Jump to content

Pace

Administrators
 • Posts

  3,779
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Everything posted by Pace

 1. Bortsett från den principiella diskussionen om idéer tror jag följande är viktigt att påpeka: 1. Jag tror att ungefär noll personer bryr sig om din idé. Som vi redan nuddat vid i tråden, du måste snarare sälja in din idé och övertyga andra. 2. Det är framför allt tillämpningen av idén som är det viktiga och som gör att du kan skilja dig från andra: Vad du gör med idén, hur du går tillväga, vilka som hjälper dig realisera idén, och så vidare. Alla kan komma på någorlunda bra filmidéer, men att gå från idé till manus (eller en hel film!) är ett betydligt större steg som också kräver tid, resurser och ett jävlaranamma.
 2. WS, CU med flera handlar om bildutsnittet. Du kan se vad respektive förklaring betyder här: https://www.mediacollege.com/video/shots/ De andra vet jag inte vad de syftar på (bortsett från att VFX är visuella specialeffekter).
 3. Yay, forumet ska nu vara i sin ordning! Om du hittar något fel (exempelvis engelsk text), skriv ett svar här och var du hittade det så ska jag fixa det!
 4. Tycker du att forumet ser annorlunda ut? Vi har skaffat ett nytt forum från Invision Community. Saker och ting kan se lite konstigt ut under någon vecka eller två. Det kan också fungera lite märkligt och uppstå lite fel. Det är normalt, vi håller på att göra oss bekväma med forumet och fixar till så att allt ska fungera som det ska. Den 14 november ska allt vara i sin ordning. Några av sakerna som ska genomföras: Utseendet ska bli Voodoo-grönt Engelska ska bli svenska Några saker flyttas runt Hittar du några fel förutom detta får du gärna skriva ett meddelande här så tar vi en titt på det.
 5. Du menar om man är medlem på exempelvis Facebook, så kan man posta här på ett enkelt sätt? Det finns förhoppningsvis i nya forumet (det finns även här för tillfället, även om funktionen inte gör så mycket väsen av sig).
 6. Det här forumet börjar bli föråldrat rent tekniskt. Det finns visserligen en ny version av detta forum från leverantören vBulletin, men de bygger fortfarande på ganska gammal teknik som dessutom är relativt långsamt. Därför kommer forumet att uppdateras till Invision Community (se exempelforum) under hösten. Voodoo Film är Sveriges största och äldsta filmskaparforum. Här finns mycket värdefull kunskap gömd bland hundratusentals inlägg. Men konkurrensen kommer numer främst från sociala medier där vem som helst kan skapa diskussioner, men som sällan är öppna att läsa eller där det är speciellt lätt att hitta tillbaks till gamla diskussioner där all den värdefulla kunskapen finns bevarad. Förhoppningsvis kommer ett bättre forum att ändra på det! Uppdatering 2 november: Forumet är nu uppgraderat. Läs mer.
 7. Fixat. Det går också bra att rapportera inlägg direkt till oss genom knappen som finns under varje användarbild. Då meddelas vi direkt och det är mindre jobb för er!
 8. Det fungerar dessvärre inte att tagga in användare, sluten_cell_nr13. ;) Inte på den här mjukvaran av forumet i alla fall. Även om hårdvaran är bra för syftet (speciellt med ett grafikkort som RTX 2080 Ti) så tror jag nog att du skulle kunna få ned priset ett par tusenlappar och dessutom få bättre prestanda. Exempelvis genom att satsa på processorn AMD Ryzen 9 i stället, med betydligt fler kärnor till samma pris (Intel har nästan blivit ett skämt i jämförelse med AMD). Det förutsätter att du bygger själv, men många hemsidor (Inet, Komplett, Webhallen har jag sett) har ju datorbyggare där du själv väljer komponenter som du vill ha så bygger de åt dig för några hundralappar.
 9. Det faktum att du laddar upp något här, eller skriver ett inlägg, innebär att du får en datumstämpel på dina idéer. Ditt inlägg är ju skrivet 13.07 exempelvis.
