dsmax FumeFX
 1. Så här är vår film som vi gjorde till The ABCs of Death 2 tävlingen. M is for Microwaves, om en man och hans microvågsugn. Vi kom på idén och filmade filmen på under 48 timmar eftersom vi upptäckte tävlingen lite sent. Sen la vi ca 2 veckor på klippning, ljud och post. Om ni känner att ni vill rösta på den för tävlingen så kan ni gå in här, och trycka "like" på filmen. M is for Microwaves Hej!
 2. Ok, tack Max StenR: Nja det är nog ett annat erbjudande, som jag fattat det behöver du inte ha några tidigare produkter för detta NAB erbjudandet, men ja luddigt är det iaf.
 3. Trevligt, bra uppdatering på After Effects, en liten undran som du kanske kan svara på Max är NAB erbjudande på 40% rabatt för cloud subscription första året, gäller det bara i USA eller funkar det även i Sverige, verkar lite otydligt.
 4. http://www.blackmagic-design.com/products/blackmagiccinemacamera/ NAB 2: Another day, another camera! Blackmagic Cinema camera announced | Philip Bloom Ser väldigt intressant ut. Vad blir 3000 dollar i Sverige, 25000 SEK?
 5. 16,000 USD står det i artikeln Edit: Precis :)
 6. När jag gjorde post-production jobb till ett projekt åt Warner Bros så var det kanske inte alltid regissören som hade sista ordet, men det var den personen som du som kreativ person lyssnar och litar på mest . Det var hans vision som du jobbade efter och försökte återskapa. Visst producenterna kunde ha invändningar på en del saker men deras jobb var mer att hålla ordning på allt o planera så att vi skulle hålla tidsschemat och fixade allt som behövdes så allt gick smidigt, helt enkelt styra upp saker o ting. Tänker mig att det ser likadant ut under hela filminspelningen. Jag skulle ju hell
 7. Tyckte inte teasern var nått vidare bra. Den sa inget om vad filmen kommer handla om alls. Allt man fick se var lite random miljöer och personer kändes det som. Sen så fick jag lite "videolook" känsla på bilden, men det kanske är youtube som förstör. Hursomhelst tycker jag ni borde kunnat gjort en "roligare" teaser än denna eftersom ni uppenbarligen har en hel film att jobba med.
 8. Kapten Buse

  Filmer

  Shutterspeed, Framerate och skärpedljup skulle jag säga är det vanligaste. Sen spelar ljussättning och color correction även in i bilden men inte lika mycket kanske.
 9. Nja. Trodde först vi skulle få se den senaste vcopilot tutorialen. Det här såg väl inte direkt jättebra ut.. Det började väl bra med flygplanet flygandes, det kanske skulle behövas en bättre rendering på det med lite reflection och liknande saker, kanske inte alls var 3d iof, lite svårt att se Sen så verkar det som ni har olika framerate på explosionsklippen och source materialet eftersom elden hackar. Sedan så är själva explosionen alldeles för mycket uppskalad, skulle nog använt fler små explosioner för att skapa en större. Även lite bättre color matchning av explosionen mot bakgrunde
 10. Hejsan, Är helt grön på detta med ljud men nu håller vi på och ljudlägger en film och till den behövs en hel del vapenljud. Nu har jag lyckas göra egna vapenljud som jag tycker låter bra och kommer funka till filmen. Problemet är att jag inte får till något bra/realistiskt eko på ljuden, eftersom filmen utspelar sig utomhus på ett stort fält så behövs det. Hittills har jag mixat in eko från lite andra ljud som jag hittat på internet, men jag skulle gärna vilja göra ljudet helt och hållet utan att kopiera massa saker så man lär sig något. Så är det någon här som har bra koll eller tips på hu
 11. Bra skit det här! ;) ett ordspråk som jag vill se är: "Har man tagit fan i båten får man ro honom i land"
 12. tackar Det var överexponerat i kameran. Postade i 16bit
 13. Nä det är lite olika AE filters blandat, wiggle på blur och position mest.
 14. Inte så mycket av en film utan mer lite olika testklipp filmade med Canon 550D. Målet var att få så bra "filmlook" som möjligt. Tog väl ungefär tre timmar att filma allt plus en massa scener som inte är med. Inget var planerat eller så utan vi hittade en plats som såg bra ut filmade nån scen där och gick sedan vidare. Color correction och vfx är gjort i After Effects. Allt är filmat handhållet men med ett stativ på kameran som stöd mot kroppen, funkar väldigt bra och eliminerar allt "småskak" Vi använde bara ett Canon 1.4 50mm objektiv så det saknas lite vidare bilder men men. Filmat i 23.
×
×
 • Create New...