 10. Precis. Idéer som man vill skydda bör man aldrig yppa för någon. Men samtidigt gör det förmodligen också idén mindre bra, eftersom ett öppet utbyte av idéer innebär att man också kan få hjälp att utveckla sin idé. Däremot bör man också tänka på att idéer aldrig är skyddade i upphovsrättslig mening (så länge de inte uppnår verkshöjd). Däremot kan man ju lägga upp sin idé här på Voodoo Film och få en datumstämpel på sin idé. Det gör det mycket lättare för andra att se vem som var först med idén, om nu någon skulle försöka sno den. Och dessutom tror jag att vi alla har olika föreställningar om vad som är en bra idé. Jag tror det generellt sett förhåller sig tvärtom: du måste övertyga andra om att din idé är bra, snarare än att du måste skydda din idé från att plockas upp av andra utan kredd. Jag passade på att ändra rubriken från "Fråga".
 11. Du kan se filmteamet (som det ser ut för tillfället åtminstone) på Svensk filmdatabas. http://www.svenskfilmdatabas.se/sv/item/?type=film&itemid=81445#
 12. Intressant! Deras nya annonssidor med jobb ser exakt ut som en hemsida jag gjorde för 5-6 år sedan (men som sedermera inte blev av).
 13. Användaren Elliot är nu avstängd p.g.a. spam.
 14. Varför skulle man använda den länkade sidan när registreringen är gratis hos Skatteverket? Med tanke på att sidan du länkar till marknadsför ett "f-skattepaket" med "Ärendehandläggning hos Skatteverket" (vilket ju alla F-skattregistreringar innebär) samt "Rekordsnabb registrering" (vilket sidan ifråga inte kan styra över eftersom det är Skatteverket som beslutar om f-skatt) så verkar syftet vara att ta ut pengar på sådant som annars är gratis.
 15. Flyttade ut frågan till ett eget ämne från https://forum.voodoofilm.org/showthread.php?t=29120
 16. How to Make A Film All By Yourself – Solo Filmmaking by Darious Britt ;)
 17. Testa att lägga ut din annons på http://www.filmprylar.se i stället. Vi har samlat prylannonser där, och det är betydligt fler som besöker den för att hitta saker att köpa och sälja.
 18. Snyggt! Drönarfoto gör Norrlands skönhet mer rättvisa än foto på marknivå. Övergångarna kanske kan göras mjukare med övertoningar? Hade nog passat med den lugna musiken. Likaså kan bilen introduceras tidigare så att det blir den man får följa genom landskapet, på så vis blir det en miniberättelse man kan följa. Man kan också visa soluppgång och solnedgång i början respektive slutet för att visa någon slags tidsföljd. Jag upptäckte att du verkar ha gjort det när jag såg filmen en andra gång! Gillar flygningen i motljus över vassen vid 0:38.
 19. Jag tycker generellt att timdebitering är ett lustigt sätt att debitera när det gäller konstnärligt arbete. För ju sämre och långsammare du är, desto mer betalt får du. Givetvis ignorerar jag då att proffs ofta tar högre betalt från början, men ni förstår poängen. Jag föredrar fast pris för alla inblandade, och då specificerar man ungefär hur många timmar det kommer att ta, plus/minus 10 % eller dylikt, och specificerar sedan övertid från det i stället. Det borde fungera bra för åtminstone korta och välavgränsade projekt. Tänk på att du ska betala dina egna sociala avgifter så en månadslön på 25 000 kronor innebär drygt att 33 000 kronor borde in på kontot, jämfört med förmåner som en vanlig anställd får (se https://www.verksamt.se/alla-e-tjanster/rakna-ut/rakna-ut-vad-en-anstalld-kostar)
 20. Troligen inte. Fanns (finns?) många biofilmer som spelades in i 24 b/s och sedan bara spelades upp i 25 b/s på tv, med en liten sänkning av ljudpitchen för att inte få karaktärerna att låta som smurfar. Därmed blir vissa filmer kortare på tv än på bio. Vet inte hur vanligt det är nu däremot.
 21. Om vi tar YouTube som exempel så bör det rimligen falla under deras användaravtal. Det vill säga, det är du som filmare/uppladdare som tillåter om andra får bädda in ditt videoklipp på externa hemsidor eller inte (och dessutom tjäna pengar på det, om man ingår i deras partnerprogram). Det borde vara liknande på andra sidor med tanke på att de också tillåter inbäddningar av videoklipp (tänker exempelvis på Vimeo). Se Copyright and rights management på YouTube, samt Legal FAQs på Vimeo.
 22. Några tips: Recommended upload encoding settings Create videos & manage your channel Så får du fler tittare på YouTube - nya riktlinjer 5 tips för fler tittare till din film
 23. Relaterat till musiken i YouTube-videor: Så kapas ditt YouTube-konto.
×
×
 • Create New...